Hoe worden tafels gemaakt?

Door Furnea Marketing Team
3 Juli 2020

Hoe worden tafels gemaakt?

Ondanks het feit dat de tafel niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven, weten we er eigenlijk maar heel weinig vanaf. Ja, een eikenhouten tafel herkennen we wellicht, net als een glazen tafel. Op de vraag hoe worden tafels gemaakt heeft lang niet iedereen een pasklaar antwoord. Zeker kinderen vragen zich af hoe je van ronde bomen vierkante tafels kunt maken. Bij het maken van tafels en zeker ook de afwerking ervan komt nogal wat kijken. Zoveel is zeker.

Zo maak je van een ronde boom een tafel in allerlei verschillende vormen

Hoe kan het dat je van een ronde boom een vierkante of rechthoekige tafel maakt. Welnu, zo moeilijk is dit niet. Je neemt een eikenboom, ontdoet de boom van de schors en zaagt het onderliggende hout in planken, uiteraard nadat de boom eerst is gekapt. Vervolgens leg je de planken apart en maak je van het hout dat je overhoudt zaagsel. De planken kun je vervolgens op allerlei verschillende manieren aan elkaar bevestigen, doorgaans door te lijmen. Zo kun je met de planken van de ronde boom dus tafels in allerlei vormen kunt maken. Alhoewel de uitleg eenvoudig is, is het maken van tafels niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt vakwerk en inzicht. Erkende meubelmakers zijn als wijn en worden ook met de jaren steeds een beetje beter. Het is een onvervalst ervaringsvak.

Met een tafel van eikenhout haal je de natuur in huis

Het resultaat mag er zijn als je in dit geval voor eikenhout hebt gekozen, want met een eikenhouten tafel haal je de natuur in huis. Bovendien zijn dergelijke tafels bijzonder robuust en stevig en gaan ze jarenlang mee. Een eiken tafel schuif je niet zomaar even terzijde. Dan moet je wel spierballen in de mouwen hebben. Hoe de tafels afgewerkt worden? Kijken we naar de eikenhouten tafel, dan kun je tegenwoordig ook kiezen voor het aanbrengen van melamine. Nee, dit is geen plastic, maar een kunststof die je als een soort van dun harslaagje aanbrengt op spaanderplaten en vervolgens als een dun laagje op de tafel aangebracht moet worden. Doe je dat, dan blijft je tafel gevrijwaard van welke kras dan ook.

Door het aanbrengen van melamine gaat je tafel veel langer mee en blijft deze mooi

Melamine is zo goed als onbreekbaar en krasvrij. Het zorgt er in elk geval voor dat je tafel behoorlijk langer mee gaat. De tafel blijft veel langer in topconditie. Als we kijken naar de collectie van onze online shop, dan zien we dat een merk als Germania al gebruik maakt van de toegevoegde waarde van melamine. Bij Furnea vind je trouwens eikenhouten tafels die het rechtstreekse gevolg zijn van de beschreven werkwijze, dat in alle soorten en maten en voor elk budget.

Overweeg eens serieus de aanschaf van een tafel van glas

Behalve dat je kunt kiezen voor een houten tafel, kun je ook kiezen voor een tafel van glas. Glas is en blijft iets bijzonders. Het staat uitstekend in een ruimte die eigenlijk te klein is of te vol staat. Bij het maken van een glazen tafel wordt gebruik gemaakt van tempered glas. Dit glas is bestand tegen zowel vocht als de hoogste verhitting. Zo weet je dat de glazen tafel ook daadwerkelijk een veilige tafel is die tegen een stootje kan. Je kunt behalve voor een tafel die volledig van glas gemaakt is, ook kiezen voor alleen een glazen tafelblad zoals zoveel combinaties mogelijk zijn als het om tafels van Furnea gaat.

Viezigheid Komt de structuur van de glazen tafel niet in, daarmee is de tafel bijzonder hygiënisch

Daarmee wordt maar weer eens duidelijk hoeveel er met tafels mogelijk is. En dan hebben we het voorlopig nog alleen maar over de eettafel. Nog even terug naar de glazen tafel, die dus wordt gemaakt van tempered (gehard) glas en wordt geslepen. Een eventuele kleur kan in de tafel geëmailleerd worden. Kiezen voor een speciaal geprepareerde glazen tafel betekent dat je een stabiele tafel koopt. Die je met een gerust hart aan hoge temperaturen bloot kunt stellen. Je kunt een glazen tafel dus ook gebruiken bij werkzaamheden in de keuken. Een glazen tafel beschikt daarnaast over vocht immuniteit. Nog een groot voordeel is wel dat verontreiniging op tafel de structuur van het glazen materiaal niet binnen kan dringen. Het geharde glas biedt zoals gezegd altijd optimale veiligheid en de glazen reflecteren niet. De glazen tafel is dus zo gemaakt dat hij uitermate veilig is. Nadeel? Op een glazen tafel zie je bij licht, en vooral in het zonlicht, iets sneller de vingerafdrukken.

Het maken van welke tafel dan ook is onvervalst vakwerk

Het maken van een tafel is vakwerk. Je zou het misschien zelf kunnen als je een boom hebt liggen, maar zo fraai en solide als de tafels in het aanbod van Furnea wordt het resultaat nooit. In onze online shop vind je alleen tafels die gemaakt zijn door professionals die precies weten wat ze doen. Je vindt er tafels voor uiteenlopende doeleinden in alle denkbare en soms zelfs haast ondenkbare vormen. Ze zijn er in verschillende materialen en je hebt tafels die je groter maakt door de tafel uit te schuiven.

Behalve de eettafel heb je nog heel erg veel andere soorten tafels

De eettafel is een ding, je hebt echter nog heel erg veel meer andere soorten tafels. Elk van die tafels wordt weer op een andere manier geproduceerd, zoals ze ook allemaal hun eigen, specifieke eigenschappen en kenmerken hebben. Nemen we opnieuw onze online shop als voorbeeld, dan zien we dat je behalve een eettafel ook een passende bartafel, bijzettafel, kaptafel, salontafel, sidetables en serveertafel vindt. De toegepaste materialen zijn zeer divers. Hout en glas hebben we al besproken, wist je echter dat je ook kunt kiezen voor een marmeren bijzettafel? Om maar eens iets te noemen. Je hebt ronde tafels, maar ook vierkante tafels, rechthoekige tafels en ovale tafels.

Met je beautyproducten bij de kaptafel, wat wil je nog meer?

Bartafels zijn hogere tafels die het helemaal maken en altijd stijlvol zijn. Dat geldt ook voor bijzettafels. Als geen ander zijn deze tafels in staat om elke willekeurige ruimte meer uitstraling te geven. Ze zijn ook daadwerkelijk geschikt voor elke ruimte in je huis. Kaptafels? Een mooie kaptafel is de droom voor met name de vrouwen onder ons. Even heerlijk een eigen plekje, omringd met al je beautyproducten. In de online shop van Furnea kom je het allemaal tegen. De tafels zijn allemaal anders en zijn allemaal op een andere manier gemaakt. Het maken van een houten tafel is een heel ander werkje dan wanneer je een eiken tafel maakt natuurlijk.

Je hebt ontzettend veel keuze als je een tafel wilt bestellen. Kijk alleen maar naar de eettafels in onze online shop. Bij Furnea kun je een eiken eettafel bestellen, maar ook melamine eettafels, hoogglans eettafels en matte eettafels.

Ook al bijzonder is wel de salontafel. Die tafel kende even een mindere periode, maar is nu weer helemaal terug. Je kunt kiezen voor een beeldbepalende salontafel als blikvanger van je woonkamer, je kunt echter ook kiezen voor een meer praktische salontafel die slechts fungeert om je kop koffie op te zetten. Het is maar net wat je wilt en welke uitstraling je wilt creëren.

Ruimtegebrek? Kies dan voor het gemak van een serveertafel

Dan nog zijn we er nog niet, want sidetables zijn ook al van die tafels die elke ruimte ineens een ander gezicht geven en subtiel een bepaalde stijl uit kunnen stralen. Tenslotte; in het kader van ruimtegebrek kun je ook prima een beroep doen op serveertafels. Zoals gesteld worden alle tafels op een ander wijze gemaakt. De verkoper van Furnea kan je er ongetwijfeld meer over vertellen. Conclusie? Je kunt van een ronde boom prima een vierkante houten tafel maken. Een ronde of ovale eettafel is echter net zo goed mogelijk!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen