Hoe kun je kasten het beste ordenen?

Door Content team Furnea
25 September 2020

Hoe kun je kasten het beste ordenen?

Vaak heb je sterk de behoefte aan kastruimte, omdat het anders zo rommelig wordt in je huis of in je slaapkamer. Heb je eenmaal mooie en functionele kasten, dan blijkt gek genoeg dat het in die kasten vaak een enorme puinhoop te zijn. Zeker in een gigantische kledingkast is het vaak een grote puinhoop. En dat hoeft dus niet. Lees hier meer over hoe je je kasten het beste kunt ordenen. Zo zorg je ervoor dat ook je kast netjes en op een overzichtelijke manier geordend is.

Koop je iets nieuws? Dan moet er ook iets uit

Over opruimen gesproken; in z'n algemeenheid is het om het netjes in je huis te houden verstandig te gaan digitaliseren; kies dus wanneer je de kans hebt voor digitaal en minder voor papier. Verder is het zaak wat vaker spullen weg te gooien of weg te geven. Misschien helpt ook de regel dat telkens als je iets nieuws koopt, er ook iets weg moet. Daarnaast kun je in plaats van het doen van een wekelijkse grote schoonmaak, ervoor kiezen om elke avond even tien minuten op te ruimen, en te ordenen. 

De kledingkast is al snel een puinhoop

Maar laten we kijken naar de kasten en naar het antwoord op de vraag hoe je kasten het best kunt ordenen. Zeker kledingkasten blijken al snel na de ingebruikname een verschrikking. Zeker omdat je in de ochtend vaak snel weg moet wezen, valt er van alles uit de kast op de grond en klopt er niets meer van wat je qua indeling in je hoofd had. Dat kan anders, dat moet anders. Het is geen moeite om de kasten steeds geordend te houden. Belangrijk is in elk geval om de beschikbare ruimte in de kast zo goed mogelijk te benutten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je T-shirts in de kast op te rollen, een perfecte manier om al heel wat ruimte te besparen, zeker als je al zoveel hebt op te hangen in de kast. Wat ook wil helpen in het kader van het gebruik van de ruimte, is om nu eens te kiezen voor het verticaal rangschikken van de kleding, je staat versteld hoeveel ruimte je dit scheelt en hoeveel ordelijker je zo de inhoud van de kast houdt.

Jutzler Verde Schuifdeurkast

Gebruik het klepje van een blikje drinken

Orde in je kledingkast? Hang sjaals aan haken en gebruik haken met een gekleurde draad bijvoorbeeld. Zo zie je steeds hoe de indeling zou moeten zijn. Per kleur rubriceer je de verschillende kledingstukken. In bepaalde gevallen kan een uitschuifbare stang ook soelaas bieden. Daarmee creëer je enorm veel meer ruimte en blijft je kast ook veel netter. Mooie tip is wel dat je prima gebruik kunt maken van gordijnhaken om je jeans aan op te hangen. Een nog mooiere is wel het gebruik van een klepje van een blikje drinken. Bevestig die aan de kledinghaak zodat je aan de kledinghaak een andere kledinghaak (die dus eronder komt) kunt plaatsen. 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Het ordenen van je kasten is belangrijk. Met de tips uit dit blog ben je in staat om de kasten beter in te richten, waardoor je meer ruimte overhoudt of kunt benutten. Toch is het ook van belang dat je voldoende opbergkasten hebt. Als je te veel spullen (of te weinig opbergruimte) hebt, dan is alleen het ordenen van de kasten echter niet voldoende. In dat geval zul je moeten kiezen; doe je een aantal spullen weg of koop je meer kasten? Kies je voor het laatste, kijk dan eens naar ons assortiment. Met de juiste kasten houd je iedere ruimte in huis geordend. Zo heb je bijvoorbeeld zelfs halkasten, waarmee je de hal van je woning strak houdt.

Ga meer digitaal werken, zo beperk je de papieren in je huis

Wat ook voor orde zorgt in je kast is het scheiden van je zomer- en je winterkleding. Is het zomer, verplaats dan de zomerkleding in boxen naar zolder. In de winter doe je dat andersom uiteraard. Kijk maar eens hoeveel ruimte je dan krijgt en hoe gemakkelijker het is om orde in je kast te houden. Zeker ook de andere kasten die je hebt, houd je graag netjes, en zeker die je in de woonkamer hebt staan. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat als je onverwacht eens die kast opent in het bijzijn van bezoek, de gehele inhoud er al aan (lees uit) komt rollen. In huiskamers zie je vaak kasten met veel papieren. Probeer dat te beperken en ga meer digitaal werken. Wellicht is het in de huiskamer verstandig om in die kasten zo weinig mogelijk op te bergen. Dat kan prima, nu je weet hoe je de ruimte in je andere kasten optimaal kunt benutten. 

Houd er ten slotte ook rekening mee dat niet iedere kast even gemakkelijk te ordenen is. Wordt het tijd voor een nieuwe kast? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de hoek kledingkasten in onze online shop.

Jutzler Smoke Hoekkast

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen