Woontrends 2023

Door Claudia Ghoos
8 Februari 2023

Dit zijn de hipste woontrends van 2023

Een nieuw jaar staat voor de deur. Dat betekent ook dat er weer nieuwe woontrends zijn. Wij zijn alvast dolenthousiast, want ze zijn de moeite waard. Als jij jezelf in 2023 wilt verwennen met een prachtig interieur, is het interessant om in deze blog de hipste woontrends van dit jaar te ontdekken!

Gewaagd maximalistisch interieur

Van minimalisme heb je waarschijnlijk al gehoord. Maar in 2023 maakt ook maximalisme een intrede in diverse huishoudens. Maximalisme staat voor opvallende kleuren en prints die vrolijk met elkaar gecombineerd worden. Lijkt deze trend iets voor jou? Kies dan voor kleurrijke meubels met prints, schilder je muren in een fel kleurtje en voeg opvallende accessoires toe.

Als je het geheel rustgevend wilt houden, kun je ook kiezen voor pastelkleuren. Voeg in dat geval zeker lavendel toe, want het is dé kleur van 2023. In een maximalistisch interieur is er ook vaak één meubel dat nog meer opvalt, zoals een bank, dressoir of kast. Je kan het een beetje vergelijken met een Art Deco interieur, maar bij maximalisme mag je nog een stapje verder gaan.

Sfeervolle Scandinavische inrichting

Ook een Scandinavisch interieur blijft dit jaar erg populair. Ronde vormen en natuurlijke materialen, zullen waarschijnlijk niet snel uit het beeld verdwijnen. Logisch, want deze combinatie zorgt voor heel wat sfeer in huis. Opvallend is wel dat er in 2023 ook bij deze woonstijl meer gebruik wordt gemaakt van pastelkleuren.

Kies je voor een Scandinavische woonstijl? Dan creëer je een interieur dat tijdloos is en harmonie uitstraalt. Een ander groot voordeel van deze stijl is dat deze makkelijk te combineren is met andere stijlen.

Vrolijk Bohemian interieur

De Bohemian woonstijl is ook al enige jaren erg populair. Dat is geen wonder, want Boho staat voor positiviteit. In dit interieurtype worden vrolijke kleuren gecombineerd. Denk daarbij aan opvallend geel, roze, rood, blauw en oranje. Houd je niet zoveel van felle kleuren? Dan is de Bohemian stijl ook een optie voor jou. Want er is nog een andere variant waarbij je je interieur naturel houdt.

Als je voor de natuurlijke variant kiest, dien je warme houtsoorten met een rode ondertoon toe te voegen aan je inrichting en te werken met ton-sur-ton effecten. Ook worden er bij een natuurlijk Bohemian interieur veel natuurlijke elementen gebruikt. Denk daarbij aan dierenmotieven, veren, schapenvachtjes en schelpen. Je kunt deze gebruiken op je wanden of toevoegen als accessoires.

Alles voor je hip en trendy interieur vind je bij Furnea

Of je nu een maximalistisch, Bohemian of Scandinavisch interieur wilt creëren, bij Furnea vind je daarvoor de nodige meubels en accessoires. Kun je niet kiezen uit al deze prachtige woonstijlen? Laat je dan adviseren door onze interieurexperts. Zij helpen je graag! Accessoires en meubels kopen bij Furnea is ook heel leuk, want je krijgt 5 jaar gegarandeerde garantie en 100 dagen bedenktijd.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen