Voordelen van uitschuifbare eettafels

Door Furnea content team
6 Augustus 2020

Voordelen van uitschuifbare eettafels

Je wilt graag een eettafel die niet al te veel ruimte in beslag neemt. Aan de andere kant wil je soms een tafel waar je samen met vrienden en familie omheen kunt zitten om samen een hapje te eten. Dat kan prima, zelfs met een en dezelfde tafel. Steeds meer mensen ontdekken namelijk de voordelen van uitschuifbare eettafels; eettafels die gewoon klein zijn als je met z’n tweeën of met z’n drieën bent, groot als je met een grotere groep bent. 

Hubertus Meble Bella Eettafel Zwart / Wit

De grote voordelen die een uitschuifbare eettafel je kan bieden

Er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken om te kiezen voor uitschuifbare eettafels. Met een dergelijke tafel namelijk, maak je optimaal gebruik van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Vaak is de ruimte in het eetgedeelte van een huis niet direct de grootste ruimte en dus wil je die ruimte die er is zo goed mogelijk gebruiken. Dat kan prima met een uitschuifbare eettafel. Wat ook in het voordeel spreekt van uitschuifbare eettafels is wel dat het je een stuk flexibeler maakt. Het is een perfecte oplossing voor als je weet dat je vaak bezoek krijgt, maar om die reden niet een erg grote tafel wilt aanschaffen in je eetkamer. Want dan kom je weer met de ruimte in de knoei. Met uitschuifbare eettafels ben je heel snel in staat om extra zitplaatsen rond de eettafel te creëren.

Niet meer verrast als er plotseling gasten bij je voor de deur staan

Er zijn ook eettafels die uitgeschoven een heel andere ruimte van je eetkamer maken. Die zorgen voor een geheel andere look. Mocht je willen, dan kun je afwisselen. Heb je iets leuks voor op een grotere tafel? Dan schuif je de tafel maximaal uit, later kun je de eettafel weer naar de originele afmetingen terugbrengen. Als je besluit te kiezen voor een uitschuifbare eettafel, dan word je in elk geval niet meer verrast als er plotseling eters bij je voor de deur staan.

Nova Design Mendoza Eettafel Wildeiken 180 - 270 cm

De eettafel wordt niet alleen gebruikt om aan te eten

Er is echter meer. Want iedereen weet dat eettafels niet alleen gebruikt worden om aan te eten. Integendeel. In hoofdzaak zul je er wellicht de minste tijd etend aan doorbrengen. Wat dacht je van een kinderfeestje bijvoorbeeld. Het is prachtig als je al die jongens en meisjes met elkaar om de tafel kunt zetten. Met uitschuifbare eettafels kan dat. Wat te denken van je al wat oudere kinderen die alleen in het weekend thuis komen en dan graag aan de grote eettafel iets aan hun studie doen? Dat kan als je kiest voor de uitschuifbare variant. Wat ook een voordeel is, is dat je aan een dergelijke tafel ook nog eens fatsoenlijk een heerlijk ‘ouderwets’ bordspel kunt spelen.

Voor het maximaal aantal stoelen onder de tafel of extra poten voor stevigheid

Overigens zijn de uitschuifbare eettafels ook weer in diverse uitvoeringen beschikbaar. Je hebt uitvoeringen waarbij alleen het tafelblad uit te schuiven is. Zo kun je het maximaal aantal stoelen onder de tafel plaatsen. Je hebt ook uitvoeringen die werken met extra tafelpoten om zo meer stevigheid te creëren. Ook handig, al kost je dit wel weer een praktische plaats voor een stoel. Het is dus maar net waar jij de voorkeur aan geeft en wat bij jouw situatie past. Je hebt uitschuifbare eettafels waarbij je het tafelblad aan beide kanten kunt verlengen, je hebt ze echter ook waarbij dit slechts aan een kant mogelijk is. Als je ook overtuigd bent van de voordelen die een dergelijke tafel je kan bieden, dan heb je dus nog best wat keuzes te maken.

In diverse materialen beschikbaar

Tafels; we zitten er vaak aan, maar maken ons er verder nooit erg druk om. De tafel staat er wel. En die blijft ook wel staan. We staan vaak niet stil dat er ontzettend veel mogelijk is met tafels, neem alleen hier al het voorbeeld van de uitschuifbare eettafel. Zo kies je ook bij deze variant voor verschillende materialen. Zo kun je voor een houten eettafel kiezen, bijvoorbeeld voor de eiken eettafel, maar zijn de eettafels ook in tal van andere materialen beschikbaar. Wat denk je bijvoorbeeld van melamine eettafels? Kies je voor de matte eettafels of kies je voor hoogglans eettafels? De mogelijkheden zijn eindeloos, ook als het uitschuifbare eettafels betreft.

Combineer met je uitschuifbare eettafel

Bij de uitschuifbare eettafel kun je prima sidetables kopen, of kies je voor bijzettafels in precies dezelfde stijl waardoor je een rode draad in je interieur creëert? Met tafels is ontzettend veel mogelijk. Kijk maar eens in de online shop van Furena. Het aanbod eettafels, salontafels, sidetables, bijzettafels, serveertafels en bar- en kaptafels is enorm in onze online shop. Zo bestel je bij Furnea bijvoorbeeld een vierkante eettafel, een ovale eettafel, een rechthoekige of een vierkante eettafel. Wij hebben de tafels in allerlei soorten en maten. Ook voor de uitschuifbare tafels kun je uiteraard in onze webshop terecht. 

Tip: Bestel ook gelijk bijpassende eetkamerstoelen in de online shop van Furnea!

Nova Design Koami Eettafel Grijs 180 - 230 cm

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen