Lichtbronnen bij Furnea

(25 artikelen)

Lichtbronnen bij Furnea | Om jouw design lamp compleet te maken

Zonder bijpassende lichtbron heb je niet zoveel aan een lamp

Een design lamp is natuurlijk een mooie blikvanger. Maar zonder bijpassende lichtbron heb je verder niet zoveel aan een lamp. Kortom, een lamp is pas compleet met een lichtbron. Bij een aantal lampen in ons aanbod worden de bijbehorende lichtbronnen meteen meegeleverd. Of ze zijn geïntegreerd in de lamp, zoals bij ledverlichting soms het geval is. Bij andere lampen is het de bedoeling dat je een of meerdere lichtbronnen los bijbestelt. Je kunt dan zelf kiezen welk type lamp jouw voorkeur heeft. Het soort fitting en het aantal benodigde lichtbronnen staat eveneens weergegeven bij de productomschrijvingen. Uiteraard kun je ook een lichtbron bij ons bestellen als een oud exemplaar aan vervanging toe is.

Soorten lichtbronnen: ledlampen, gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen

Furnea heeft een ruim assortiment lichtbronnen. Je kunt kiezen uit diverse fitting maten, zoals E14, E27, GU10 en G9. Daarnaast is er keuze uit halogeenlampen, gloeilampen, ledlampen en spaarlampen. Gloeilampen zijn echte klassieke sfeermakers. Zeker de uitvoering met bijvoorbeeld een koperdraad. Een halogeenlamp is een type gloeilamp waarvan de glazen bol gevuld is met gas en een kleine hoeveelheid halogeen. Ledlampen passen in dezelfde fitting als halogeen- en gloeilampen en zijn tegenwoordig ook erg sfeervol. Ledlampen zijn bovendien zeer energiezuinig en hebben een lange levensduur. Spaarlampen zijn opgevouwen Tl-buizen, gevuld met kwikdamp. Ook spaarlampen zijn energiezuinig en gaan lang mee. De milieubelasting en levensduur van elke lichtbron vind je bij de productspecificaties.

Tip: Halogeenlampen en gloeilampen mogen niet meer geproduceerd en geïmporteerd worden, omdat deze minder energiezuinig zijn dan bijvoorbeeld ledlampen. Als onze voorraad op is, zijn deze dus niet meer te bestellen bij Furnea. Wil je ze blijven gebruiken, sla dan een voorraadje in.

Davidi Design en andere meubelmerken met verlichtingsbronnen

Bij Furnea verkopen we verlichtingsbronnen van verschillende meubelmerken. Davidi Design heeft bijvoorbeeld een uitgebreide collectie lichtbronnen. Kaarsvormige, ronde of langwerpige lampen. Met wit of geel licht, met mat of helder glas, met een creatieve vorm koperdraad. Noem maar op. Je kunt kiezen voor verschillende lichtsterktes, uitgedrukt in Lumen of Watt. Hoe minder Lumen of Watt, hoe zachter het licht. Voor een klein tafellampje in de hoek van de kamer volstaat een lichtbron van 15 tot 100 Lumen of 15 tot 25 Watt. Om te lezen heb je het meeste licht nodig: 500 tot 1000 Lumen of 60 Watt. Hoe hoger het aantal Lumen of Watt, hoe hoger het energieverbruik. Je kunt ook een dimbare lamp komen om de lichtsterkte naar wens aan te kunnen passen. De toevoeging Kelvin bij ledlampen zegt iets over de lichtkleur. Hoe lager de K-waarde, hoe warmer het licht. Kaarslicht heeft bijvoorbeeld een waarde van 1800K en daglicht een waarde van rond de 5500K.

Lichtbronnen kopen bij Furnea

Hanglampen, tafellampen, staande lampen, plafondlampen! Elke lamp heeft een lichtbron nodig en die lichtbronnen kun je kopen bij Furnea. We hebben diverse lichtbronnen om uit te kiezen. We beschikken over een Thuiswinkel Waarborg en verschillende keurmerken. Dit betekent dat je bij ons voordelig en veilig online bestelt. Je krijgt bovendien 5 jaar gegarandeerd garantie en bezorging is gratis. Bestel dus jouw nieuwe lamp en de bijpassende lichtbron of lichtbronnen bij Furnea!