Moderne inrichting met landelijke feel

(15 artikelen)

Moderne inrichting met landelijke feel

Bij een landelijke inrichting staat warmte en natuur centraal, terwijl een modern interieur strak en kouder blijft. Het lijkt dus onmogelijk om deze tegenstrijdige stijlen met elkaar te combineren in één look. Maar het kan wel! Het is zelfs de perfecte optie voor iedereen die niet kan kiezen tussen modern en landelijk. Om het te creëren, kies je voor een strakke en neutrale basis. Deze vul je aan met natuurlijke meubels, accessoires en kleuren. Het is de bedoeling dat je de natuur in huis brengt op de meest luxueuze manier!

Tover je woning om tot een luxueuze hoeve

Bij een landelijke woonstijl draait het allemaal om het het boerderijleven en alles wat met natuur te maken heeft. Ook als je kiest voor een bijzondere mix tussen landelijk en modern, is het belangrijk om de natuur in huis te halen. Doordat de natuurlijke items gecombineerd worden met moderne elementen, tover je je woning als het ware om tot luxe hoeve.

Lijkt je dat hemels? Dan ben je zeker dat deze bijzondere interieurlook goed bij je past. Je creëert je eigen warme luxe hoeve door te zorgen voor de perfecte balans tussen modern en landelijk. Meng neutrale met natuurlijke kleuren, strakke lijnen met gebogen lijnen, enzovoort!

Modern ontmoet charmant

Balans is erg belangrijk als je twee interieurstijlen met elkaar wilt combineren. En je kan dat op verschillende manieren doen. Zo kan je kiezen voor strakke witte hoogglansmeubels en aparte naturel meubels en accessoires kopen. Een tweede mogelijkheid is om te kiezen voor naturel meubels met een moderne look zoals deze uit de Bex serie van Benvenuto Design. Jij bepaalt helemaal zelf hoe je het aanpakt!

Het belangrijkste is dat je ongeveer evenveel warme houten als moderne elementen gebruikt. Als je meubels kiest waarin je beide stijlen terugvindt, is dat net iets makkelijker. Maar als je ze apart aanschaft, zijn er meer mogelijkheden.

Creëer een balans tussen strakke en gebogen lijnen

Je dient bij deze look niet alleen voor een balans te zorgen op vlak van materialen, maar ook op gebied van vormgeving. Haal jij de Bex serie in huis? Dan heb je warme strakke meubels, maar ontbreken de gebogen lijnen nog in je interieur. Daar kan je dan voor zorgen aan de hand van bolvormige Bubble hanglamp van Davidi Design. Maar ook met de Taco ronde eettafel van Tenzo.

Laat donker en licht samenkomen

Kleuren zijn allesbepalend bij het ontwerpen van je interieur. Kies je de verkeerde kleuren? Dan is het heel erg moeilijk om de look te verkrijgen die je wenst. Indien je modern met landelijk wil combineren, is het een goed idee om lichte en donkere kleuren door elkaar te gebruiken. De donkere kleuren dienen wel natuurlijk te zijn.

Denk aan donkerbruine en donkergroen en voeg gerust hier en daar zwarte accenten toe. Je naturel meubels kies je ook het best in een donkere tint, maar niet te donker zodat je de prachtige kleurschakeringen nog kan zien. Walnoothout is bijvoorbeeld ideaal. Deze houtsoort vind je terug in de Siena salontafel en bijzettafel.

Grijze of witte zitbank?

Donker en licht zijn in harmonie bij deze look. Dus als er bij jou lichte tinten overheersen, is een grijze zitbank een betere keuze. Heb je al te veel donkere tinten? Kies dan voor een witte. De prachtige Pascala slaapbank is ook verkrijgbaar in het blauw, voor mocht je je interieur nog een beetje speelser willen maken.

Geen sfeer zonder vrolijke vloer

Misschien denk je wel dat het niet zoveel uitmaakt wat voor soort vloer je kiest, omdat het niet opvalt. Maar niets is minder waar. De vloer is vaak zelfs een van de eerste dingen die opvalt wanneer je een kamer binnenwandelt. Maak daarom zeker de juiste keuze!

Bij deze stijl wil je vooral warmte, natuur en luxe laten overheersen. Daarom is het een goed idee om de Alpaca pvc vloer van Floorify aan te schaffen. Het lijkt gemaakt te zijn uit echt hout, met vrolijke kleurschakeringen en al, maar het is van pvc waardoor het een stukje duurzamer is. De Alpaca vloer heeft ook exact de juiste tinten voor bij deze speciale interieurlook.

Vergeet geen knus vloerkleed

Op je warme vloer leg je dan een superknus vloerkleed zoals het Palace vloerkleed van Arte Espina. Zo laat je de ruimte er nog heel wat gezelliger uitzien. Het voordeel van dit vloerkleed is dat het erg wollig is, waardoor het niet alleen perfect bij de look past, maar ook aangenaam aanvoelt aan de voetjes.