Vloerkleden materialen bij Furnea |

Vloerkleden materialen bij Furnea | Welke materiaalsoorten zijn er?

De verschillende materialen

Je denkt misschien: een vloerkleed is een vloerkleed. Je hebt ze in het groot en in het klein, hoogpolig en laagpolig, in diverse stijlen, kleuren en vormen. Dan ben je echter nog niet klaar, want er zijn ook veel verschillende materialen mogelijk. Grofweg kun je een onderscheid maken tussen natuurlijke vloerkleden en synthetische vloerkleden. Natuurlijke kleden zijn gemaakt van materialen uit de natuur. Denk daarbij aan wol, katoen en sisal en leer. Synthetische vloerkleden zijn gemaakt van kunstmatige vezels, zoals polyester, chenille, polypropyleen en viscose. Dit klopt overigens niet helemaal, want viscose bestaat voor een groot deel uit natuurlijke grondstoffen. En chenille kan zowel gemaakt worden van natuurlijke als synthetische vezels.

Het verschil tussen natuurlijke en synthetische vloerkleden

Natuurlijke vloerkleden hebben een natuurlijke uitstraling. Hoe kan het ook anders. Sisal en wollen vloerkleden zijn vaak erg robuust, slijtvast en makkelijk te onderhouden. Ideaal om neer te leggen in een ruimte waar veel gelopen wordt, zoals een hal of gang. Een leren of katoenen kleed is minder slijtvast, maar wel bijzonder en sfeervol. Synthetische vloerkleden zijn vaak een stuk zachter dan hun natuurlijke broertjes en bovendien goedkoper. Ook zijn de mogelijkheden op gebied van kleuren en patronen uitgebreider. Je mist echter wel de ‘natural’ look. De viscose vloerkleden hebben de meest natuurlijke look van alle synthetische vloerkleden.

Tip: Verdiep je goed in de voor- en nadelen van de verschillende materialen voor vloerkleden. Wat zijn jouw wensen, in welke ruimte komt het kleed te liggen. Voor advies mag je altijd bellen of mailen met onze klantenservice.

Ga je voor een echte Lalee, Obsession, Kayoom of Worlds?

Bij Furnea verkopen we vloerkleden van verschillende materialen. Meubelmerken die je bij ons vindt zijn onder andere Lalee, Obsession, Kayoom en Worlds. In de collectie van Lalee vind je bijvoorbeeld schitterende sisal en wollen vloerkleden. Worlds heeft een aantal leuke polyester kindervloerkleden op de markt gebracht. Voor een fraai polypropyleen vloerkleed kun je uitstekend terecht bij Kayoom en in de collectie van Obsession vind je diverse viscose vloerkleden. Uiteraard zijn ook de andere materialen gewoon vertegenwoordigd in ons aanbod. Klik op een van onderstaande materialen om te zien welke vloerkleden we van die betreffende materiaalsoort verkopen.

Vloerkleed kopen bij Furnea: Maak een keuze uit de diverse materialen

Bij Furnea kun je vloerkleden kopen van diverse materialen. Van schapenwol uit de wei tot polyester uit de fabriek. En daarvoor hoef je de deur niet uit. Geen gestrompel dus over drukke woonboulevards en geen irritaties omdat het grote kleed niet in jouw auto past. Je bestelt gewoon vanuit huis en wacht tot onze bezorgers op de stoep staan. Door grote voorraden kunnen we snelle levertijden hanteren. Wil je de verschillende materialen eens bekijken en bevoelen, dan kun je langskomen in onze showroom. De vloerkleden, wij en het koffiezetapparaat wachten op je. Op welk soort kleed trakteer jij jouw voeten?

Bekijk ook onze laagpolige vloerkleden en Sisal vloerkleden.