Boekenkasten bij Furnea

(95 artikelen)

Boekenkasten bij Furnea | Praktisch en een traktatie voor het oog

Boekenkasten: meer dan alleen praktisch

Een boekenkast is niet alleen praktisch, maar ook een echte blikvanger. Een schitterende verschijning in bijvoorbeeld de woonkamer, werkkamer of slaapkamer. En jij bepaalt helemaal zelf hoe je de kast inricht. Als je van boeken houdt, is het inrichten natuurlijk niet zo moeilijk. Ben je niet echt een lezer, dan kun je in een boekenkast ook uitstekend snuisterijen, souvenirs, fotolijstjes of andere woonaccessoires zetten. Een boekenkast is dus veel meer dan een praktische kast voor boeken.

Tip: Boekenkasten kun je ook leuk gebruiken als roomdividers om een grote ruimte gezelliger en knusser te maken. Open boekenkasten zijn hier erg geschikt voor. Is de ruimte erg groot, dan kun je ook twee of meerdere dichte boekenkasten met de achterzijden tegen elkaar zetten.

Van grote open boekenkast tot kleine lage boekenkast met deuren

Bij Furnea hebben we een mooi, ruim en gevarieerd aanbod boekenkasten. Het is nog best een uitdaging om er eentje te kiezen, want ze zien er allemaal zo fraai uit. Ga je voor een grote open boekenkast tot aan het plafond of kies je voor een kleine lage boekenkast met deuren in verschillende kleuren. Een gedeeltelijk open kast is ook ideaal. Zet je jouw mooie spullen in de open vakken en de minder mooie spullen achter een deurtje. Ben je op zoek naar een houten boekenkast voor een natural look of juist een hoogglans kast voor een luxe uitstraling. Modern design of juist landelijk? Vaste planken of planken die in hoogte verstelbaar zijn? In de webshop van Furnea zijn de mogelijkheden eindeloos als het gaat om boekenkasten. En wat voor soort kast past eigenlijk het beste bij jouw andere meubels?

Boekenkasten bij Furnea | Praktisch en een traktatie voor het oog

Design boekenkasten: onze meubelmerken

Wij houden van kasten, net als onze meubelleveranciers. Benvenuto Design staat bijvoorbeeld bekend vanwege de moderne boekenkasten. Denk aan strakke lijnen, een unieke vormgeving en veel hoogglans. Richmond Interiors werkt weer graag met hout en metaal. De schitterende boekenkasten van dit meubelmerk zijn echt een lust voor het oog. En het Duitse Germania is al jarenlang expert op gebied van kasten in alle soorten en maten. Alle boekenkasten zijn stevig en zien er prachtig uit. Zo verkopen we boekenkasten van nog veel meer meubelmerken. Wat alle kasten gemeen hebben is een uitstekende kwaliteit, een fijn prijskaartje en een unieke uitstraling.

Boekenkast kopen bij Furnea

Stapels boeken in de hoek van de kamer behoren tot het verleden met een mooie boekenkast. Onze inkopers reizen de hele wereld af om de leukste boekenkasten voor jou te spotten. Als je de kast op onze website hebt gevonden, is deze nog maar een paar muisklikken van jou verwijderd. Een boekenkast kopen bij Furnea is heel eenvoudig. Je bestelt en betaalt veilig en de kast wordt verzekerd verstuurd. Bezorging is gratis en je mag jouw aankoop binnen 100 dagen gratis retourneren. Bij alle boekenkasten vind je gedetailleerde informatie over de afmetingen, zodat je alvast kunt beginnen met inrichten! Verrijk jouw interieur ook met een mooie kast voor al jouw boeken!

Boekenkasten

Een kast vol boeken kan een kamer nog gezelliger en sfeervoller maken. Boekenkasten zijn dan ook een populaire vorm van aankleding in een woonkamer of studeerkamer en in allerlei vormen en maten te vinden bij onze Furnea webshop. Een goede boekenkast is niet alleen stevig, maar vormt ook een sfeervolle toevoeging aan een inrichting. Het is dan ook belangrijk om een goed beeld te hebben van waar je een boekenkast zou willen hebben en aan welke stijl je kleur je hierbij zit te denken. Dit maakt het zoeken naar een passende boekenkast gemakkelijker op onze webshop en daarnaast is de kans van slagen groter. 

Boekenkasten voor elk budget

Boekenkasten zijn er in allerlei soorten en maten en daarom is er  voor elk budget een passende boekenkast te vinden. Het is dan ook een goed die om eens met de verschillende filters in de webshop te spelen, om de verschillende resultaten met elkaar te vergelijken. Of je nou meer dan duizend euro of minder dan driehonderd euro uit wilt geven aan den boekenkast, in onze webshop vind je gegarandeerd een passend product.

Bij elk product vind je een uitgebreide beschrijving van de afmetingen, materialen en de kwaliteit ,zodat je een goed beeld hebt van wat je kunt verwachten. In elke budgetgroep kun je kiezen tussen verscheidene modellen, kleuren en stijlen, zodat je altijd boekenkasten kunt vinden die perfect aansluiten bij jouw voorkeur of bestaande interieur. 

Verschillende stijlen

Bij inrichting draait alles om de samenstelling van kleuren en stijlen. Het is dan ook belangrijk dat je een beeld hebt van de stijl of stijlen die je wilt gebruiken in je interieur. Hierbij kun je denken aan een rustige moderne stijl, of juist een kleurrijke klassieke stijl. Welke stijl je ook kiest, het is fijn als je een passende boekenkast kunt vinden.

Daarom kun je op onze webshop ook zoeken op verschillende stijlen. Zo zorgen we er namelijk voor dat jij gemakkelijk passende boekenkasten kunt vinden die direct bij jouw interieur kunnen worden gevoegd. Mocht je nog andere onderdelen meubels aan willen schaffen, dan kom je die misschien wel in diezelfde stijlvorm tegen! Dat maakt winkelen in één specifieke stijl niet alleen gemakkelijk, maar ook leuk. 

Verschillende vormen en maten

Boekenkasten komen natuurlijk niet alleen in verschillende stijlen, maar ook in verschillende vormen en maten. Hierbij kun je denken aan enkel schappen, schappen met kasten, maar ook aan diverse breedtes en hoogtes.

Bedenk, voor je een boekenkast aan gaat schaffen, hoeveel boeken of andere producten je er in kwijt wilt en waar je de boekenkast neer wilt zetten. Dit geeft je de mogelijkheid om niet alleen op stijl te zoeken, maar ook op de maten die je nodig hebt. Zo kun je nog  specifieker zoeken en vis je enkel de perfecte boekenkasten uit de massa die het beste bij jou passen!

Rechte boekenkast met boekenplanken

Een van de bekendste boekenkasten is de rechtopstaande, langwerpige boekenkast met boekenplanken. Dit open model geeft je veel ruimte en zorgt dat de producten in de kast altijd zichtbaar en gemakkelijk te pakken zijn.

Dit is ideaal voor boeken, decoratieve elementen, maar ook planten of beeldjes. Een dergelijke boekenkast is dan ook uitermate geschikt wanneer je deze wilt gebruiken om decoratieve elementen toe te voegen aan een woonkamer of studeerkamer.

Boekenkasten met deuren

Een andere populaire boekenkast zijn de boekenkasten met deuren. Hierbij bestaat de kast volledig of gedeeltelijk uit afsluitbare, vierkante kastjes. In die kasten vind je schappen waar je boeken of andere producten op kwijt kunt.

Bij deze kasten kun je kiezen dat de bovenste helft van de kast bestaat uit open schappen. Zo kun je de bovenste schappen gebruiken voor decoratieve elementen en boeken, en de gesloten kasten voor andere producten die je niet direct geëtaleerd wilt hebben. 

Kleine boekenkasten

In sommige gevallen ben je op zoek naar kleine boekenkasten die je bijvoorbeeld onder een schilderij neer kunt zetten. In die gevallen kun je kiezen voor de kleine langwerpige boekenkast. Deze kast, die je kunt vergelijken met een TV meubel, is voorzien van handige schappen waar jij je boeken gemakkelijk op kwijt kunt. Ook zijn deze producten te bestellen in combinatie met deuren die de schappen af kunnen sluiten. Zo pas je deze boekenkast helemaal aan op jouw wensen. 

Een toevoeging aan je interieur

Er zijn allerlei manieren om boekenkasten een echte toevoeging aan je interieur te maken. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat de stijl van de kast klopt bij de rest van het interieur, maar ook inhoudelijk kan een boekenkast veel toevoegen aan je huis.

Zo vind je op onze webshop ook boekenkasten met vierkante blokken waar je ook decoratieve producten in kwijt kunt, zoals bij een roomdivider. Hierbij kun je de boekenkast dan ook gemakkelijk een onderdeel maken van het interieur en er bijvoorbeeld speciale opbergdozen in schuiven die exact in de ruimte passen. Zo maak jij van een boekenkast een echt huiselijk object.