Lente interieur: haal de voorjaarscollectie 2022 in huis!

Door Claudia
16 April 2022

Lente interieur: haal de voorjaarscollectie 2022 in huis

De lente staat weer voor de deur. Dat betekent dat het tijd wordt voor een grote voorjaarsschoonmaak. Dit is ook het ideale moment om nieuwe meubels te kopen. Want een opgeruimde en schone woning is daarvoor de perfecte basis. Weet je niet goed welke meubels je moet kiezen? Dan is onze voorjaarscollectie 2022 ideaal. Ontdek de fleurige meubels uit deze collectie in onze blog en laat je inspireren. Je krijgt er van ons ook enkele handige tips en nuttige info bij. Zo wordt het eenvoudig om een prachtig lente interieur te creëren!

Waarom het fijn is om je interieur af te stemmen op de lente

De lente is een bijzonder seizoen. De vogeltjes fluiten volop, het zonnetje schijnt, de vlindertjes fladderen vrolijk en de bloemen staan in volle bloei. Er wordt niet voor niets gesproken van lentekriebeltjes. Door je interieur in te richten naar dit seizoen zorg je voor meer vrolijkheid in je huis. 

Je maakt je inrichting bijzonder en gaat helemaal op in het moment. Wanneer de lente voorbij is, kan je er nog steeds volop van genieten. Want met een paar kleine aanpassingen, tover je je interieur om tot een zomer, winter of herfst interieur.

Gebruik lentekleuren en laat je interieur stralen 

De Furnea voorjaarscollectie 2022 komt goed van pas als jij je interieur wilt vullen met het gezellige lentegevoel. Deze collectie bezit namelijk mooie lentekleurtjes. Een goed voorbeeld daarvan is de vrolijke Harry poef. Het past met zijn felle gele kleur namelijk perfect in je lente interieur. En het is ook nog eens verkrijgbaar in diverse prachtige andere kleuren. Als je dus nog meer lentegevoel in je interieur wilt brengen, kan je er meerdere met elkaar combineren. 

Tenzo Harry Poef - Furnea.nl

De lentecollectie bevat daarnaast het charmante blauwe Gobellina vloerkleed. Ook leuk voor het scheppen van lentesfeer! Bijzonder aan dit vloerkleed is dat het erg zacht is. Dat zorgt voor de nodige gezelligheid. Ook daarom is het ideaal om te gebruiken in een lente interieur. Wil je nog meer kleurrijke accessoires kopen? Dan vind je zeker wat je zoekt in de rest van het Furnea assortiment

Gobellina Vloerkleed - Furnea.nl

Welke kleuren passen bij de lente?

De lente staat voor vrolijke kleurtjes. Bijna elke kleur die fel is kan dus gebruikt worden. Denk daarbij aan knalroze, fel geel, opvallend oranje, enzovoort. Maar bij een lente interieur kan je zeker ook gebruikmaken van pasteltinten. Het is maar wat je zelf verkiest. Het is wel beter om te kiezen voor slechts een van deze twee kleurmogelijkheden. Je combineert de felle kleurtjes dus beter niet met pastelkleuren, maar je kan ze wel combineren met meer neutrale kleuren, zoals houtkleur, zwart of wit.

Zorg voor balans door hout met kleur te combineren 

Kleurrijke meubels en accessoires zijn leuk voor in je interieur, maar te veel kleur toevoegen is ook geen goed idee. Op die manier wordt het te druk. Daarom is het een goed idee om ze te combineren met hout. Houtkleur is namelijk neutraal waardoor het zorgt voor balans in huis. Hout geeft kleurrijke meubels bovendien meer levendigheid en maakt de uitstraling een beetje zachter. 

Er zijn verschillende houten meubels en accessoires in ons assortiment die perfect in een lente interieur passen. Een aanrader uit de voorjaarscollectie van 2022 is de Eikar bijzettafel. Maar er zijn ook nog andere opties, zoals de Mumbai of de Tweak collectie.  

Lions Design Eikar bijzettafel - Furnea.nl

Extra tips voor een stralend lente interieur

Voor het ontwerpen van een stralend lente interieur is het dus belangrijk om veel kleur en natuurlijke materialen te gebruiken. Maar er zijn nog enkele belangrijke dingetjes om rekening mee te houden. Hieronder geven we je enkele handige tips!

Tip 1: Verander niet alles 

Je interieur afstemmen op de lente is ontzettend leuk. Maar je kan het best niet alle meubels vervangen wanneer je je interieur een metamorfose geeft. Tenzij je echt het heel jaar door wilt genieten van een lente interieur. Je kiest dus beter voor een paar kleine extra meubels en voegt daar een aantal kleurrijke accessoires aan toe. Als je toch liever je hele interieur wilt veranderen, kan je voor houten meubels kiezen. Deze kan je namelijk met bijna alles combineren en passen bij elk seizoen.

Tip 2: Breng de natuur in je woning

De lente draait allemaal om de pracht van de natuur. De bloeiende bloemetjes, de mooie planten. Daarom is het belangrijk om bij een lente interieur gebruik te maken van natuurlijke materialen en bloemetjes die je plaatst in een mooi vaasje. Het wordt nog beter als je kiest voor een vaas in een mooie lentekleur, zoals de Kenza vaas van Richmond Interiors.

Kenda Sand Alerga dekbedovertrek - Furnea.nl

Tip 3: Kies voor bloemenaccessoires

Accessoires gebruiken is erg belangrijk als je een lente interieur wilt ontwerpen. Kleurrijke accessoires zijn dan een goede optie, maar je kan ook kiezen voor accessoires waar bloemetjes opstaan. Denk daarbij aan gordijnen, vloerkleden, dekbedden of vaasjes met een bloemenpatroon.

Tip 4: Haal donkere kleuren zoveel mogelijk uit je interieur

Heb jij accessoires in een donkere kleur, zoals zwart of donkergrijs? Dan is het een goed idee om ze te verwijderen bij het ontwerpen van je lente inrichting. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk, maar het is wel aangeraden om dit zoveel mogelijk te doen. De donkere accessoires en eventueel meubels vervang je dan met lichtere varianten. 

Neem iedere ruimte van je woning onder handen

Bij het herinrichten van je interieur krijgt je woonkamer vast de meeste aandacht. Dat is immers bij de meeste gezinnen zo. Toch is het belangrijk om de overige ruimtes van je woning niet te vergeten, want door je hele huis aan te pakken zorg je overal voor een gezellige lentesfeer. Voeg dus ook lentekleuren en natuurlijke elementen toe in je hal, slaapkamer, badkamer, eetkamer en andere ruimtes. Je hoeft daarvoor niet alles te vernieuwen. Met enkele kleine veranderingen zorg je al voor een grote metamorfose. 

In de Furnea voorjaarscollectie van 2022 zijn er alvast enkele accessoires die je daarmee helpen. Zo zorgt het Alegra roze dekbedovertrek voor een mooie lente slaapkamer. Het heeft namelijk een prachtige roze kleur en is versierd met bloemetjes. De Amado eetkamerstoel uit de voorjaarscollectie is ook een goede optie. De groene kleur doet namelijk denken aan de natuur. De stoel is bovendien in cappuccino kleur verkrijgbaar wat eveneens doet denken aan natuur. Leuk dus om met elkaar te combineren!  

Lentemeubels kopen bij Furnea

Word je helemaal blij van de mooie lentemeubels uit onze voorjaarscollectie? Dan maken wij je nog gelukkiger, want als je ze in huis haalt, krijg je van ons heel veel extra voordelen. Zo worden je meubels en accessoires gratis bezorgd en krijg je van ons 5 jaar gegarandeerde garantie. Dat betekent dus dat je zorgeloos kan genieten van je prachtige lentemeubels.

Maar dat is nog niet alles. Furnea heeft namelijk ook een ervaren team van interieurexperts. Je kan je dus altijd laten adviseren over welke meubels het best in je interieur passen. Daarnaast kunnen zij je raad geven over hoe je ze het best kan combineren. Het is dus een goed idee om te vertrouwen op Furnea voor het ontwerpen van een stralend lente interieur!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen