Zo zorg je voor de meest gezellige living: tips & tricks van Furnea

Door Claudia Ghoos
10 Oktober 2022

Zo zorg je voor de meest gezellige living: tips & tricks van Furnea

Je living is de plaats waar je volop geniet van het samenzijn met je gezinnetje. Lekker knus tegen elkaar aankruipen op de zetel en samen een filmpje kijken met een hapje erbij. Beter wordt het niet! Maar het is niet altijd eenvoudig om een living te creëren die bruist van de gezelligheid. Gelukkig heeft Furnea jou enkele tips en tricks! 

Waarom is het zo belangrijk om je living gezellig te maken? 

Het dagelijks leven kan erg druk zijn. Je hebt je werk, je dagelijkse huistaken en veel meer om je zorgen over te maken. Daarom is het fijn om een plekje te creëren waarin je helemaal jezelf kan zijn. Een plekje waarin jij tot rust komt en je je stress en zorgen van de dag kan vergeten. 

De beste kamer daarvoor is de living, omdat je er veel tijd in spendeert. Want wat is er heerlijker dan na een vermoeiende dag in je zetel neerploffen? Eigenlijk kan je dus stellen dat de living de belangrijkste ruimte in je huis is. Dus waarom dan niet je living gezellig inrichten? Zo geniet je meer van je woning én de momenten samen met je deugnieten en partner.

Je living gezellig maken? Dat is kinderspel!

Het is helemaal niet zo moeilijk om je living knus te maken. Je moet enkel weten hoe je dat het best aanpakt. Om jou op weg te helpen, geven we je hieronder nuttig advies en tips voor het inrichten van je living. 

Gebruik warme kleuren 

Als jij je living gezellig wilt inrichten, is het belangrijk om te durven kiezen voor warme kleuren. Saaie kleuren zoals wit en grijs laat je dus het beste achterwege. Kies liever voor bruintinten, roodtinten, tinten van oranje of een ander fleurig kleurtje. Zo krijgt de living meteen een gezellige uitstraling. Het zijn niet alleen de kleuren van je muren en plafonds die belangrijk zijn, maar ook de kleuren die je kiest voor je meubels. 

Tenzo Malibu Rode Zand Opbergkast

Voor meubels geldt voornamelijk dat je het best niet voor zwart of andere donkere kleuren kiest. Een originele houtkleur is nog altijd een van de beste opties. Je kan je livingmeubels apart kopen of kiezen voor een complete living set. Zo past alles mooi bij elkaar.

Kies de juiste interieurstijl

Wil jij je living inrichten? Dan zal je moeten kiezen voor een bepaalde interieurstijl. Je kan uiteraard ook stijlen mengen of gewoon de meubels kopen die je mooi vindt. Maar het is wel goed om een bepaalde hoofdstijl te hanteren. Zo heb je een leidraad. Als je gezelligheid in je woonst wilt brengen, kies je het best niet voor een modern of minimalistisch interieur. Betere keuzes zijn dan: een landelijk interieur of Scandinavisch interieur. Bij Furnea vind je verschillende series in deze stijlen.

Koop sfeervolle meubelen voor in de living

Eens je bepaald hebt welke kleuren je wilt gebruiken en welke interieurstijl je wilt toepassen, is het tijd om meubels te kopen die warmte uitstralen. Denk daarbij vooral aan houten meubelen. Of nog beter: massief houten meubelen. De bruine houtkleur en de prachtige kleurschakeringen zorgen ervoor dat je living straalt als nooit tevoren. Kies er dus liever voor om een houten bijzettafel, dressoir of salontafel te kopen dat niet bewerkt of geolied is, in plaats van wit of zwart gelakt houten meubelen. 

Het belangrijkste meubel in je living is natuurlijk de zetel. Want die valt het meest op. Als je van plan bent om een zetel kopen, is het dus belangrijk om goed na te denken over je keuze. Kies niet voor een te strak en hoekig model, maar koop liever een sierlijke afgeronde zetel. Er is meer dan keuze genoeg in het Furnea assortiment. Een aanrader voor het creëren van een gezellig interieur is bijvoorbeeld de Edda zetel, omdat het niet alleen voorzien is van sierlijke rondingen, maar je ook extra kussentjes kan bijbestellen. In onze webshop zijn er uiteraard nog vele andere Scandinavisch en landelijke zetels verkrijgbaar die zorgen voor knusheid.

Vergeet geen accessoires toe te voegen

Een gezellige living zonder accessoires? Dat bestaat niet! Living accessoires zijn dus een absolute must. Er zijn er heel wat verkrijgbaar in het Furnea assortiment, dus je er vast die heel goed bij je smaak passen. Het beste kies je echter voor natuurlijke accessoires met mooie rondingen. Kies ook voor verschillende accessoires die mooi bij elkaar en de rest van je interieur passen. Denk bijvoorbeeld aan sierlijke vazen, knusse kussentjes, charmante klokken, enzovoort.

Extra tips voor het creëren van een warm interieur

Bovenstaand advies voor het creëren van een gezellige woonkamer helpt je al op weg. maar we geven je ook nog enkele andere nuttige tips van onze interieurexperts

Tip 1: Kies zoveel mogelijk voor ronde vormen 

Als je van plan bent om accessoires en meubels te kopen, is het belangrijk om te kiezen voor ronde vormen, want die halen het gezelligheidsgehalte naar boven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een ronde salontafel of een ronde bijzettafel.  

Tip 2: Zorg voor harmonie in je living 

Wil je een knusse living creëren? Dan is het belangrijk om voor harmonie te zorgen. Dat doe je door voor een rode draad in stijlen, patronen, materialen en kleuren te zorgen en dus niet zomaar alles met elkaar te mixen. Meestal wordt er gekozen voor één of twee accentkleuren die je dan op verschillende plekken laat terugkomen.

Tip 3: De juiste lamp maakt een wereld van verschil 

Terwijl er in een modern interieur zoveel mogelijk gebruikgemaakt wordt van natuurlijk en koeler licht, primeert warm licht in een knus interieur. Zorg dus voor de juiste lichtbron met een warme kleurtemperatuur. Daarnaast is het minstens van even groot belang om een mooie lamp uit te kiezen waarin je de lichtbron plaatst. 

Tip 4: Stofjes zijn altijd een goed idee

Maak zoveel mogelijk gebruik van stofjes als je je woning knus wilt maken. Denk daarbij aan een mat voor in de living, sierkussens, maar ook gestoffeerde meubels.

Een gezellig interieur begint bij Furnea 

Je woning gezellig maken, begint bij Furnea. Want in onze webshop vind je alle living meubels en accessoires die je daarvoor nodig hebt. Van accessoires tot meubels en van vloeren tot lampen. Als je je living toebehoren bij Furnea koopt, worden je artikelen bovendien gratis geleverd. Daarnaast krijg je maar liefst 100 dagen de tijd om ze kosteloos te retourneren. Vertrouw dus op Furnea voor het gezellig maken van je living! 

Hoe laat je je gang stralen? Furnea geeft je enkele handige tips!

De gang is de ruimte die het vaakst vergeten wordt bij de (her)inrichting van een woning. Meestal worden in deze ruimte dan ook nauwelijks meubels en accessoires gebruikt. En dat is jammer, want de gang is het eerste wat je ziet wanneer je je huis binnenwandelt. Daarom is het fijn als de gang gezellig is ingericht. Weet jij niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Geen nood, want in deze blog geven wij je enkele handige tips voor het stijlvol en knus inrichten van je gang!

Mooie meubels maken hét verschil 

Een stijlvolle gang creëer je eerst en vooral door te kiezen voor sfeervolle gangmeubels. Deze vind je terug in ons assortiment. Wij hebben ze in alle maten, geuren en kleuren. De kans is dus groot dat de ideale gang meubelen er voor jou erbij zitten. Durf kiezen voor verschillende meubels. Want een grote fout die vaak gemaakt wordt, is dat de gang vrij leeg wordt gehouden.

Het is uiteraard een kleine ruimte, maar het is altijd mogelijk om gebruik te maken van enkele fraaie meubels en accessoires. Als je gang echt heel smal is, kan je bijvoorbeeld kiezen voor kleinere halmeubels of de ruimte sfeervol maken met wandaccessoires, zoals wandplanken, kapstokken en spiegels. Er zijn altijd mogelijkheden! Is je gang groot? Dan kan jij je volledig laten gaan door alle soorten gangmeubelen te kopen die verkrijgbaar zijn. Of toch tenminste diegenen die je mooi en nuttig vindt voor in je gang.

Welke soort meubels voor in je gang bestaan er? 

Vaak weten mensen niet precies welke meubels er in de gang horen te staan. Iedereen weet wel dat het logisch is om er een kapstok te hangen en ook spiegels en gangkasten vind je nog in vele gangen terug. Maar er zijn zoveel meer opties.

Zo zijn er bijvoorbeeld halbanken die ideaal zijn voor in deze ruimte, omdat ze doorgans weinig plaats innemen, maar toch sfeer toe voegen. Bovendien zorgen ze voor een zitplaatsje in de gang. Daarnaast zijn er gangkasten, schoenenkastenen sommige mensen kiezen ervoor om ook een dressoir of sidetable in de gang te plaatsen. Dat kan je perfect doen als je veel plaats vrij hebt.

Deze kanjers mogen niet uit je interieur ontbreken 

Er zijn heel wat mooie gangmeubels verkrijgbaar. Dat maakt kiezen niet makkelijk. Ook in onze webwinkel vind je een ruim assortiment. Maar er zijn altijd enkele meubels die erbovenuit springen, gangmeubels waarvan je merkt dat ze met liefde zijn gemaakt.

Een voorbeeld daarvan is de Fremont schoenenkast van Germania. Deze schoonheid zorgt door zijn eikenhouten look gegarandeerd voor een verwelkomend gevoel. Ideaal voor in een landelijke gang! De Malibu schoenenkast is dan weer een fraai gangmeubel dat perfect is voor in een moderne gang. En zo zijn er nog heel veel andere voorbeelden. Wil jij weten welke meubels het best in jouw gang passen? Vraag ons dan gerust om advies!

Kies voor een set en maak het jezelf makkelijk

Wist je dat je ook een gangmeubel set kan kopen? Dat is handig, want op die manier hoef jij ze niet allemaal apart te zoeken. Door te kiezen voor een set zorg je er ook voor dat alles perfect bij elkaar past en wordt de sfeer dus nog vele malen beter. 

Een gang meubelset is bovendien geschikt voor ieder interieur, omdat het verkrijgbaar is in diverse samenstellingen, designs, groottes en merken. Het is dus de moeite waard om de verschillende sets te bekijken!

Kleuren en accessoires zijn ook belangrijk

Hoewel de meubels het grootste deel van de sfeer bepalen, zijn er nog andere sfeerbepalende factoren, zoals de verlichting, accessoires en kleuren die je gebruikt. Wil jij vooral een gezellige gang creëren? Dan is het geen slecht idee om warme kleuren te gebruiken, zoals oranje en geel. Als je liever een moderne gang of industriële gang wilt creëren, mogen de kleuren wat soberder of koeler zijn. 

Veelvoorkomende accessoires voor in de gang zijn spiegels, maar je kan ook een vaasje, beeld of kandelaar op je dressoirof sidetable plaatsen om sfeer toe te voegen aan je interieur. 

Een mooie gang creëren? Daar helpt Furnea je mee! 

Gangmeubelen kopen om je gang sfeervol mee te maken? Daarvoor zit je goed bij Furnea, want je hebt ontzettend veel keuze in onze webwinkel. De kans is dus groot dat de beste gang meubels voor jou er ook bij zitten. Daarnaast is het plezant om halmeubelen te kopen bij Furnea, omdat je ze gratis bezorgd krijgt en je ze binnen de 100 dagen gratis mag retourneren indien je niet tevreden bent. Maar die kans is klein!

Vind je het moeilijk om de juiste meubels voor in je gang te kiezen? Dan is dat geen probleem, want ons team van interieurspecialisten helpt je graag. Laat je dus gerust adviseren als je er eventjes niet aan uitgeraakt!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen