Wij willen u graag informeren dat onze winkel aanstaande zondag gesloten zal zijn. Wij hopen u op dinsdag weer te mogen verwelkomen en staan dan graag voor u klaar!

 

Over Furnea

Furnea is er al langer dan vandaag

Furnea is er langer dan vandaag

Bijzonder, trots en soepel. Furnea geeft jou een bijzonder gevoel, of dit nu komt door het unieke meubel dat in je huis staat of door onze persoonlijke benadering. Wij bezorgen jou een stukje trots, waar je hard voor gewerkt hebt en wat iedereen mag weten. Van begin tot eind verloopt alles soepel, zodat je met een goed gevoel kan genieten van je nieuwe meubel.

Wij zijn altijd op zoek naar meubels die op z’n minst voldoen aan een van onze eigen kernwaarden.

  • Een bijzonder meubel dat niemand in jouw vrienden- of familiekring heeft
  • Een trots meubel dat zó goed in elkaar is gezet dat het wel tegen een stootje kan
  • Een soepel meubel dat uiterst functioneel is, om zo jouw leven makkelijker en leuker te maken
  • Een aantrekkelijk meubel waar je naar wilt blijven kijken
  • Een benaderbaar meubel met bijvoorbeeld een hoog aaibaarheidsgehalte

 

Tijdlijn

2007

Big Boss Aslan had een gloednieuwe LCD televisie in huis. Een juiste match met een tv-meubel had hij nog niet gevonden. Totdat hij een ICT beurs in Hannover bijwoonde en daar de Casado Cadiz tegenkwam, gek hoe het soms kan lopen. Het was liefde op het eerste gezicht, maar er was een klein probleem. Er werd niets verkocht op de beurs én er was geen dealer in Nederland. Aslan kon daarom alleen een hele pallet afnemen van minimaal 15 stuks van de fabrikant in Duitsland, liefde maakt blind en dus heeft hij dit gedaan.

Het ‘probleem’ werd uiteindelijk een succesvolle onderneming. Binnen no-time had hij de andere 14 meubels doorverkocht aan vrienden en familie en het idee voor de webshop Meubels.tv was geboren. Zijn tweelingbroer sloot zich aan en samen begonnen zij aan een mooi avontuur.

2008

Meubels.tv werd al snel een succes. Hierna volgde tvmeubels.nl, pcmeubels.nl, salonmeubelen.nl, zitmeubelen.nl en lcdmeubels.nl. Je vraagt je misschien af, waarom al die verschillende webshops? Dit was een onschuldig ‘strategie-dingetje’ waar we je niet mee zullen vervelen, maar het werkte!

2011

Het werd tijd voor uitbreiding en verandering, nieuwe productgroepen werden toegevoegd en alles kwam onder één dak. Trendymeubels.nl werd gelanceerd, waar alle webshops een voor een onder zijn gebracht. Tegelijkertijd hebben wij een showroom geopend in Schiedam. Op dit moment was er een breed assortiment van meubels en woonaccessoires, voor de kinderkamer tot aan de woonkamer en rood was laat maar zeggen echt onze kleur.

2014

Trendymeubels was toe aan een make-over. We wilden een vrolijke en toegankelijke uitstraling creëren. Gezien onze klanten voornamelijk vrouw zijn, kozen wij voor fel roze. Verder denken wij absoluut niet in hokjes

2016

Zoals iedere ondernemer zal herkennen, begint het eens in de zoveel tijd weer te kriebelen. Er moet iets veranderen, de klant verandert dus wij moeten mee veranderen. En we willen internationaal groeien! Er moest een nieuwe naam komen, dat voor iedere nationaliteit toegankelijk is. Furnea werd uiteindelijk, zoals wij het noemden, ‘het zusje van Trendymeubels’. Met een ander assortiment, uiterlijk en identiteit, hebben we het online gezet. Het begin van een nieuwe start was gemaakt.

2018

In de afgelopen anderhalf jaar tijd hebben we heel veel nagedacht over de toekomst van Furnea. Vele brainstormsessies en ontwikkel-gedoetjes later, is dit uiteindelijk het resultaat waar wij enorm trots op zijn. Met een beetje moeite en een kleine traan, hebben we afscheid genomen van Trendymeubels en dus ook het fel roze.

To be continued...

Van Trendymeubels naar Furnea


Gezien er steeds meer vraag kwam van buiten de Nederlandse grens, werd het tijd voor een grenzeloze aanpak. ‘Trendymeubels’ was als merknaam niet meer geschikt, daarnaast betekent ‘trendy’ voor iedereen wat anders en wilden wij ons niet langer focussen op dit woord.
Furnea heeft voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar kwaliteit, functionaliteit of de laatste trends. We zijn geslonken in het aantal productcategorieën, maar we hebben per productcategorie het aanbod vergroot. Nu kunnen wij ons oprecht specialist noemen in de overgebleven productcategorieën zoals halmeubels, eettafels en slaapbanken. Furnea is niet langer alleen een naam, maar een merk dat weet waar het voor staat.

Ons kleine, maar professionele team van Furnea is er voor jou. Ook nadat je meubel in huis staat!

Manifest


Je bent altijd bezig om van je huis een thuis te maken.
Of je er nu net bent ingetrokken of dat je er al jaren woont, het is nooit helemaal af.
Je huis is een mix van jouw persoonlijkheid, smaak en interieurtrends.
Dit zorgt voor een uniek ingericht huis en daar helpt furnea jou bij.
Wij nemen je bij de hand en laten je zien én beleven wat er allemaal mogelijk is.
Modern, minimalistisch, warm of stoer design.
Alles komt voorbij op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier, zodat je geïnspireerd raakt of vindt waar je naar op zoek was.
Een soepel proces en een persoonlijke benadering, zodat je echt blij bent met je nieuwe aanwinst
Bij Furnea houd je dit fijne gevoel ook na de bezorging, en heb je iets in huis waar je trots op kunt zijn.

Bijzonder | Trots | Soepel | Aantrekkelijk | Benaderbaar

Tijdlijn

2019

Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Big boss Aslan besluit dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Zijn tweelingbroer, de andere big boss Aslan, neemt de dagelijkse leiding van hem over. Furnea is in goede handen! We hebben ons eerste furnea magazine uitgebracht. Het magazine is een groot succes waardoor er nog veel meer volgen.

2020

Wij zitten zeker niet stil! De Furnea showroom krijgt een complete make-over. Offline en Online verkopen zijn op een lijn gebracht. Daarnaast hebben we onze collectie uitgebreid met bankstellen, badkamermeubels én vloeren. Bij Furnea vind je dus echt alles voor jouw huis onder één dak! En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook onze montageservice en legservice verder uitgerold. Hierdoor biedt Furnea jou niet alleen een waanzinnige collectie meubels en vloeren, maar ook een stukje gemak omdat we de volledige zorg uit handen willen nemen!

2021

In het derde kwartaal van 2021 zag de eerste officiële catalogus van Furnea het levenslicht. Vanaf die dag werd het voor jou als klant nog eenvoudiger om je favoriete meubels te bestellen. We mochten je vanaf 2021 ook volop inspireren met ons derde Home & Office en GeWOON ANDERS magazine, die zowel digitaal als in drukwerk beschikbaar zijn.

Omdat we weten dat heel veel mensen dromen van een prachtige keuken, hebben wij in dit jaar ook besloten om de Furnea Keukens showroom te openen. Een magisch plekje waar je alle meubelen vindt die je nodig hebt voor het ontwerpen van je droomkeuken.

Een beetje later kwam daar ook een Eettafel Studio bij. Daar kan je de prachtige echt Europees eiken en walnoot houten eettafels van het topmerk 'Bodahl' bewonderen. Stoelen en accessoires worden er ook tentoongesteld, zodat je je eetkamer compleet maakt. En niet alleen dat. Het is ook mogelijk om er tafels samen te stellen naar je eigen smaak. Zo past het altijd bij je interieur!

2022

Ook in het jaar 2022 willen wij vooruit. Wij vonden dat het tijd werd voor een tweede Furnea Catalogus. En daar hoort natuurlijk ook een vierde editie van het Home & Office (4e editie) en geWOON ANDERS (4e editie) magazine bij. Vanaf 2022 zijn er dus nog meer manieren om je te laten inspireren!

Ook op andere gebieden bleven we niet stil zitten. Zo zetten wij onze samenwerking met logistiek bedrijf 'Meubeltrein' voort die zijn naam veranderde naar 'Logilist B.V'. en besloten we om via dit bedrijf een warehousing systeem op te zetten voor groot vervoer. Daarmee wilden we ons netwerk binnen de Benelux vergroten om zo nog meer services te kunnen aanbieden. Later volgt hierover meer info!

Ook het team van interieuradviseurs werd in 2022 uitgebreid. Voor jou betekent dit dat je nu ook een interieurplan kan laten opstellen door onze experts. Zij bekijken daarbij samen met jou hoe ze je interieurdromen werkelijkheid kunnen maken en hoe ze het beste uit een ruimte kunnen halen. Zo geniet je binnenkort (opnieuw) volop van je woning!