Hoe moet ik een TV meubel installeren?

Door Furnea content team
17 Augustus 2020

Hoe moet ik een TV meubel installeren?

De TV neemt nog steeds vaak een centrale plaats in binnen de woonkamer. Rondom de beeldbuis verzamelen nog elke dag groepen mensen zich en is het nog steeds het centrale punt van de woonruimte. En dus wil je dat de TV een mooie plaats heeft. Niet alleen omdat iedereen het zo goed kan zien, ook omdat je gewoon een bepaalde uitstraling hebt of wilt realiseren in je woonkamer. Gelukkig heb je tegenwoordig TV (wand)meubels die voldoen aan jouw smaak. 

Wij van Furnea hebben een ruim aanbod aan allerlei televisiemeubels, gewoon bescheiden en strak maar ook een TV meubel in de vorm van een kleine TV kast tot een complete wandmeubel met ruimte voor de televisie. Of wil je de TV liever zwevend, omringd door een fraai houten wandmeubel die je inricht met allerlei leuke accessoires? Het kan allemaal. Maar hoe installeer je dan een TV meubel? In dit blog leggen we je het uit!

Geen kabels meer zichtbaar

Er zijn TV wandmeubels en TV standaarden van hout, glas, aluminium of MDF. Daarnaast zijn er TV meubels die je aan de wand monteert, en TV meubels voor de strakke uitstraling waar geen kabels meer zichtbaar zijn. Het ziet er fraai uit op de plaatjes en in de winkel zelf. Maar hoe installeer je dit dan? Het installeren, ongeacht welk TV meubel, kan iedereen. Zeker met de uitgebreide handleidingen en video’s op YouTube waar stap voor stap uitgelegd wordt hoe je jouw TV meubel installeert. Volg de stappen en voor je het weet is alles klaar en lig je op de bank (die je ook bij ons kunt aanschaffen) heerlijk naar je favoriete film of serie te kijken. 

Ben je minder handig en beschik je over wat we twee linkerhanden noemen, dan kun je via ons altijd nog een specialist inschakelen. Wij kunnen bovendien het meubilair tegen een geringe meerprijs alvast in elkaar zetten, misschien dat je daar wel al mee geholpen bent.

Benvenuto Design Bex TV-wandmeubel 50 Walnoot

Prachtig materiaal van hoogglans hout

Het is uiteraard wel zo dat als je besluit een TV meubel van Benvenuto Design in hoogglans te kopen, je dit meubelstuk toch echt op de juiste manier aan de wand bevestigd wilt hebben. Doe je dit niet, dan doe je dit fraaie meubilair tekort. Voordeel van dit merk is overigens dat het echt overal geïnstalleerd kan worden. En met twee linkerhanden is het goed te weten dat je de meubels zelfs links en rechtsom kunt installeren. Je bevestigt alles aan de muur en hoe je dat doet en hoe je de kabels wegwerkt staat helder omschreven. Een beetje inzicht en logisch denken doet de rest.

Gebruik van lift of voetplaat

De houten materialen en die van polyester zijn gemakkelijk in gebruik en worden in principe als losse elementen geleverd. Je installeert en monteert daarna precies zoals jij dat wenst. Ook grafiet dat het merk Germania gebruikt voor de TV meubels kun je prima zelf installeren. In bepaalde gevallen kun je een TV meubel kopen waarbij je de televisie zwevend wilt. Het komt dan voor dat je gebruik maakt van een lift en een voetplaat. Het is verstandig eerst de voetplaat op de muur te installeren en vervolgens te checken of alles werkt, voordat je de rest van je TV meubel opbouwt. Doe dat opbouwen pas als het werkt. Zo voorkom je namelijk extra werk.

Pas op met boren en boor nooit zomaar willekeurig in een muur

Het kan zijn dat je de houten TV meubels, van glas of polyester (om maar eens wat materialen te noemen), aan de muur moet bevestigen en moet boren. Wellicht dat je dan wel even kunt informeren bij de specialist. Je kunt niet zomaar ergens boren, de kans dat je een leiding raakt is dan namelijk groot. En boren doe je om de muren fraai te houden, in één keer goed. Vaak kun je als je je TV meubel wilt installeren al voor een gering bedrag een professional inhuren die boort, bevestigt en misschien zelfs de zenders opnieuw op je televisie wil installeren.

Vraag ons naar de mogelijkheden

Vraag gewoon naar de mogelijkheden die er zijn, want ook via Furnea kun je je TV meubel laten installeren. Bij het installeren van een TV meubel gaat het vaak om de details. Hoe werk je de kabels weg bijvoorbeeld, waardoor het er allemaal strak en professioneel uitziet? Je kunt het via de handleidingen en video’s prima zelf doen. Soms is het echter beter voor de professional te kiezen, zeker als er geboord moet worden in combinatie met kwetsbare materialen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen