SALE | 10% korting op alle lampen en vloerkleden
Gebruik deze kortingscode: lampvloer10

Parketvloeren bij Furnea

Parketvloeren bij Furnea

Warm & authentiek

Parketvloeren worden ook wel gewoon ‘parket’ genoemd. Ze lijken veel op massief houten vloeren. Toch is er een groot verschil: parket werkt veel minder. Daarnaast zijn parketvloeren gemakkelijker te leggen en een stukje goedkoper. Maar wat zijn parketvloeren nou eigenlijk? Parket bestaat uit vloerdelen met meerdere lagen. De bovenste laag is van massief hardhout (vaak eiken). Het massieve hout is verlijmt op een onderlaag van multiplex. Een parketvloer wordt ook wel lamelparket, multiplank of duoplank genoemd. De multiplex onderlaag zorgt ervoor dat parket veel minder werken dan vloeren van massief hout. Bovendien zijn vrijwel alle parketvloeren geschikt voor vloerverwarming. Wil je dus een mooie houten vloer zonder kieren en scheuren? Kies dan voor onze parketvloeren!

Parket reinigen en onderhouden

In tegenstelling tot bijvoorbeeld PVC vloeren, hebben parketvloeren een massief houten bovenlaag. Ter afwerking en bescherming van het hout kan gekozen worden voor lak, was of olie. Lak vormt een laagje op parketvloeren terwijl olie en was in het hout trekken. Hierdoor is een gelakte parketvloer wat onderhoudsvriendelijker en minder gevoelig voor krassen. Nadeel is wel dat een gelakte vloer niet plaatselijk bijgewerkt kan worden. Olie of was op parketvloeren laat de natuurlijke houtstructuur van de vloer mooier naar voren komen en zorgt voor een prachtige glans. Omdat de afwerking in het materiaal trekt is de vloer wel gevoelig voor krassen. Een voordeel is dan wel dat je de vloer plaatselijk kunt bijwerken. Een parketvloer kan je reinigen met een zachte bezem of stozuigen. Let er wel op dat je een parketborstel gebruikt. Dweil de vloer met een licht vochtige dweil en schoonmaakmiddel speciaal voor parketvloeren. Wil je de parketvloeren een andere look geven? Dan kan je de vloer schuren en opnieuw in de olie, was of lak zetten. Zo krijgen jouw parketvloeren een geheel andere uitstraling.

Bij deze vloeren merken moet je zijn!

Waardevolle samenwerkingen: daar doen wij ons best voor! We zijn dan ook super trots op de samenwerking die wij hebben met onze vloeren en meubelmerken. Furnea werkt alleen samen met bijzondere merken. Één daarvan is het vloeren merk Calitex. Bij dit vloeren merk moet je zijn voor kwalitatieve en betaalbare parketvloeren. De collectie parketvloeren mag zeker bijzonder genoemd worden. Van een rustiek ogende houten vloer tot een strak ogende grijs eiken vloer, bij dit vloeren merk kan je terecht voor de meest uiteenlopende parketvloeren. Natuurlijk voldoen de vloeren stuk voor stuk aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn ze gekeurd door onze inkoopafdeling. Bij Furnea kan je dus bouwen en vertrouwen op mooie en kwalitatieve parketvloeren van de beste vloeren merken!

Parketvloeren kopen bij Furnea

Oké je hebt de knoop doorgehakt, je wilt een parketvloer. Maar waar moet je beginnen? Ook onder parketvloeren zijn er namelijk grote verschillen qua kwaliteit en prijs. Wij helpen je graag een handje. Wil de parketvloeren online kopen? Dan hebben we een overzichtelijke webshop. Gebruik de filters, vergelijkingstool en productomschrijvingen om de perfecte vloer te bestellen. En heb je vragen? Dan zijn we telefonisch, via de chat en op social media te bereiken. Wil de vloeren eerst in het echt zien? Dan ben je welkom in de Furnea Showroom. Van maandag tot en met zaterdag staan onze specialisten voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij je keuze. En natuurlijk kun je naast parketvloeren ook voor bijpassende ondervloeren bij ons terecht. Valt de prijs van je parketvloeren iets hoger uit dan je had gedacht of heb je geen zin om nog langer door te sparen? Dan bieden we naast iDeal, creditcard en achteraf betalen, ook de betaalmethode rentevrij gespreid betalen aan. Hierdoor hoef je jouw nieuwe parketvloeren niet in één keer te betalen. Dat is de service die je van Furnea mag verwachten!