Landelijk Wonen bij Furnea

Woonstijl Landelijk

Wie denkt aan de woonstijl landelijk, die voelt de gezelligheid en warmte als het ware richting de huiskamer stromen. Want gezelligheid en warmte zijn elementen die bepalend zijn binnen de woonstijl landelijk, een stijl waarbinnen veel mogelijk is. Een woonstijl landelijk is bovendien redelijk snel te realiseren. Kies een eiken eettafel, een stoere verweerde kast en een robuuste bank uit onze collectie en je hebt gelijk al een basis voor de woonstijl landelijk staan.

Houdt rekening met de elementen sober en functioneel

Wie de woonstijl landelijk wil realiseren, die dient rekening te houden met de elementen sober en functioneel. Zeker wat betreft de vormgeving. Het meubilair is robuust van karakter en heeft steeds een natuurlijke uitstraling. Binnen de woonstijl landelijk kies je voor stoelen die gestoffeerd zijn met een natuurlijk motief. Of je gebruikt meubelstoffen die naturel zijn. De landelijke woonstijl is wat dat betreft wel het gebruik van de oorfauteuil, een element dat landelijkheid uitstraalt.

De verweerde uitstraling

Gek eigenlijk. Binnen de landelijke woonstijl kun je prima gebruik maken van meubilair dat verweerd is. En dat stond in vroeger jaren toch voor een enkele reis naar de vuilstort. Nu geven verweerde meubels juist een landelijke uitstraling. Die uitstraling hebben de balken, als die in je huis aanwezig zijn, zeker ook. De landelijke woonstijl is aan de andere kant ook een rieten stoel of banken die afgewerkt zijn met bijvoorbeeld linnen. Een landelijke inrichting betekent dat je alle kanten uit kunt en dat je wat betreft meubels, kleuren en materialen best veel te kiezen hebt.

Brede planken van onbehandeld hout

Toch zijn er van die typische elementen die bij de landelijke woonstijl horen. Massief houten balken zijn er een voorbeeld van, net als verweerde buffetkasten en ook zeker kroonluchters. Gebruik als decoratie manden en sfeerkleedjes van bijvoorbeeld schapenvacht. Op de vloer kies je bij woonstijl landelijk bij voorkeur voor brede planken, het liefst van hout dat onbehandeld is. Of kies voor een parketvloer met houtlook. Kies voor de kleuren wit, beige of taupe aan de wand. Linnen en katoen zijn belangrijk, bij voorkeur in aaibare structuur. Patchwork en een sprei passen uitstekend in een landelijke woonstijl.

Verschil in accessoires tussen landelijk en industrieel

Als je de landelijke woonstijl vergelijkt met de woonstijl industrieel, dan zit het grote verschil in de accessoires die je gebruikt. Binnen de woonstijl landelijk past een bijzettafeltje prima, net als dat je kunt kiezen voor grotere vazen, spiegels en keramiek. Kies voor een fruitschaal van hout en laat die authentieke open haard echt zitten, want juist dergelijke elementen maken het verschil binnen de landelijke woonstijl. Ook planten passen prima binnen jouw landelijke interieur.

Uiteraard wil je dat je de landelijke inrichting in elke ruimte van je huis terugziet, ook op de slaapkamer dus. Kies daar ook voor een houten vloer, voor een bed van hout of smeedijzer. Op bed ligt uiteraard een al eerder genoemd sprei. Wees origineel en gebruik bijvoorbeeld oude luiken als hoofdbord voor je bed. Zo geef jij ook de slaapkamer precies die uitstraling die je wenst.

Kies voor veel hout

Tenslotte; in een landelijke woonstijl is altijd ruimte gereserveerd voor hout. Kies je voor een houten tafel, kies er dan een waarbij je de nerf goed kunt zien. Gebruik vooral ook aardetinten voor extra warmte en gebruik eerder veel dan weinig kussens. Kiezen voor grotere bankstellen is bovendien zeker aan te raden.

Bekijk de landelijke meubels in onze showroom

Wil jij ons assortiment graag eens met eigen ogen bekijken? Dan is het goed om te weten dat je veel van de meubels uit onze collectie ook terugvindt in onze showroom in Schiedam. Heb je vragen over een van de meubels, dan kun je die in onze showroom stelen, maar je kunt ons ook bellen, mailen of benaderen via social media. Je kunt bij Furnea altijd zeker zijn van de beste service. Zo geven we je niet alleen graag advies, maar krijg je ook standaard 5 jaar garantie en 100 dagen retourrecht.