Welke soorten kasten zijn er?

Door Furnea content team
10 Oktober 2020

Welke soorten kasten zijn er?

Heb je wel genoeg kasten thuis? Is er wel genoeg ruimte voor al je kleding en vergeet je de kantoorkast niet te kopen, nu je meer thuis werkt? Een schuifdeurkast lijkt zo mooi afgesloten en in een goede kledingkast heb je een hang en leggedeelte. En welk huis heeft eigenlijk geen dressoir. Kasten spelen een cruciale rol in ons leven. Al is het alleen maar om rommel aan het zicht te onttrekken. Lees hier alles over de kasten die er zijn en die Furnea in de collectie heeft opgenomen.

Kastruimte. Hoe vaak hoor je dat niet als mensen het hebben over de inrichting van hun woning? Er moet wel genoeg kastruimte zijn. De rommel moet wel opgeruimd worden. Welnu, er is voor elk vraagstuk wel een oplossing in de vorm van een geschikte kast. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is ooit wel een kast voor ontworpen en gemaakt. Het zal je dan ook niet verbazen dat het aanbod kasten indrukwekkend is. En zo heb je nooit een excuus als het een rommel in je huis is.

Een kast? Daar ruim je de rommel in op

Een kast is in beginsel bedoeld om er rommel in op te ruimen. Omdat het oog echter ook wel iets wil, werden er met de tijd steeds meer eisen aan de kast gesteld zeker wat betreft het design. Sterker nog; het design werd steeds belangrijker met de jaren, ook al ging dat ten koste van de opbergruimte. Je hebt kasten voor in de woonkamer, kasten speciaal voor in de keuken en kinderkasten voor op de kinderkamer. In een kast van een huis heb je alle soorten kasten nodig om alle rommel in op te ruimen. Kijk je naar wat wij te bieden hebben, dan zie je uiteraard de trouwste der kasten, de boekenkast, een prominente rol spelen. Boekenkasten heb je in de originele vorm, in vakkenkasten. Een huis zonder een boekenkast is eigenlijk geen compleet huis. Het staat stoer, een kast vol met boeken. Zelfs als je er niet een van gelezen hebt maakt een boekenkast de bewoner van een huis een stuk intelligenter.

Tenzo Bridge Wandkast Wit / Eiken Large

De boekenkast, de klassieker onder de kasten

Geldt de boekenkast als de klassieker onder de kasten, de eerste kast voor de zoon of dochter is de commode. Zeg je baby, dan zeg je commode. Gek eigenlijk, maar als je net ter wereld bent gekomen, dan wordt je als je aangekleed wordt eerst op een kast, de commode dus, gezet. Je wordt op de kast aangekleed en papa en mama doen er alles aan dat je er maar niet afrolt. Wie er goed over nadenkt zal ons mensen voor gek verklaren. Over kasten gesproken, je hebt de open kast en de gesloten kast. Als je snel rommel op wilt ruimen, dan is een dichte kast een aanrader. Een open kast is geen oplossing als je in recordtempo even alle troep aan het zich moet zien te onttrekken. Dan liever een gesloten kast. Pas wel op dat als je de kast per ongeluk opent, alle rommel je als het ware tegemoet komt. Dat voelt letterlijk en figuurlijk niet prettig. Om die reden is het niet onverstandig je kasten ook geordend te houden.

En vergeet de kledingkasten niet

Belangrijk zijn ook de kledingkasten. Belangrijk bij kledingkasten is ook dat sprake is van een hang- en een leggedeelte. Je hangt je kostuum aan een hanger in de kast en legt de onderbroeken en sokken in de kast. Er moet dus ruimte zijn voor kleding die moet hangen en kleding die gewoon in de kast gelegd kan worden. Een slaapkamer moet de kasten wel aankunnen. Of beter: een slaapkamer moet groot genoeg zijn. Niet voor een kingsize bed, maar voor voldoende kasten. Daarom ook zijn er tegenwoordig ook hoek kledingkasten. Opdat elke centimeter ruimte gebruikt kan worden om voldoende kastruimte voor de kleding te hebben. Vaak is een slaapkamer dan ook iets van een veredelde inloopkast geworden, Helaas, er moet ruimte voor het bed vrijgehouden worden.

In een dressoir doe je geen rommel, hooguit een pen en een papiertje

Laten we eens kijken naar de meer chique kasten. Kasten dus waarin je weliswaar rommel op kunt bergen, maar die ook iets aan je interieur toevoegen. Dressoirs zijn er wellicht wel de mooiste voorbeelden van. Dressoirs zijn ogenschijnlijk altijd oud en mooi. Blikvangers zijn het. En oké, je bergt er wellicht wat schrijfgerei in op. Je gebruikt een fraai dressoir echter niet om vol te plempen met allerlei rommel. Een pen en papier is prima, maar verder gebruik je toch vooral andere kasten om de rommel in te leggen.

Tenzo Scoop Dressoir Groen / Eiken

De kantoorkast in het thuiskantoor: ook handig voor de kinderkleding

Een schuifdeurkast maakt een zeer solide indruk. Niet te kraken, alles wat er in die schuifdeurkast ligt, lijkt extra veilig. En dat terwijl ook een schuifdeurkast gewoon gemakkelijk te openen is, net als een kast met een gewone deur. Schijn bedriegt al is de schuifdeurkast wel een fraaie, dichte kast. Zeker nu we meer thuiswerken, is ook een kantoorkast geen overbodige luxe. In de praktijk is echter de kantoorkast vaak alleen van de buitenkant ook echt een kantoorkast. In de kast ligt vaak van alles, maar weinig wat met kantoor en werk te maken heeft. Die spullen liggen wel op het speciaal voor het thuiskantoor aangeschafte bureau, of soms een gewone tafel. Maar het staat wel leuk, een kantoorkast. Zo lijkt de overbodige slaapkamer inderdaad wel een kantoor. Kun je met een gerust hart aan iedereen laten zien. Behalve dan de inhoud van de kast. Die heeft slecht zelden iets met een kantoor te maken. Maar ach, babykleertjes passen ook prima in een kantoorkast, zo blijkt. 

Prachtig mooi, een geopende kinderkledingkast

Een kamer verder is er ruimte voor de kinderkledingkast en een kindernachtkastje. De kinderkledingkast is vrijwel altijd een leuke kast. Een creatieve kast. Van het type kinderkledingkast zijn er dan ook heel erg veel. Soms in de vorm van een huisje, dan juist passend bij het interieur van het huis en met wat afbeeldingen gepersonaliseerd en kinds gemaakt. In de kleine kledingkast passen kleine kledingstukken. Het kopen van een kinderkledingkast is vaak wel een feestje. Niets is leuker dan kleine truitjes, jurkjes, rokjes, broekjes en polo’s te zien hangen in een klein kledingkastje. Om opendoen en te smelten. Helemaal als je de kleine slofjes, sokjes en schoentjes voor de kast zet. Klaar om belopen te worden. 

Design Fever Scandi Kinder Kleding/Boekenkast

Het nachtkastje is perfect voor de babyfoon

Op het nachtkastje van de zoon of dochter vind je vaak nog geen wekker, maar helemaal niets. Wij hebben wekkers, kinderen de tijd. Wel staat er vaak een leuk lampje en soms een babyfoon. Om zo je kleine ook in de avond en nachtelijke uren in de gaten te kunnen houden. Of de babyfoon, om je grote trots ook ‘s avonds te kunnen zien en horen. 

We kunnen simpelweg niet zonder de kasten en de ruimte die ze bieden

Alle gekheid op een stokje. Waar zouden we zijn zonder kasten? Waar lieten we dan al onze rommel? Wie het weet mag het zeggen. Laten we de kast koesteren. Koesteren om de ruimte die het biedt om onze overbodige prullaria in op te bergen. Want daar zijn onze kasten toch in essentie voor bedoeld, hoe fraai ze ook zijn van de buitenkant. 

Check de kasten in ons aanbod

Check de kasten in ons aanbod. Dat zijn er nogal wat. Ook wij kunnen aan al jouw wensen tegemoet komen. Alle genoemde kasten hebben we namelijk in ons aanbod opgenomen. Echt waar. Om te dienen waarvoor ze gemaakt zijn. Of als opbergkast. Het is maar net wat je wilt. Binnen ons aanbod vind je eenvoudig precies die kast waarnaar jij op zoek bent. Kies gewoon het soort kast en maak vervolgens gebruik van de filteropties van de online shop. Je filtert gemakkelijk op kleur, materiaal en woonstijl. Op die manier heb je binnen een mum van tijd precies die kast gevonden die perfect op jouw interieur aansluit.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen