New Vintage meubels kopen bij Furnea

Door
1 Juni 2019

New Vintage meubels bij Furnea | Gevoel van vroeger, kwaliteit van nu

De interieurstijl new vintage is momenteel erg in opkomst. Houd jij ook van een oud ingericht interieur, dan hoeft dit niet perse om een klassiek interieur te gaan met antiek. Een klassiek en antiek interieur wordt vaak als oubollig en ouderwets gezien, maar dat is een new vintage interieur helemaal niet. Het is de kunst bij new vintage om niet je huis vol met antiek te zetten, maar een goede balans te vinden tussen een moderne, rustieke en authentieke stijl. Hierbij wordt gebruik gemaakt van originele vintage meubels, maar ook van nieuwe meubels in vintage stijl.

Meubels in new vintage stijl

Welke meubels passen in een new vintage stijl? Het gaat vooral om meubels met een rustieke uitstraling veelal van hout en leer. New vintage is een stijl dat teruggrijpt op de sfeer uit de jaren 50, 60 en 70. Er zijn nog genoeg meubels te koop uit deze jaren, dus als je een kringloopwinkel binnenstapt of op internet rondkijkt kom je zeker nog pareltjes uit deze jaren tegen. Uiteraard zitten deze meubels vol gebruikssporen. Maar dit is juist de charme van tweedehands meubels in new vintage stijl. Ook als de staat van tweedehands meubels minder is, laat je niet tegenhouden en schaf het voor een schappelijke prijs aan. Je kunt namelijk tweedehands meubels heel goed opknappen en in authentieke stijl krijgen. Het opschuren en schilderen of lakken van een mooie kast of stoel kan al veel doen. Wil je toch liever nieuw, maar dan in new vintage stijl? Er zijn veel nieuwe meubels te koop die oud zijn gemaakt. Naast de new vintage stijl is ook de industriële stijl zeer populair. Bepaalde kenmerken van een industriële stijl vind je ook terug in new vintage stijl, zoals mooie robuuste tafels, het gebruik van oud metaal en voorwerpen in roestkleur. Laat daarom je fantasie de vrije loop, combineer en vind de perfecte new vintage meubelstijl die bij jou past.

Sky Style Skip Salontafel koop je bij Furnea
Sky Style Skip Bureau koop je bij Furnea

Welke kleuren passen in een new vintage inrichting?

Vaak zul je zien dat de basiskleuren in een new vintage inrichting wit en bruin zijn, maar dat er prachtig gecombineerd kan worden met typische new vintage kleuren. In de jaren 50 werd er veel gebruik gemaakt van pastelkleuren, zoals pastelblauw, pastelgroen, maar ook oudroze. Met deze warme en diepe kleuren kun je je woonkamer een volledige een jaren 50 uitstraling geven. Wil je de woonkamer juist in een meer jaren 70 uitstraling, dan kun je gebruik maken van een accentmuur met fellere kleuren, zoals oranje, met grafische en geometrische vormen.

Gebruikte materialen

Hout zal vaak een basismateriaal zijn in een new vintage interieur. Kastjes van hout, eventueel met gebruikssporen en een mooi doorleefde houten vloer. Uiteraard mag een vintage vloerkleed niet ontbreken. Een bank en fauteuils zijn meestal bedekt met leer, maar ook velours is een materiaal die je veel terugziet in deze interieurstijl. Metaal is ook een materiaal dat goed te combineren is met houten meubels. Het gaat hier vooral om oud metaal dat aangetast mag zijn door de tijd. Glimmend nieuw metaal doet juist afbreuk aan de vintage stijl. Een mooie roestige hanglamp boven de robuuste houten eettafel zal de vintage stijl nog eens extra benadrukken.