Quartz stof: zijdezachte, luxueuze en duurzame stof

(8 artikelen)

Quartz-stof: zijdezachte, luxueuze en duurzame stof | Furnea

Wil jij je eigen Richmond Interiors zitbank samenstellen? Dan is de stof een van de belangrijkste dingen die je moet kiezen. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel de algemene uitstraling van je zitbank en de sfeer in je inrichting. Met de Quartz-stof kan je alvast niet missen, want de stof is zo mooi dat je er nooit genoeg van krijgt. Maar het heeft uiteraard nog tal van andere belangrijke troeven! 

Velvetstof die zorgt voor ultiem comfort 

De Quartz-stof is een velvet stof die volledig gemaakt is van polyester. Dit soort stof wordt steeds populairder, omdat het erg duurzaam is en een luxueuze uitstraling heeft. Daarnaast voelt de het superzacht aan. Dat maakt het heel comfortabel om op te zitten. En dat is toch wel het allerbelangrijkste als je het wilt gebruiken voor een zitbank! 

Van een zitbank met Quartz-stof geniet je eindeloos 

De Quartz-stof scoort 90.000 op de Martindale-test. Dat betekent dat je er maar liefst 90.000 keren op kan zitten voordat het verslijt. Het kan dus perfect toegepast worden voor intensief gebruik, zoals dat bij een zitbank het geval is. Daarnaast pluist (5) het niet en verkleurt (4/5) het niet bij blootstelling aan zonlicht.

Wist je ook dat velvetstof makkelijk te onderhouden is? De zitplekken kan je er gewoon uitkammen met een veloursborstel. Zo komen de vezels weer mooi recht te staan. Reinigen kan je dan weer met een zacht en vochtig doekje. Voor een grondig onderhoud raadt Furnea de Royal Textile Care Kit aan. De producten in deze kit zijn tevens erg geschikt om de levensduur van deze stof te verlengen.

Kies uit een waaier aan kleuren

De Quartz-stof is in heel veel diverse kleuren beschikbaar. Er zit dus zeker het perfecte kleurtje bij voor jou. Wat dacht je van lieflijk roze? Op die manier zorg je voor een rustgevend interieur. Wil jij je inrichting eerder een stoere uitstraling geven? Dan kan je kiezen voor petrol, antraciet of een grijstint.

Voor de liefhebbers van felle kleurtjes, zijn er eveneens voldoende opties. Zo kan je de stof nemen in het okergeel, blauw of roest. Als je voor een fel kleur gaat, dien je er wel op te letten of het bij het kleurenpalet van je woonkamer past. Vind je het moeilijk om de juiste kleur te kiezen? Laat je dan adviseren door de interieurexperts van Furnea! 

Personaliseer je zitbank met de Quartz-stof bij Furnea

Dankzij Furnea en Richmond Interiors is het mogelijk om je eigen zitbank samen te stellen. De stof is slechts een van de vele keuzes, maar wel de belangrijkste. Wil je alle stoffen het liefst in het echt zien zodat kiezen makkelijker wordt? Dan kan dat, want Furnea heeft een showroom. Omdat er daar altijd interieurexperts aanwezig zijn, kan je bovendien rekenen op professioneel advies. Kom dus zeker langs als je je favoriet stofje wilt vinden!