Ronde vloerkleden zijn hot and happening!

Door Furnea content team
8 Mei 2020

Ronde vloerkleden zijn hot and happening!

Vloerkleden zijn enorm gezellige toevoegingen aan een huis. Het is een manier om kleur aan te brengen en om te zorgen dat er een balans of contrast ontstaat. Een vloerkleed kan op die manier een enorme twist geven aan een interieur of er voor zorgen dat verschillende stijlen gecombineerd kunnen worden. Een vloerkleed bevindt zich dan ook al vele jaren in onze huiskamers en wordt in verschillende landen en culturen al een onmisbaar onderdeel gezien. Het is dan ook niet gek dat vloerkleden in oneindig veel vormen en soorten te verkrijgen zijn. Van Perzische tapijten tot ronde vloerkleden of Aziatische kleden. Allemaal met een duidelijke eigen stijl en kleurenpatroon. Bij Furnea vind je een groot aanbod in vloerkleden en kun je gemakkelijk zoeken tussen de verschillende stijlen en modellen met behulp van de zoekfilters. 

Vloerkleden al jaren in ons midden

Er zijn heel veel manieren om een huiskamer op te leuken en een van de makkelijke en effectieve manieren om dit te doen is door middel van een vloerkleed. Vloerkleden bieden comfort en kleur in een woonkamer. Niets is lekkerder dan om op een koude winteravond je voeten op het warme pluizige vloerkleed te kunnen leggen terwijl je naar je favoriete serie kijkt. Vloerkleden zijn er in vele maten en vormen. De meest voorkomende vorm is natuurlijk het rechthoekig vloerkleed. Dit is een gemakkelijk te plaatsen kleed dat de meeste mensen tussen de bank en het televisiemeubel plaatsen. In de meeste gevallen zullen mensen dit kleed in positie houden door de voorpoten van de bank op de ene kant te zetten en in het midden de salontafel te plaatsen. In andere gevallen kiest men voor een rond vloerkleed. Een rond vloerkleed kan op allerlei manieren worden geplaatst en kan de woonkamer een enorme dynamiek geven. 

Ronde vloerkleden zijn het helemaal

Ze zijn al jaren enorm populair en hebben nog lang het einde niet bereikt. Ronde vloerkleden zijn onwijs populair en bieden vele mogelijkheden in het hele huis. Of je ze nou gebruikt in de keuken, woonkamer, eetkamer of slaapkamer, ze zullen een ware stijlkoning zijn. Ronde vloerkleden zijn dynamisch, divers en breken de vierkante vorm van kamers goed op. Hierdoor kan een slaapkamer of keuken ineens veel ruimtelijker ogen. Ronde vloerkleden zijn populair omdat er voor elke ruimte een oplossing is. In de Furnea onlineshop vind je allerlei maten en kleuren ronde vloerkleden die je direct kunt bestellen. Ook vind je in onze onlineshop voorbeelden van hoe je ronde vloerkleden in elke stijl en situatie kunt implementeren. 

Verschillende stoffen

Kies je voor ronde dierenhuid vloerkleden, laagpolige vloerkleden of katoenen vloerkleden? Er zijn enorm veel vormen van ronde vloerkleden die je gemakkelijk kunt bestellen. Dierenvel vloerkleden passen enorm goed in een designer interieur en kunnen je witte TV meubel of design salontafel enorm ten goede komen. Heb je een landelijke stijl? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor hoogpolige effen vloerkleden. Vloerkleden kunnen op die manier een verlengstuk zijn van je interieurstijl of voor een stevig contrast zorgen. 

Ronde vloerkleden
Kayoom Rohulla Vloerkleed

Vloerkleden proberen in de showroom

Een vloerkleed is natuurlijk een persoonlijk gedeelte van je inrichting. Er zijn onwijs veel soorten en maten, dus het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Soms vinden mensen het dan ook fijn om de vloerkleden even te kunnen ervaren, te kunnen voelen. Je bent dan ook van harte welkom in onze showroom in Schiedam. Hier kunnen onze medewerkers je advies geven over je aankoop en samen met je kijken naar de mogelijke vloerkleden die passen bij jouw interieur. Heb je een specifiek vloerkleed gezien en wil je hem even proberen voor je het aanschaft? Neem dan even contact met ons op, zodat we je kunnen laten weten of het artikel op dat moment in de showroom aanwezig is of niet. Het zou natuurlijk zonde zijn als je naar onze showroom reist en het artikel is niet aanwezig. Of een artikel aanwezig is vind je ook in de onlineshop. Als het aanwezig is, vind je deze informatie namelijk bij het product zelf.

Vloerkleden en vloerverwarming

Ben je op zoek naar een vloerkleed dat goed aansluit bij vloerverwarming. Kies dan voor een rond vloerkleed of vierkant vloerkleed. Vloerkleden met backing kun je beter vermijden, kies in plaats hiervan voor een volledig katoenen kleed. Hierdoor heeft de warmte meer ruimte om door het kleed heen te trekken en loop je geen risico dat de backing los gaat laten. Ook is het belangrijk om te kijken naar de verschillen tussen laagpolige en hoogpolige vloerkleden. Zo vind je gemakkelijk en snel het meest passende vloerkleed.