Hoe optimaliseer je je ruimte? Tips & tricks van Furnea

Door Claudia Ghoos
12 Augustus 2022

Hoe optimaliseer je je ruimte? Tips & tricks van Furnea

Heb jij een kleine woning of vind je het gewoon fijn om ruimte te besparen? Dan vraag jij je waarschijnlijk af hoe je dat het beste doet. Wij geven je enkele tips die je helpen om een ruimte optimaal te benutten, zodat je minimaal last hebt van plaatsverlies en nog meer van je woning geniet

Een ruimtelijke leefruimte creëren met een open keuken

Eén van de beste manieren om meer ruimte te creëren, is door te kiezen voor een open keuken. De muur tussen de woonkamer en keuken wordt dan afgebroken om zo een mooi geheel te vormen. Een open keuken heeft ook als voordeel dat je je kids makkelijker in de gaten kan houden. 

Daarnaast zorgt het voor meer gezelligheid. Want tijdens het koken, is het mogelijk om te communiceren met je andere gezinsleden. Overweeg dus zeker om een open keuken te creëren als je wilt zorgen voor meer ruimte en gezelligheid in huis. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Dan kan je raad vragen aan een van de keukenexperts van Furnea Keukens!

Is een open keuken geen optie? Dan zijn er andere mogelijkheden!

Een muur openbreken is niet voor iedereen een optie. Gelukkig zijn er nog enkele andere dingen die je kan doen om ruimte te besparen in je keuken. Zo vermijd je het best grote apparatuur, omdat er anders kastruimte moet voor inboeten. Kies dus enkel voor de toestellen die je écht nodig hebt. Kastruimte besparen, doe je dan weer door bepaalde keukenspullen op te bergen in een voorraadkast of te kiezen voor een wandrekje. Bovenkasten zijn eveneens een slimme manier om ruimte te besparen in je keuken. 

Daarnaast zijn er nog enkele andere trucjes om de ruimte groter te laten lijken. Een van de beste trucjes is om te zorgen voor veel natuurlijke lichtinval en/of verlichting, en om lichte kleuren te gebruiken, zoals beige en wit. Rommel laat je het best achterwege en ook teveel accessoires gebruiken is geen goed idee. Berg daarnaast altijd je keukentoestellen terug op na gebruik. Met uitzondering van de toestellen die je heel regelmatig nodig hebt natuurlijk!

Qua opstelling kies je voor een kleine ruimte het best voor een rechte keuken. Maar de opties die je hebt, hangen een beetje af van hoe klein je keuken precies is. Als je zeker wilt zijn over welke keuken je het best kiest, kan je raad vragen aan de experts van Furnea Keukens!

Haal het meeste uit je kleine slaapkamer

Met een mooie slaapbank van Innovation Living spaar je ook in je slaapkamer veel ruimte uit. Het functioneert namelijk als zitbank én bed in één waardoor je niet alleen in je kamer kan slapen, maar ook relaxen. Zo wordt de ruimte multifunctioneel! Maak je geen zorgen over je nachtrust, want een zitbank van dit topmerk ligt net zo heerlijk als een echt bed. En misschien zelfs beter. Heb je toch geen nood aan een zitbank in je slaapkamer? Dan kan je ook kiezen voor een opbergbed als ruimtebesparend meubel. Deze bedden hebben onderaan een ruimte waarin je allerlei spullen, zoals dekens en kussens kan opbergen. Zo hoef je geen extra kast te kopen!

Innovation Living Pascala Slaapbank

En er zijn nog enkele andere manieren om in deze kamer plaats te besparen. Door met lichte kleuren te werken bijvoorbeeld. Dat is voornamelijk een goed idee indien de kamer erg klein is, want lichte kleuren maken dan echt hét verschil. Uiteraard kan je hier en daar wel felle accenten toevoegen als je dat wenst, maar overdrijf hier niet mee. Voor meer opbergmogelijkheden zonder plaatsverlies, kan je ook wandplanken aan de slaapkamer toevoegen. 

Bespaar ook ruimte in de kinderkamer

Is de kamer van je kapoen niet groot genoeg voor het plaats van een bed en een bureau? Of moeten er twee kinderen slapen in één kamer, maar is er amper plaats voor twee bedden? Dan hoeft dat geen probleem te zijn, want in onze webshop vind je tal van slaapkamermeubels die je daarmee kunnen helpen. 

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een hoogslaper waaronder je perfect een bureau kan plaatsen. Of een ledikant kopen met een extra slaaplade of verschillende opberglades. Vind je deze multifunctionele slaapkamermeubels erg interessant? Neem dan zeker een kijkje in het Rocky en KidsOnly assortiment! 

Extra tips om ruimte te besparen

Wist je dat er nog tal van andere manieren zijn om ruimte te besparen in je woning? Wij vertellen je wat deze zijn aan de hand van enkele tips. Neem ze door zodat je binnenkort optimaal van je interieur kan genieten! 

Tip 1: Zorg voor een sfeervol geheel

Is je woonkamer, kantoor en keuken één ruimte? Dan is het een goed idee om je keuken- en kantoormeubelen in dezelfde stijl te kiezen als de meubels in je woonkamer. Op die manier oogt de ruimte niet alleen groter, maar zorg je ook voor een optimale sfeer. De meubels hoeven er uiteraard niet identiek uit te zien. Het is vooral belangrijk dat je kiest voor dezelfde tinten en materialen. 

Tip 2: Bewaar de balans

Een andere goede manier om het meeste uit een ruimte te halen, is door voor balans te zorgen in je interieur. Kies dus niet voor kleine meubels, maar ga voor robuuste eyecatchers. Daarnaast is het belangrijk om rommel en teveel accessoires achterwege te laten.

Tip 3: Gebruik de muur op een slimme manier 

Bij kleine ruimtes is het een goed idee om zoveel mogelijk dingen aan de muur te bevestigen. Kies dus voor wandplanken en -kasten in de kleine kamers van je woning. Zo behoud je je beweegruimte, maar heb je toch voldoende opbergruimte.

Tip 4: Kies voor praktische accessoires

Teveel accessoires kan je beter vermijden als je niet veel plaats vrij hebt. Maar het kan natuurlijk zijn dat je het erg fijn vindt om er toch enkele te gebruiken in je interieur. In dat geval kies je het best voor nuttige accessoires. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een houten snijplank in de keuken of een lampje in de leeshoek.

Voor meer advies kun je langskomen bij onze showroom en onze interieuradviseurs staan je graag te woord.

Furnea Wandplanken

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen