Minimalistische woonstijl

Door Furnea
31 Oktober 2019

Minimalistische design: wat, hoe en waarom?

De wortels van het minimalisme gaan ver terug naar het jaar 1940. De jaren waar in New York en Londen een tekort aan woningen heerste. Pakhuizen werden omgebouwd tot appartementen en lofts. Met de aanwezige middelen en kleine aanpassingen werden er luxueuze woningen ontwikkeld. Strakke en heldere lijnen in combinatie met eenvoudige vormen waren de bakermat van de hedendaagse minimalistische woonstijl. Het is eigenlijk een levensstijl die is ontstaan als antwoord op de massaproductie en overvloed aan allerlei materie. Tegenwoordig is het vooral de kunst van het weglaten om een “minimalistische woonstijl” te creëren. Door het toepassen van lichte kleuren en selectief gebruik te maken van functionele meubelstukken is deze woonstijl toepasbaar in elk soort woningtype en ruimte in je woning. Het zorgt voor een rustig, ruimtelijk, functioneel en stressvrije interieur. 

Eenvoud en overzichtelijkheid

Het uitgangspunt bij een minimalistisch interieur is vooral eenvoud en overzichtelijkheid! Hoewel stijlvol wit een van de kenmerken van deze woonstijl is, is tegenwoordig alles mogelijk als de basis maar eenvoudig is. Door te kiezen voor twee, hooguit drie basiskleuren en je keuze verder te beperken in het betreffende kleurenspectrum zul je al snel het gemak van een minimalistische woonstijl ervaren. Naast de Japanse woonstijl is deze woonstijl gemakkelijk toe te passen in een Scandinavisch, modern of klassiek interieur. Prachtige wandmeubels met onopvallende opbergruimte zorgen voor rust en functionaliteit. Een grote wandkast met pastelkleuren creëert een speels effect.

Door selectief een keuze te maken in meubels en te kiezen voor enkele “statement pieces” heb je binnen no time een warm minimalistisch interieur gecreëerd. Ik kan je verklappen dat de meubels van Furnea allemaal “statementpieces” zijn. Zorg daarom dat je kiest voor één lijn binnen de collectie van Furnea.

Benvenuto Design Bex TV-wandmeubel 50 Beton kopen

Diversiteit aan “statementpieces” bij Furnea

Furnea heeft een ruime collectie met bijzondere en duurzame meubelstukken voor ieder ruimte in huis! Bestellen gaat heel makkelijk via onze webshop. Dankzij de juiste zoekfilters kun je snel inzoomen op jouw smaak en budget. Maak een selectie op kleur of materiaalsoort en stel een bedrag in dat je maximaal wilt uitgeven. Bestellen gaat heel makkelijk. Je profiteert onder andere van gratis bezorging, 5 jaar gegarandeerd garantie en 100 dagen retourrecht. Genoeg redenen om bij Furnea te shoppen? Zoek meteen en bestel snel!