Scandinavisch wonen bij Furnea

Woonstijl Scandinavisch

De woonstijl Scandinavisch is zeer in trek. En wie aan Scandinavië denkt, denkt aan bos, aan dieren, fjorden en met name houten huizen. Alleen de mooiste elementen uit de natuur worden toegepast binnen de woonstijl Scandinavisch. De Scandinavische woonstijl geeft rust en vriendelijkheid. En ondertussen wil iedereen, ook buiten Scandinavië, graag de woonstijl Scandinavisch introduceren of elementen ervan implementeren binnen de eigen inrichting.

Gebruik binnen de woonstijl Scandinavisch vooral de kleuren blauw, groen en grijs

Wat past bij de typische woonstijl Scandinavisch zijn de rustgevende en fraaie kleuren die gebruikt worden. Veel gebruikte kleuren zijn in dat kader blauw, groen en grijs. Wit vormt echter de hoofdmoot binnen de woonstijl Scandinavisch. Dat heeft weer te maken met de lange winters die men in Scandinavië moet trotseren. Door vooral voor wit te kiezen, wordt het namelijk niet nog donkerder in de donkere wintermaanden. Neutrale kleuren zijn ook typisch iets voor de woonstijl Scandinavisch. Daarbij zijn de natuurtinten net als pasteltinten typisch voor een Scandinavische woonstijl.

Niet alleen hout binnen de Scandinavische woonstijl

De woonstijl Scandinavisch betekent dat je veel hout gebruikt. De vloer van hout (of een daarop lijkende parketvloer), een wand van hout en ook het plafond van hout, zoals je tegenwoordig ook al kunt kiezen voor een compleet houten badkamer bijvoorbeeld. Houd ook nu rekening met licht en kies vooral de lichte houtkleuren. En heb je wel een donkere houtkleur; weet dan dat je dit verwerken kunt en hout met verf al snel een lichtere kleur kunt geven. Het is overigens niet zo dat binnen de woonstijl Scandinavisch echt alles van hout moet zijn. Integendeel zelfs.

Nooit saai, maar juist een zeer afwisselende inrichting

Zo kun je op de vloer van je woning bijvoorbeeld ook prima kiezen voor grote kleden van dierenhuiden. Bovendien worden in de meubels die een Scandinavisch karakter hebben vaak materialen als metaal en hard kunststof gebruikt. Helemaal perfect binnen de Scandinavische woonstijl is een tafel van hout die over metalen pootjes beschikt. Het kan ook andersom natuurlijk. Dan neem je een stoel van kunststof met houten poten. Omdat je juist kiest voor het gebruiken van verschillende materialen en gebruik maakt van diverse kleuren, wordt een Scandinavisch woonstijl nauwelijks eentonig. Integendeel zelfs, de woonstijl is erg afwisselend.

Zorg met planten en dus groen voor de finishing touch van je Scandinavische woonstijl

Binnen de Scandinavische woonstijl zorgen ook vorm en grafische lijnen voor een afwisselend geheel. Kijk eens naar de poten onder de tafels en stoelen; die zijn amper recht maar eerder schuin, zoals niet zelden gewerkt wordt met een oneven aantal. Aan de andere kant zijn er steeds de strakke lijnen, zoals de Scandinavische woonstijl uiteraard ook steeds een opgeruimd geheel is. Gebruik dus ook niet te veel accessoires. Je kunt een Scandinavische woonstijl en een dergelijke inrichting vaak prima de finishing touch geven met een ander natuurproduct in de vorm van planten. Dan voeg je en kleur en een huiselijke uitstraling toe aan de inrichting. Juist in de Scandinavische woonstijl komen planten uitstekend tot hun recht. Behalve fraai zijn planten gezond. Je hebt ze die een luchtzuiverende werking hebben en andere planten zorgen weer voor een veel betere nachtrust. Een win-win situatie dus.

Ook in onze showroom vind je veel Scandinavische meubels

Wil jij de meubels in woonstijl Scandinavisch met eigen ogen kunnen bekijken? Dat kan, Furnea heeft namelijk een showroom in Schiedam. Veel van de meubels uit onze online shop vind je ook daar terug. Ter plekke geven we je graag een rondleiding en voorzien we je van het beste advies. Bij Furnea staat service immers hoog in het vaandel. Dat merk je ook terug aan de 100 dagen retourrecht en de 5 jaar garantie die je standaard bij ons krijgt.