Sfeervol modern interieur in een botanisch jasje

(21 artikelen)

Sfeervol modern interieur in een botanisch jasje

Kunnen strakke lijnen je wel bekoren, maar is een basic modern interieur net iets te kil voor jou? Dan word je vast blij van een sfeervol modern interieur met botanische elementen. Het doel van deze look is om een stijlvol interieur te ontwerpen dat toch ook knusheid uitstraalt. En dit aan de hand van natuurlijke elementen. Hout, plantjes, natuurlijke kleuren, het zijn allemaal belangrijke aspecten van deze bijzondere look. Ze worden gecombineerd met ultra strakke meubels om het geheel modern te houden.

Witte glanzende meubels als basis

De basis is modern. Daarom is het een goed idee om voor witte hoogglans meubels te kiezen als hoofdmeubels. Gebruik bijvoorbeeld de Ice meubels van Benvenuto Design voor je woon- en eetkamer en de Mauresa meubels van Germania voor je slaapkamer.

Deze zijn strak vormgegeven en dus ideaal om je inrichting een moderne look te geven. De Ice meubels hebben zelfs geen handgrepen en bij de Mauresa meubels zie je ze nauwelijks. Strakker wordt het dus niet!

Groen, groen en nog eens groen!

Als je de basismeubels hebt uitgekozen, kan je ze aanvullen met accessoires en meubels in het groen. Zo krijgt je inrichting een sfeervolle botanische look. Kies voor natuurlijke groentinten en gebruik gerust lekker veel accessoires zodat er een warme sfeer heerst.

Een groen vloerkleed, een groene stoel, alles kan. Zolang je maar een natuurlijk gevoel krijgt bij het meubel of accessoire. Als er ook plantjes opstaan is dat nog beter! Dat is bijvoorbeeld het geval bij het Pacino vloerkleed van Lalee.

Breng de natuur in huis met houten meubels

De tweede kleur die je mag toevoegen is houtkleur. Meubels met een natuurlijke houten look zijn namelijk de beste manier om te zorgen voor een botanische sfeer in huis. Uiteraard bestaan er heel wat verschillende houtsoorten. Je kan ze allemaal gebruiken, maar het beste kies je voor een houtsoort met levendige kleuren zoals acaciahout, sheeshamhout of mangohout.

De woonkamer kan je bijvoorbeeld een mooie natuurlijke uitstraling geven met de prachtige Tweak salontafelset van Davidi Design en de Edge wandschappen set. Voeg er nog de mooie Sahara meubels aan toe en het plaatje is compleet!

Plantjes maken vrolijk

Plantjes mogen niet ontbreken als je sfeer wil brengen in je inrichting en zeker niet als je gaat voor een mix tussen de moderne en botanische look. Je kan een paar echte plantjes toevoegen en ze in strakke terracotta bloempotten plaatsen.

Maar ook meubels en accessoires met planten op bedrukt zijn onmisbaar om voor de vrolijke botanische sfeer te zorgen. Denk daarbij aan de Tropical collectie van Kenda Sand. Deze bevat een kussen, dekbedovertrek, handdoekenset, saunabadjas en badjes met blaadjes op. Ook het Pacino vloerkleed van Lalee zorgt voor die aangename natuurlijke sfeer.

Meer moderne items, meer luxe

Wil jij je inrichting nog meer luxe laten uitstraling? Voeg dan nog wat extra moderne accessoires toe. Moderne lampen zijn een goede optie. De Darion tafellamp van Davidi Design past bijvoorbeeld heel erg mooi in je modern interieur met botanische sfeer. De doorzichtige blikvanger kan bovendien perfect gecombineerd worden met elk meubel.

Ook op vlak van lampen mag je gerust combineren. Naast moderne lampen, kan je dus ook enkele lampen met een natuurlijke uitstraling toevoegen zoals de Urfy hanglamp of Launch vloerlamp van Davidi Design. Zorg voor een balans tussen beiden of laat het botanische of moderne overheersen. Aan jou de keuze!

Zandkleurige meubels laten je wegdromen

Bij deze look ligt de focus op alles wat met natuur te maken heeft, gecombineerd met strakke blikvangers. Groen en natuurlijk hout zijn dus ideaal om te gebruiken, maar je kan ook kiezen voor meubels in een zandkleurig beige. Het is natuurlijk beter om niet te veel kleuren door elkaar heen te mixen. Kies daarom slechts voor één zandkleurig meubel in een ruimte.

Denk daarbij aan het Rits opbergbed voor de slaapkamer en de Kornum zitbank voor de woonkamer. Deze zachte kleuren laten het groen en de natuurlijke houtkleur beter uitkomen en maken van alles een mooi geheel. Door wat zandkleuren toe te voegen krijg je dus een dromerig interieur dat nog meer gezelligheid en natuurlijkheid uitstraalt.