Stel je SITS Bankstellen samen | Furnea

Je eigen bankstel samenstellen | Furnea

Een bankstel is het middelpunt van iedere inrichting. Het is de plaats waar je samen met je vrienden zit, een film kijkt, een drankje drinkt of een spelletje speelt. Het is de plaats waar je na een lange werkdag op neerploft en het is de plaats waar jij die zeldzame vrije dagen samen met je BFF Netflix op doorbrengt. Een bank moet niet alleen enorm lekker zitten, maar moet ook perfect passen bij je inrichting, én passen bij de afmeting van je woonkamer. Er zijn veel verschillende standaard modellen te koop, maar wat nu als deze niet aan je wensen voldoen? Of wanneer de stof in combinatie met een specifieke kleur niet zo makkelijk te krijgen is? Daarom is het wel zo prettig dat je bij Furnea helemaal zelf je bank kunt samenstellen.

Modellen

Banken zijn in enorm veel verschillende modellen verkrijgbaar, dit geldt ook wanneer je je bankstel zelf gaat samenstellen. We lichten de verschillende modellen kort toe:

 • Tweezitsbank
  Een tweezitsbank is een bank met plaats voor twee personen. Doorgaans is de afmeting van de tweezitsbank 180 x 90 x 80 cm. Wel kan de breedte van dit type bank variëren door het model bank waarvoor je kiest.

 • Driezitsbank
  Ook de driezitsbank kan afhankelijk van het gekozen model iets variëren in afmeting. Gemiddeld is de driezitsbank 225 x 90 x 80 cm.

 • Chaise Longue
  Een chaise longue is als het ware een stoel met een verlengd voetenstuk. Een stoel en poef in één dus. Het is dan ook de ideale relaxstoel.

 • Ottoman
  De ottoman bank is een hoekbank waarbij bij het laatste stuk geen rugleuning is. De hoekbank wordt hierbij dus als het ware verlengd met een stuk poef. Het voordeel van deze bank ten opzichte van een longchair, is dat je zowel met als zonder visite hier heerlijk op kunt zitten.

 • Hoekbank
  Een hoekbank heeft twee zitgedeeltes die in een hoek samenkomen. Beide zijden hebben rug- en armleuning. Vaak wordt de ottoman ook een hoekbank genoemd.

 • U-bank
  De U-bank heeft de vorm van een U en is heel geschikt voor grote huishoudens of voor mensen die veel zitruimte zoeken.

Stof- en kleurkeuze

Een belangrijk onderdeel van zelf je bankstel samenstellen, is de keuze die je hebt op het gebied van stofsoorten en kleuren. Stof voelt vaak wat warmer aan en neemt minder snel de omgevingstemperatuur over. Leer is wel gevoeliger voor de omgevingstemperatuur. Het leer kan dan ook warm worden door de zon, en koud aanvoelen wanneer de ruimte waar de bank in staat ook koud is. Wellicht verwacht je het niet, maar leer is in een huishouden met dieren een goede keuze. Het is namelijk sterk en minder kwetsbaar voor halen in het materiaal. In een bank van stof blijven ook makkelijker de haren van je hond of kat steken die vervolgens moeilijk te verwijderen zijn. Leer is ook in een gezin met kleine kinderen een goede keuze. Immers, wordt er wat geknoeid op de bank, dan is dat redelijk makkelijk schoon te maken, terwijl een bank van stof kringen kan krijgen. Laat je hier vooral niet door tegenhouden als je toch graag stof wil kiezen.

Furnea adviseert altijd een onderhoudsproduct bij de door jou gekozen bank. Hiermee zorg je ervoor dat vlekken minder snel intrekken en heb je de mogelijkheid vlekken die er dan toch in zijn getrokken, op een milde manier te verwijderen. Hiermee houd je de bank langer mooi en verleng je de levensduur aanzienlijk. En als je dan een model bank, de poten en de stofsoort hebt gekozen, is het tijd om het ruime aanbod van kleuren te gaan bekijken. Uit welke kleuren je kan kiezen, is vooral afhankelijk van de stofsoort die je voor je bank in het hoofd hebt. Over het algemeen zal de keuze aan kleuren en prints bij een bank van stof een stuk groter zijn dan wanneer je voor een bank van leer kiest. Een ding is zeker wanneer je een bank zelf gaat samenstellen, je krijgt altijd een bank die perfect bij je inrichting en je persoonlijke smaak past! Het is daarnaast ook nog eens enorm leuk om zelf een bankstel samen te stellen. Bij elk bankstel bieden we gemiddeld vijf soorten stof en een soort leder aan die dan weer verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. De kleuren worden samengesteld op basis van de huidige trend zodat je zeker bent dat je niet achterloopt op de huidige trend en mode.

Poten

Het belang van stijlvolle poten voor de bank wordt vaak wat ongeïnteresseerd weggewuifd. Dat is heel jammer, want het zijn letterlijk de elementen die je bank dragen. Mooie poten zijn dan ook echt de kers op de spreekwoordelijke taart. Elk bankstel beschikt over zijn eigen poot soort. Je kiest hierbij zelf welk materiaal en welke kleur de poten hebben. Over het algemeen kies je uit poten van hout en metaal, waarbij je weer keuze hebt uit verschillende soorten decor en kleur. Zo kan je bij poten van hout kiezen voor eiken, donkerbruin en zwart. Bij poten van metaal kies je uit grijs, zwart, goud en chroom. Hoe uitgebreid de keuze aan poten, decors en kleuren is, is geheel afhankelijk van het model bank waar je voor kiest. 

Zelf je bank samenstellen en bestellen bij Furnea

Voor uitstekende service, een ruim aanbod en comfort kies je voor de online shop van Furnea. We bieden je de mogelijkheid om je bankstel geheel naar eigen wens samen te stellen d.m.v. verschillende soorten modules die je kunt combineren met elkaar. Heb je een keuze kunnen maken? Dan plaats je direct je bestelling. Bij Furnea krijg je altijd maar liefst 5 jaar garantie. We adviseren je overigens wel om altijd het bijpassende onderhoudsproduct mee te bestellen. We adviseren je bij ieder meubelstuk een passend product. Hiermee houd je, in dit geval, je bankstel langer mooi en verleng je de levensduur aanzienlijk. Je hebt bij Furnea keuze uit verschillende betaalmogelijkheden. Zo kan je, afhankelijk van de waarde van je bestelling, achteraf betalen en betalen in drie rentevrije termijnen. Overigens ben je ook van harte welkom in onze showroom, koffie en thee is vers gezet.