Welke stoelen passen het beste bij houten tafels?

Door Furnea content team
27 Januari 2021

Welke stoelen passen het beste bij houten tafels? 

Heb jij houten tafels thuis waarvan de eettafel de meest prominente tafel is? Dan wil je daar uiteraard comfortabele stoelen bij en stoelen die passen bij de houten tafel. Het is moeilijk te zeggen welk type stoel nu bij uitstek past bij een houten tafel. Bovendien zijn de standaardwaarden binnen het aanbod van de stoel wat vervaagd. Er bestaan geen vastigheden meer en wat stoelen betreft lijkt het wel of alles kan tegenwoordig. Zo is het hip om totaal verschillende stoelen rond je eetkamertafel te plaatsen. Dit om een speels karakter te creëren. 

Davidi Design Evya eetkamerstoel

Vier verschillende stoelen moet een interieur iets speels geven

Zo is het tegenwoordig eerder hip dan raar als je vier totaal verschillende stoelen rond de eetkamertafel hebt staan. Dat geeft, zo zeggen de kenners, een speels effect. Daarmee lijkt het niets meer uit te maken wat je kiest. Het kan altijd en niemand die je nog vreemd aankijkt voor de keuze die je maakt. Uiteraard zijn er nog steeds wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden als je zoekt naar de perfecte stoelen voor bij houten tafels. Je bent immers niet verplicht mee te bewegen met de trends. Misschien wil jij wel helemaal geen speels karakter, maar liever stoelen die juist voor rust zorgen in het interieur. 

Je hoeft je geen zorgen te maken of er wel voldoende te kiezen is

Een ding scheelt, je hebt ruim voldoende keuze als je op zoek bent naar stoelen die passen bij houten tafels. Kijken we specifiek naar de stoelen rond de houten eetkamertafel, dan kies je voor een vorm die jou aanspreekt en moet je overwegen een stoel met of zonder armleuning te kopen. Het is bovendien belangrijk welke sfeer jij in je huis wilt creëren. Ook is het comfort dat de stoel biedt belangrijk. Voor sommige mensen is dat veel belangrijker dan de uitstraling van de stoel. Ook kijk je wat nu echt handig is in je huis. Je kunt wel vrij grote brede stoelen willen bij de houten tafel, als de ruimte zich daar niet voor leent doe je dat liever niet. 

Meten is weten, ook bij houten tafels

Comfort bij de houten tafel is belangrijk. Daarom meet je altijd de tafel goed op. Hoeveel stoelen passen rondom de houten tafel en welke zithoogte biedt in combinatie met de tafel het beste comfort? Je kunt er overigens vanuit gaat dat de gemiddelde zithoogte van deze stoelen tussen de 40 en 45 centimeter ligt, de zitdiepte is vaak 40 centimeter, terwijl 75 centimeter als een prima tafelhoogte beschouwd wordt. 

Kies je voor een stoel met of zonder een armleuning?

Als je een stoel wilt bij de houten tafels met een armleuning, besef dan wel dat die iets meer ruimte innemen ten opzichte van een stoel zonder een dergelijke leuning. Kijk ook naar de poten van de houten tafels. Lopen die schuin, dan ontstaat minder ruimte en is de stoel met armleuning wellicht toch niet zo geschikt. Het is wel zo dat een stoel met armleuning comfortabeler zit. Zoals gesteld mag tegenwoordig alles; althans zo lijkt het. Vier verschillende stoelen rondom houten tafels, je ziet het steeds meer. Het moet een interieur een speelser karakter geven. Aan de andere kant staan vier dezelfde stoelen voor rust. Het is maar net wat past binnen jouw interieur. 

Davidi Design Copra eetkamerstoel

Onderschat de rol van het onderstel niet

Om toch nog enige uniformiteit uit te stralen kun je kiezen voor vier verschillende stoelen met wél hetzelfde onderstel. Want onderschat de rol van het onderstel niet. Heb je nu een houten vloer en een houten tafel? Dan is een onderstel in de houtkleur wat teveel van het goede. Het is dan juist leuk om voor contrast te zorgen. Voor de kleur zwart bijvoorbeeld. Uiteraard kun je ook weer kiezen voor vier stoelen met vier verschillende onderstellen. Vergeet daarbij niet dat het uitzoeken van vier verschillende stoelen behoorlijk wat meer tijd kost dan wanneer je voor vier dezelfde stoelen kiest. 

Kleuren, kleuren en nog eens kleuren

En dan hebben we het nog niet eens over het aanbod kleuren gehad waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. Stoelen mogen tegenwoordig alle kleuren van de regenboog hebben, en dus worden ze ook in ontzettend veel verschillende kleuren aangeboden. Heb jij veel gekleurde items in je woning, dan kun je met de stoelen een rustpunt creëren en kies je voor meer rustige tinten. Zo contrasteren de stoelen met de rest van je interieur en dat geeft vaak een prachtig effect. 

Blax Eettafel

Furnea levert alleen de kwalitatief beste stoelen

Om het je alvast iets gemakkelijker te maken, werkt Furnea met alleen de beste leveranciers. Zo wordt het kaf alvast van het koren gescheiden en weet je dat je steeds een stoel koopt die van prima kwaliteit is en waaraan je jarenlang plezier gaat beleven. Je hebt niet alleen de keuze uit veel verschillende kleuren, maar ook uit materialen waarvan de stoel gemaakt is. De vormen, de afmetingen de leuningen; je hebt gewoon ontzettend veel knopen door te hakken als je zoekt naar geschikte stoelen bij houten tafels. Neem er de tijd voor, al dwingt het royale aanbod van Furnea je daar wel toe. Kies je voor de trend en voor vier verschillende stoelen, of wil jij met de stoelen juist rust creëren in je interieur. De stoel bepaalt dus een belangrijk deel van de uitstraling van je huis. En dus ben je zorgvuldig in de keuze die je maakt. Heb jij een geschikte stoel gevonden en wil jij deze bestellen? Dan bezorgd Furnea deze gratis, ook het retourneren is gratis.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen