Minimalistische woonstijl rijkelijk gevuld met luxe

(14 artikelen)

Minimalistische woonstijl rijkelijk gevuld met luxe

Heb je je meubels liefst zo strak mogelijk? Dan is minimalistisch the way to go. Bij deze minimalistische look ligt de focus voornamelijk op meubels die luxe uitstralen, zodat je jezelf dagelijks van kop tot teen kan onderdompelen in luxe. Het basisprincipe blijft hetzelfde: strakke lijnen en grote meubels krijgen de voorkeur. Alleen wordt er extra gelet op de materialen en kleurencombinaties zodat het geheel pure luxe uitstraalt.

De perfecte zitbank maakt het verschil

De look begint met het uitkiezen van een prachtige design zitbank. De Fashion zitbank van Lions Design is voor deze look de perfectie. Want het straalt luxe uit en heeft de strakke vormen waar je van houdt. Daarnaast is het bekleed met een luxe velvetstof. Deze zitbank wordt dus het pronkstuk van je woonkamer en het begin van een verleidelijke minimalistische look!

Rechte lijnen voor de ultieme strakke look

De strakke lijnen die je terugvindt in de zitbank dienen ook in de andere meubels terug te komen, maar houd daarbij de luxueuze uitstraling in je achterhoofd. Een hele mooie serie die je kan gebruiken is de Smoke serie van Jutzler.

Deze collectie bevat kledingkasten die je slaapkamer de minimalistische en luxueuze uitstraling geven die je zoekt. Je kan ze perfect combineren met de Hamilton slaapkamermeubels van Davidi Design voor nog meer luxe.

Heerlijk baden in luxe met hoogglans meubels

Ook hoogglans meubels passen perfect bij deze look. Door hun glanzend uiterlijk voegen ze de nodige luxe toe. Bovendien zijn ze meestal erg strak en soms zelfs greeploos vormgegeven.

De Mesa serie van Germania is zo'n greeploze serie die perfect in een luxueuze minimalistische inrichting past. Het bevat al de meubels die je nodig hebt in je woonkamer. De Cento serie van Pelipal is dan weer een mooie serie vol met greeploze badkamermeubels. Niet al je meubels moeten een hoogglans uitstraling hebben om luxe toe te voegen, ook mat kan perfect. Een goed voorbeeld daarvan is de Landos schoenenkast van Germania.

Donkere kleuren zorgen voor intimiteit

Geef de voorkeur aan donkere kleuren voor het ontwerpen van deze look. Donkere meubels stralen namelijk niet alleen luxe uit, maar geven ook een gevoel van intimiteit. Het is dan ook de reden waarom wij de grijze Mesa meubels geselecteerd voor deze look.

Er is wel één uitzondering: de badkamer. Meestal is deze ruimte niet zo groot en ontspannen moet er centraal staan. Daarom gebruik je in de badkamer het best witte meubels. Of een combinatie van wit en zwart als je het wat gezelliger wil maken.

Subtiel meer kleur toevoegen

Wil je echt graag een meer fleurig kleurtje toevoegen aan je interieur? Kies dan slechts voor één of twee items zodat het minimalistische niet verdwijnt.

Een goede manier om dit te doen, is door de Puri slaapbank van Innovation Living aan je interieur toe te voegen. De marineblauwe kleur past perfect bij zwart en grijs, en voegt op een subtiele manier meer vrolijkheid toe in je minimalistisch en luxueus interieur.

Laat tierlantijntjes achterwege

Accessoires laat je het best volledig achterwege, want anders oogt je interieur al snel rommelig. En dat is nu net het tegenovergestelde van minimalisme. Dus beter geen schilderijen, vaasjes, kaarsjes en andere items. Als je dan toch accessoires wil gebruiken, is het belangrijk om slechts één of twee items uit te kiezen. Houd het geheel zo strak mogelijk.

Doorbreek rechte lijnen met ronde vormen

Er is één uitzondering op de regels van geen accessoires, en dat zijn lampen. Sfeervolle lampen kunnen perfect in je luxueus minimalistische inrichting gebruikt worden. Je hoeft zelfs niet voor strakke lijnen te kiezen in dat geval.

Sterker nog, wij raden je aan om voor bolle vormen te gaan, omdat het de rechte lijnen van de rest van je interieur doorbreekt. Een goed voorbeeld daarvan is de Karma hanglamp van Lions Design. De rest van de lampen kan je strakker houden. Aanraders zijn: de Eden vloerlamp en de Harley tafellamp. Rechte vormen doorbreken, kan je trouwens ook door hier en daar ronde meubels toe te voegen aan je interieur. Overdrijf er wel niet mee.

De perfecte luxueuze vloer

De minimalistische look gevuld met luxe is niet compleet zonder een prachtige vloer. De Oyster pvc-vloer van Floorify is in dit geval de beste keuze. De zachte grijze kleur geeft je interieur een tikkeltje warmte, maar houdt het geheel toch minimalistisch en luxueus. Bovendien past het perfect bij de grijze Mesa meubels!