Zachte moderne inrichting met stoere betonnen elementen

(12 artikelen)

Zachte moderne inrichting met stoere betonnen elementen

Je bent dol op een modern interieur met een zachte uitstraling, maar tegelijkertijd houd je het liever niet té braafjes. Beschrijft dit je helemaal? Dan is een zachte moderne inrichting met betonnen elementen dé look voor jou. Door je interieur een zachte uitstraling te geven aan de hand van witte tinten, en te zorgen voor levendige betonnen accenten, combineer je het beste van twee werelden. Beide looks zijn dan wel contrasterend, ze kunnen perfect hand in hand gaan. Sterker nog: het is de ultieme combinatie voor een uniek interieur!

Laat wit overheersen

De basis voor deze look leg je door voluit voor wit te kiezen. Want het is een vrolijke en rustgevende kleur. Precies het gevoel dat je wil creëren! Schilder je muren in een wit kleurtje en kies voor mooie witte meubels. Zelf hoef je niet meer te zoeken, want wij hebben de mooiste witte meubels voor deze look reeds voor je geselecteerd.

Voor de woonkamer kozen we de prachtige Rimini meubels van Benvenuto Design. Deze passen perfect bij de stijl, omdat ze al betonnen accenten hebben. Hetzelfde geldt voor de Topex halmeubels van Germania en de Amalti nachtkastjes van Benvenuto Design. Voor de badkamer selecteerden we dan weer de rustgevende Arvada meubels van Germania. In iedere ruimte van je woning kan je deze bijzondere look dus toepassen!

Grijs als accentkleur in combinatie met betonnen elementen

Heb jij je witte meubels gekozen? Dan mag je leuke grijze accenten toevoegen. Dit hoeven geen accessoires of meubels met betonlook te zijn, gewoon grijs is al voldoende. Leg accenten op leuke plaatsen met deze kleur en je zal zien dat je wit modern interieur meteen opfleurt. Voor je slaapkamer raden wij je de hele leuke Babylon collectie van Lions Design aan. En voor de woonkamer de Wave hoekbank van Lions Design.

Deze grijze eyecatchers kan je dan combineren met enkele accessoires en meubels in betonlook. De Rokko eettafel van Davidi Design is een tof voorbeeld. Ook de Bera salontafelset van hetzelfde merk is een aanrader als je op zoek bent naar meubels met betonlook. Let op: gebruik niet te veel betonnen elementen zodat het geheel rustgevend blijft. De elementen dienen enkel om hier en daar wat stoere accenten te leggen.

Nog meer stoere details

Bij deze look is het vooral belangrijk om het zachte van de witte kleur te combineren met het stoere van betonlook. Maar het is perfect mogelijk om ook wat andere stoere accenten toe te voegen om je interieur nog levendiger te maken.

Hoe je dat doet? Plaats hier en daar leuke zwarte accessoires en meubels in de ruimte. Zwart breekt het lichtgrijs en wit, en zorgt voor een extra vleugje stoerheid. In de eetkamer kan je daar bijvoorbeeld de Sway eetkamerstoel van Dan Form voor gebruiken.

Industriële hanglampen maken de look compleet

Een andere manier om stoere accenten te leggen is door gebruik te maken van industriële hanglampen. Deze zijn vooral mooi voor in de woonkamer of eetkamer. Er zijn veel opties, maar de Leila hanglamp van Davidi Design past er perfect bij, welke uitvoering je ook kiest.

Warme tinten voor een zachter geheel

Omdat er veel gebruikgemaakt wordt van betonnen elementen bij deze look, denk je misschien dat een betonlook vloer de beste optie is. Maar eigenlijk is dat niet zo. Je kiest beter voor de Paris Tan pvc vloer van Floorify, omdat het een warme uitstraling heeft.

Op die manier breek je het ruwe van het beton en zorg je dat het geheel zachter wordt. Bovendien mag je niet overdrijven met betonnen elementen. Het is namelijk de bedoeling dat de zachte look overheerst. Met deze vloer zorg je voor de ideale balans!

Niet compleet zonder vloerkleed

Om een mooie overgang te maken van een warme pvc vloer met houtlook en witte zachte tinten naar de ruwe betonnen elementen, kan je kiezen voor het Maya vloerkleed van Arte Espina. Of het Vivica vloerkleed van Kayoom.

Ze hebben beiden de kleuren grijs en wit gecombineerd waardoor ze het geheel mooi samenbrengen! Bij het Vivica vloerkleed heb je de keuze uit meerdere formaten. Het kan dus in diverse ruimtes gebruikt worden.