7 Tips voor het inrichten van een kantoor aan huis

Door Furnea
5 Februari 2015

Thuiswerken is prettig en zorgt weer voor nieuwe inspiratie. En daar hoort natuurlijk een mooie werkplek bij! Furnea weet hoe belangrijk een mooi en goed ingerichte werkplek is. Daarom geven wij jou in dit artikel 7 tips voor het inrichten van een kantoor aan huis.

Tip 1: Zorg voor een goed bureau

Het kantoor aan huis begint bij een goed bureau. De afmetingen van het bureau zijn hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Je wilt goed kunnen werken, dus het bureau moet de juiste hoogte hebben. Zit je voorovergebogen of met opgetrokken schouders? Dan kan dit voor vervelende klachten zorgen. Dit is de reden dat ergonomie op steeds meer werkplekken wordt doorgevoerd.

Een mooie kleur en voldoende opbergruimte is daarbij ook nooit verkeerd. Kijk bijvoorbeeld naar het Tenzo Strada Bureau. Dit bureau heeft een mooie en toch simpele kleurencombinatie en heeft twee handige opbergvakken voor belangrijke documenten.

Tip 2: Ga voor een bureaustoel die lekker zit

Een comfortabele bureaustoel is de perfect aanvulling op een goed bureau. De bureaustoel bepaalt grotendeels jouw werkhouding. Je wilt lekker kunnen zitten in jouw kantoor aan huis, dus kies je voor een bureaustoel die optimaal comfort biedt.

Je kunt bij een bureaustoel vrijwel alle kanten op. Wil je een simpele bureaustoel met een mooie kleur? Dan ga je bijvoorbeeld voor de Bondy Living Baldor bureaustoel. Heb je liever een stijlvol designmeubel om op te werken? Dan past de Jual Furnishings Alair Bureaustoel perfect in jouw werkkamer.

Tip 3: Wissel af tussen staan en zitten

Langdurig zitten kan leiden tot lichamelijke klachten in de rug, nek en schouders. Dit kun je eenvoudig voorkomen door af te wisselen tussen zitten en staan. Uit onderzoek blijkt dat je productiever werkt als je regelmatig wisselt tussen zitten en staan.

Een laptoptafel is dan ook een onmisbaar onderdeel voor jouw kantoor aan huis. Het is functioneel en biedt de mogelijkheid om productief te werken. De Interlink SAS Alexis Laptoptafel is op dit moment een van de meest populaire laptoptafels in ons assortiment.

Tip 4: Zorg voor voldoende groen

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat kantoorplanten actief bijdragen aan een betere productiviteit. Eén onderzoek toonde zelfs aan dat een omgeving met voldoende groen voor maar liefst 15% meer productiviteit zorgt. Kantoorplanten zuiveren de lucht, geven het kantoor aan huis een natuurlijker gevoel en zijn daarbij ook mooi om te zien.

Tip 5: Behoud het overzicht met kantoorkasten

Je wilt jouw kantoor aan huis mooi laten ogen, en toch is het regelmatig nodig om allerlei documenten te pakken en over het bureau te verspreiden. Voorkom dat het bureau er rommelig uitziet en gebruik kantoorkasten om het overzicht te behouden.

Kantoorkasten zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt voor een lage kantoorkast met veel lades gaan, zoals het Interlink SAS Simon Ladeblok, of kiezen voor een hoge kantoorkast zoals de Germania Duo Kantoorkast.

Hoe hoger de kantoorkast, hoe groter de ruimte die beschikbaar is om de administratie en andere belangrijke documenten te bewaren. Let er wel op dat er voldoende ruimte in de werkkamer is om een hoge of brede kast te plaatsen.

Tip 6: Zorg voor voldoende verlichting

Als mens hebben wij gedurende de dag voldoende zonlicht nodig. Het is belangrijk om het bureau dicht bij een raam te plaatsen, zodat zonlicht via een raam in het kantoor aan huis kan binnenvallen.

Is het niet mogelijk om dicht bij een raam te zitten? In dat geval is het raadzaam om door middel van werkkamerverlichting voldoende licht te creëren. Werkkamerverlichting staat niet gelijk aan zonlicht, maar is tijdens een zware werkdag onmisbaar. Het houdt je wakker en zorgt dat jouw ogen minder vermoeid raken.

Overweeg om meerdere lampen aan te schaffen om zo een goed verlichte ruimte te creëren. Combineer plafondlampen met Staande lamp om iedere hoek van de werkkamer te verlichten.

Tip 7: Maak het interieur af met een mooi vloerkleed

Een kantoor aan huis moet mooi ogen; je moet volledige creativiteit hebben als je aan het werk bent. Het interieur kan perfect worden samengesteld met een vloerkleed. Vloerkleden met meerdere kleuren passen goed in een kleurrijk interieur met verschillende soorten meubels.

Wil je het daarentegen erg zakelijk houden? Dan kun je het beste kiezen voor een wit of zwart vloerkleed.

Stel jouw eigen kantoor aan huis gemakkelijk samen

Op Furnea vind jij alle meubels voor een perfect kantoor aan huis. Wij hebben alles in huis om te zorgen dat jij de werkplek kunt samenstellen die jij verdient. Bekijk direct onze webshop en stel jouw eigen unieke kantoor aan huis samen!