Welke maten vloerkleden zijn er precies?

Door Furnea
7 Maart 2020

Welke maten vloerkleden zijn er precies?

Vloerkleden zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren en dikten. Het is een gemakkelijke manier om een woonkamer of slaapkamer een heel stuk warmer en gezelliger te doen ogen. Het is de combinatie van de stof en de kleur die het kleed een gezellige toevoeging aan je interieur maken. Daarnaast heeft het ook enorme voordelen. Zo houdt het je voeten warm in de winter en kun je er ook op gaan liggen voor de haard. 

Het biedt dan ook enorm veel comfort. Iedereen heeft een andere stijl en voorkeur wanneer het om vloerkleden gaat. De één houdt van een dun dierenvel en de ander wil een dik stoffen kleed. Om die reden zijn er dan ook honderden verschillende soorten vloerkleden te vinden uit allerlei verschillende culturen. Hierbij kun je denken aan de strakke dierenvellen, de kleurrijke Perzische tapijten en natuurlijk de warme stoffen vloerkleden. Welke vloerkleden je kiest is afhankelijk van je voorkeur, maar ook van de ruimte. 

De vormen en de ruimte

Eelke ruimte vergt een andere aanpak en het is dan ook belangrijk om een goed beeld te hebben van de destinatie van je vloerkleed, voor je er een gaat kopen. Niet in elke ruimte past namelijk eenzelfde vorm of kleur. In veel slaapkamers met schuin dak kan het bijvoorbeeld een hele goede zijn om gebruik te maken van het rond vloerkleed in plaats van een vierkante. Dit breekt namelijk de rechte vormen van het schuine dak en zorgt voor een speelse werking. In een woonkamer wil je juist de rust bewaren en hier zal niets mooier staan dan een recht vloerkleed dat matcht met de kleuren van het interieur. Voor je een vloerkleed gaat bestellen is het dan ook aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden die geboden worden. Welke vloerkleden zijn er allemaal en in welke maten en kleuren kun je deze bestellen? Dit geeft je namelijk een goed beeld van de opties en hierdoor kun je een betere keuze maken voor wat betreft de invulling van je woonkamer of slaapkamer.

Welke maten vloerkleden zijn er precies?

Elk soort vloerkleed kent natuurlijk eigen specificaties, maar de meeste vloerkleden kennen standaardmaten die bij elke winkel en elke kleur hetzelfde zijn. In dit geval gaan we even uit van de rechthoekige vloerkleden, wat een van de meest populair vloerkleden van het land is.

Bijna alle vloerkleden bij Furnea zijn in diverse maten verkrijgbaar en hierbij wordt altijd uitgegaan van de standaardmaten voor dergelijke vloerkleden. 

De kleine maat, 80x150

Deze standaardmaten beginnen bij de kleinste maat: 80 centimeter bij 150 centimeter. Deze afmeting is ideaal voor kleinere woonkamers of als extra vloerkleed onder een salontafel of bij een extra zithoekje. Deze kleine maten worden voornamelijk aangeschaft als klein extra vloerkleed. Ook zijn deze kleden ideaal voor in de keuken. Zo kunnen ze voor het aanrecht liggen, maar ook onder de keukentafel.

120x170

Een vloerkleed van 120 bij 170 is een degelijk kleed dat in allerlei soorten verkrijgbaar is. Dit is een handig kleed voor kleinere woonkamers of voor aan het voeteneind van het bed. Regelmatig worden deze maten vloerkleden ook gebruikt voor hallen en entrées. Daarnaast is deze maat ook ideaal voor de kinderkamer. Kortom, een leuke maat die op verscheidene plekken gebruikt kan worden.

200x250

Tussen de 120x170 en 200x250 bestaat nog de maten 140x200 en 160x230.

De 200x250 is een populaire maat, omdat deze perfect is voor onder eettafels, of voor in de woonkamer. Het is dan ook een mat die door veel mensen als de ‘ideale maat’ wordt gezien. Bijna alle maten zijn dan ook in 200x250 verkrijgbaar en deze maten zijn meestal ook op voorraad bij showrooms of webshops. 

250x300

Voor de grotere woonkamers en slaapkamers is deze maat ideaal. Het is een maat die ervoor zorgt dat je echt voelt dat je iets toevoegt aan een dergelijke ruimte. In grote kamers en slaapkamers zul je merken dat kleinere maten snel nietig aanvoelen. Een vloerkleed van 250 x 300 centimeter is in die gevallen een ideale uitkomst. Dit is dan ook de grootst mogelijke maat van vloerkleden bij Furnea.

 
 
 

Verschillende vloerkleden en kleuren

In onze showroom kun je de verschillende vloerkleden gemakkelijk komen bekijken. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kunnen onze collega’s je ook gemakkelijker advies geven over de soorten vloerkleden en natuurlijk over de afmetingen. Meet voor je bij ons langskomt even op wat de afmetingen van de ruimte zijn waar jij dit kleed neer wilt zetten. Eventuele foto’s van de huidige inrichting zijn ook heel erg handig. Zo kunnen we samen kijken naar het aanbod en de juiste vloerkleden voor je vergelijken. Hierdoor krijg je een goed beeld van het aanbod en kun je op basis van die kennis een goed afgewogen keuze maken. Bij Furnea is het ook mogelijk om  vloerkleden op maat te laten maken. In onze webshop zie je per vloerkleed of dit mogelijk is of niet.

Tip: Bekijk onze zijdezachte en glanzende Viscose vloerkleden

Gewicht van de vloerkleden

Vloerkleden zijn geen lichte decoraties. Gemiddeld kan men uitgaan van ongeveer twee kilo per vierkante meter. Dat wil zeggen dat een kleed van 250x300 rond de 12 kilo zou wegen. Bij Furnea leveren we alle meubels gratis naar je adres en kun je ook kiezen om het bij ons op te halen. Vooral bij grotere en zwaardere meubels of accessoires, zoals vloerkleden, kan het heel handig zijn om deze thuis te laten bezorgen. Op die manier hoef je er zelf niet mee te sjouwen.

Hoge kwaliteit vloerkleden

Bij Furnea werken we enkel met de beste merken en de beste prijzen. Wij staan volledig achter de merken waar we mee werken en daarom bieden wij dan ook tot 100 dagen gratis retourneren en een garantie van minimaal 5 jaar. Zo heb je de zekerheid dat je het aangeschafte product rustig uit kunt proberen in je eigen woning. Ben je niet tevreden met het vloerkleed? Dan nemen wij hem gewoon van je terug. 

Tip: Bekijk onze moderne vloerkleden en verrijk je woonkamer direct

Nooit meer uitglijden met antislip!

Niets is vervelender en gevaarlijker dan om plotseling uit te glijden over een vloerkleed. Daarom bieden wij bij Furnea een handige antislip aan die gemakkelijk onder het vloerkleed kan worden aangebracht. Hierdoor glijdt het tapijt minder gemakkelijk over de vloer. Deze antislip is gemakkelijk mee te bestellen bij een nieuw tapijt van Furnea. Ook raden wij je aan om gebruik te maken van de combi deal die wij bieden. Hierbij ontvang je namelijk ook een cleanser voor het tapijt. Zo kun je deze gemakkelijker bij- en schoonhouden. 

Vloerkleden bij de Furnea webshop

Wij hebben allerlei vloerkleden in vele soorten en maten. Via onze webshop vind je gemakkelijk een uitgebreid overzicht van ons aanbod. Per product krijg je duidelijk te zien welke kleuren wij in ons assortiment hebben en welke maten gekozen kunnen worden. 

In onze webshop vind je vele maten en is het ook mogelijk om vloerkleden op maat te laten maken. Dankzij deze dienst kunnen wij er bij Furnea voor zorgen dat je een vloerkleed krijgt dat helemaal bij jou en je interieur past.