Onderhoud van gestoffeerde meubels

Door Furnea
11 September 2014

Gestoffeerde meubels zoals stoelen, banken en fauteuils zorgen voor een huiselijke en warme sfeer in je woonkamer. Meubelstoffen worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en wol of van synthetische materialen zoals microvezel en polyester. Er zijn natuurlijk ook vele stoffen die een combinatie zijn van deze twee materialen. Om zo lang mogelijk te genieten van je gestoffeerde meubels geven wij je graag een aantal tips.

Onderhoud van gestoffeerde meubels

Door invloed van licht en zonlicht kunnen gestoffeerde meubels iets verkleuren. Daarom is het verstandig om de directe bestraling van zonlicht te voorkomen. Houd je huisdier in de gaten, want ze kunnen je gestoffeerde meubels beschadigen. Je kunt je gestoffeerde meubels het best wekelijks stofzuigen met borstel. Heb je losse kussens in je meubel, draai ze dan elke maand om. Dep vet en vloeistof vlekken onmiddellijk af met een absorberende papier of stof. Vaste vlekken zoals ketchup kun je beter eerst direct verwijderen met een lepel.

Veel handiger nog is om je gestoffeerde meubels te beschermen tegen vlekken met de Royal Textile Care! Dit is een onzichtbaar beschermingsmiddel die alle soorten textiel vlekwerend en waterafstotend houdt. Textile & Leather Protector biedt jou voor een periode van 5 jaar het voordeel dat ongelukjes op basis van olie, water en vet geen blijvende vlekken meer kunnen veroorzaken. Dit vlekbeschermer is geschikt voor gestoffeerde en leder meubels, gordijnen en tapijten.

Schoonmaken van gestoffeerde meubels

Met een speciaal reinigingsmiddel voor textiel kun je de eventuele vlekken op je gestoffeerde meubels eenvoudig verwijderen en schoonmaken. Cleantex vlekkenspray is een effectieve vlekkenreiniger voor natuurlijke en synthetische meubelstoffen. Cleantex verwijdert eenvoudig veel voorkomende vlekken zoals drank-, vruchten-, smeer- en voedselvlekken in tapijt, gordijnen en meubels.

Microvezel Cleaner is een intensieve reiniger speciaal voor microvezel- en vlokstoffen zoals meubelstoffen, autostoelen en tapijt. Dit reinigingsmiddel verwijdert moeiteloos alle soorten vlekken zoals smeervlekken, vette aanslag, schoensmeer, koffie- en voedselvlekken van alle microvezels.