Inspiratie tips voor een stijlvolle badkamer

Door Furnea content team
1 Augustus 2020

Inspiratie tips voor een stijlvolle badkamer

De badkamer, de kamer die we ‘s morgens als eerste zien en ‘s avonds als laatste zien voor we gaan slapen. Het is een plek waar we tot rust komen in een bad of douche, ons klaarmaken voor de dag en waar we ‘s avonds onze tanden poetsen voor we naar bed gaan. Kortom, het is een plek waar we regelmatig zijn en ook tot rust willen komen. Mensen investeren dan ook graag in de inrichting en vormgeving van een badkamer. Een nieuwe douche, een heerlijk ligbad of een een stel vazen en kaarsen, het kan allemaal. De keuze is enorm en het kan soms wat overdonderend zijn als je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer of een nieuwe inrichting van je badkamer. Daarom lees je in deze blog de beste inspiratie tips voor een stijlvolle badkamer. Hierbij kijken we naar de verschillende stijl mogelijkheden en welke stijlvolle aanpassingen je hierbij kunt maken.

Welke stijl badkamer is helemaal jouw ding?

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren op het gebied van badkamers en accessoires. De een houdt van vele accessoires, zoals planten, vaasjes en kaarsjes. De ander gebruikt liever één groot decoratief meubelstuk. Het is dan ook belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die er voor jouw badkamer geboden worden, die passen bij jouw voorkeur voor aankleding. Hiervoor is het in eerste instantie belangrijk om een goed beeld te vormen van de mogelijkheden en de verschillende stijlen. Zo krijg je namelijk een beeld van wat er op dit moment helemaal hot is en welke soorten accessoires er allemaal beschikbaar zijn. Heb jij bijvoorbeeld al gehoord van de LED- spiegel? Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden zullen we hieronder door verschillende stijlen badkamers heen lopen en je tips geven om van jouw badkamer een stijlvolle badkamer te maken.

Tip #1 Maak je badkamer ruimtelijker met een juiste verlichting

Een badkamer kan in allerlei vormen en maten bestaan. Soms is een badkamer slechts een kleine ruimte met een douche en een wasbak. In die gevallen kan het dan ook nodig of prettig zijn om de badkamer zo ruimtelijk mogelijk te laten lijken. In de meeste gevallen heb je een aantal of één raam in je badkamer, maar in sommige gevallen is een raam in een badkamer niet aanwezig. In een kleine badkamer is licht je belangrijkste tool om ruimte te creëren. Het juiste gebruik van licht zorgt namelijk dat je ruimte vele malen groter lijkt dat hij eigenlijk is. De eerste tip is dan ook om je badkamer ruimte te geven voor meer licht toe te voegen in combinatie met een spiegel. Er zijn allerlei spiegels verkrijgbaar die niet alleen je licht in de ruimte reflecteren, maar ook een eigen lichtbron hebben. De LED-spiegel is namelijk voorzien van een LED strip aan de achterzijde van de spiegel. Deze lichten schijnen tegen de achterwand aan en dit zorgt voor een bijzonder ruimtelijk effect.

LED spiegel past perfect bij een moderne inrichting

Een modern ingerichte badkamer, met veel lichte kleuren en designer meubels is ideaal voor de LED spiegel. Het is een goede combinatie waarbij de spiegel niet uit de toom kan vallen. Het zal een welkome toevoeging zijn aan het geheel en zorgen dat je badkamer nog meer spark zal krijgen. Heb je geen moderne badkamer, maar wil je wel gebruik maken van een spiegel met licht? Kijk dan naar de mogelijkheden om kleine lampjes naast je spiegel te hangen die passen bij de stijl van je badkamer.

Tip #2 De Scandinavische stijl, opgeruimd staat netjes

Het kan heerlijk zijn om je badkamer af en toe een beetje aan te passen. Dit hoeven natuurlijk lang niet altijd volledige verbouwingen of aanpassingen te zijn. Het kan enkel gaan om het verplaatsen van een aantal accessoires of het opruimen van onnodige spullen. Loop eens door je badkamer heen en kijk eens of je dingen nét op een andere manier neer kunt zetten. Berg handdoeken bijvoorbeeld eens op een andere manier op in de kast, rol ze op in plaats van ze op te vouwen. Het aanschaffen van nieuwe opbergdoosjes of een aantal nieuwe badkamerkasten kan hierbij al enorm helpen. Een opgeruimde badkamer zorgt voor een opgeruimde geest. Zoals we hierboven al besproken hebben, dient een badkamer ook om tot rust te kunnen komen. Een opgeruimde badkamer is echter niet alleen rustgevend, het vormt ook een hippe stijl.

De Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl staat bekend om haar aardse kleuren en opgeruimde look. De decoraties zijn minimaal, maar wel kleurrijk. Zo maakt deze stijl handig gebruik van de combinatie van grijs en bijvoorbeeld oranje of rood. Hierdoor kunnen de kleine accessoires zorgen voor een rustgevend, doch gezellig gevoel. Laat je inspireren door de Scandinavische stijl, gebruik meer contrasterende kleuren, maar minder accessoires en decoraties. Je zult merken dat je badkamer een stuk opgeruimd en rustiger oogt, zonder dat je ook maar één tegel hoeft los te breken.

Tip #3 Laat de natuur naar binnen

Van de Scandinavische stijl is het een kleine stap naar de natuurlijke stijl. Deze stijl is in 2020 helemaal hot en kan zorgen voor een echte stijlvolle badkamer. Hoe je de natuur binnen laat? Er zijn heel veel natuurlijke accessoires en decoraties die je in elke badkamer kwijt kunt. Denk aan de knusse hangplanten die in sisal zakjes aan het plafond of een kast kunnen worden gehangen. Ook kun je kiezen voor geprepareerde houten meubels, speciaal voor de badkamer. Het is belangrijk dat je kiest voor hout- en plantwerk dat geschikt is voor hogere temperaturen en luchtvochtigheid. Zo zijn cactussen en vetplanten enorm geschikt en stijlvol in badkamers. Ze brengen een hele eigen sfeer met zich mee, hebben weinig tot geen onderhoud nodig en kunnen goed tegen de veranderende temperaturen en luchtvochtigheid in badkamers. Daarbij is de luchtvochtigheid vaak voldoende voor de vetplant om te kunnen overleven.

Een natuurlijke stijl in je badkamer

Om de natuurlijke stijl in je badkamer toe te passen, kun je al beginnen met het toevoegen van groen en hout. Hierbij kun je denken aan mooie vetplanten in houten potjes of het hangen van plantjes aan een plafond of kast. Wil je een iets grotere verandering doen in je badkamer? Denk dan eens na over het plaatsen van een natuurstenen tegel of een houten kast. Deze elementen zorgen namelijk dat je op een betaalbare en snelle manier je badkamer een hele nieuwe uitstraling geeft.

Tip #4 Badkamermeubels van Furnea

Ben jij op zoek naar de juiste badkamermeubels voor een natuurlijke of Scandinavische stijl? Dan vind je in onze onlineshop gemakkelijk de juiste meubels die passen bij jouw nieuwe stijl. Met behulp van onze handige zoekfilters, kun je gemakkelijk zoeken op badkamermeubels die helemaal bij jouw visie passen. Zo zoek je gemakkelijk op badkamermeubels in een speciale stijl, kleur of prijsgroep. Daardoor hoef je niet eindeloos tussen de badkamermeubels te scrollen, maar vind je enkel die perfecte meubels die precies passen bij jouw wensen.

Advies en inspiratie

Wij vinden het belangrijk dat je geïnspireerd wordt wanneer je op zoek bent naar nieuwe meubels of andere producten voor een stijlvolle badkamer. Daarom bieden wij in onze onlineshop een heuse inspiratiepagina. Daar kun je jezelf laten inspireren door de vele producten en stijlen die wij voor jou op de foto hebben gezet. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe je met kleine of grote producten een badkamer op zijn best aan kunt kleden. Hoe creëer je nou die ene perfecte stijl die jij zo mooi vindt? Omdat je meubels vaak even wilt zien of voelen voor je ze aanschaft, kun je in onze showroom in Schiedam altijd komen kijken naar een selectie van on assortiment. Het is hierbij verstandig om van te voren contact met ons op te nemen en te vragen of het product dat je graag wilt zien in de showroom aanwezig is. Als dit niet het geval is, zou het natuurlijk zonde zijn als je voor niets onze kant op komt.

Tip #5 Speciale handdoekenrekken

Een van de prominentere meubelstukken in onze badkamer kan het handdoekenrekje zijn. Bij sommigen zit deze aan de wand, bij anderen is hij te vinden als houten trapje in de hoek. Het handdoekrek kan een enorme toevoeging zijn aan een badkamer. Vooral met het oog op de verschillende stijlen waarin dergelijke rekken te vinden zijn. Hierbij kan bijvoorbeeld gekeken worden naar de verschillende houten modellen, maar ook naar de strakke designer rekken. Zo kan een klein element je hele badkamer een nieuwe look geven.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen