Back 2 School & work | 10% korting op alle werkkamermeubels
Gebruik deze kortingscode: BACK10

Klassiek wonen bij Furnea

Woonstijl Klassiek

De klassieke woonstijl staat symbool voor een gezellige, huiselijke atmosfeer. Het is dus zeker mogelijk om een comfortabele woning te creëren met klassieke elementen, zolang je de juiste keuzes maakt. Deze woonstijl onderscheidt zich op verschillende vlakken van andere stijlen. Wat meer daarover is hier dan ook zeker van belang als je het beste uit je interieur wil halen! 

De typische kenmerken van de klassieke interieur stijl 

Je interieur klassiek gaan inrichten vereist aandacht voor een aantal belangrijke factoren. Zowel het gebruik van materialen als kleuren en unieke designs voor meubilair en decoratie dragen allemaal bij tot het uiteindelijke resultaat. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van enkele aspecten die een belangrijke rol kunnen spelen! 

1. Kleur in een klassiek interieur 

De kleuren in een interieur zijn één van de eerste aspecten die opvallen en ook bij een klassieke inrichting is dat het geval. Wil je je woning klassiek gaan inrichten, dan is het gebruik van natuurlijke, donkere houtkleuren en bijvoorbeeld marmer een goed idee. Niettemin kunnen ook veel soorten metaalkleuren gebruikt worden, zolang ze maar een verouderde of chique look hebben. Gietijzer grijs, chroom en koper zijn enkele goede voorbeelden van kleuren die je in je klassieke meubilair en decoratie kunt verwerken! 

2. De beste materialen en vormen voor je klassieke inrichting 

Ook bepaalde materialen verlenen zich perfect voor de klassieke woonstijl. Vaak zie je massief houten vloeren of ware houten balken in het gewelf. Ook marmeren beelden en tegels zijn erg populair. Het is vooral belangrijk dat er natuurlijke materialen gebruikt worden, zoals leer in meubelstukken en parels in decoratie. Die zullen de klassieke uitstraling van je interieur alleen nog maar versterken. 

Als het gaat om vormen, zijn er ook een aantal belangrijke aandachtspunten. Zo wordt vaak gebruik gemaakt van sierlijke, symmetrische patronen en afwerking in meubilair en decoratie. De typische barok poten met krullen en ornamenten en gecapitonneerd meubelstukken behoren ook tot de basis van een dergelijke inrichting. 

Nog méér handige tips voor een klassiek interieur 

Nu duidelijk is hoe de basis van een klassiek interieur gevormd wordt, is het al veel gemakkelijker om de juiste indruk te creëren. Toch zijn er nog een aantal andere zaken die je kunt overwegen om méér uit je woning te halen. Bij de klassieke stijl wordt relatief veel decoratie gebruikt (zeker in vergelijking met een moderne inrichting). Denk hierbij maar aan fotokaders, versierde kandelaars en luchters en zelfs opgezette dierenhoofden. Geen enkele muur is kaal bij een klassiek interieur en dat maakt het dan ook één van de gezelligste woonstijlen! 

Ben je op zoek naar het beste meubilair? Dan gelden alweer de richtlijnen van natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren, zoals hout(kleur). Een karakteristieke Chesterfield zetel en een grote, lange tafel met massief houten tafelblad - het zijn slechts enkele goede voorbeelden van meubelstukken die écht niet mogen ontbreken in je klassieke inrichting. Gebruik de bovenstaande tips en richtlijnen om je interieur mooier te maken. Zo kan je zeker zijn van een gezellige, stijlvolle woning met de perfecte, klassieke uitstraling!