Wat is de juiste afmeting voor jouw tv meubel?

Door Furnea
20 Maart 2015

Ben je op zoek naar een nieuw tv meubel? Dan is het handig om vooraf op een aantal factoren te letten. Je wilt tenslotte het ideale tv meubel kopen, welke goed aansluit bij de rest van jouw interieur, alle gewenste functies vervult en daarbij ook mooi oogt.

De afmetingen van het tv meubel hebben invloed op het model waar je uiteindelijk voor gaat. Furnea is jaren bekend met de trends en kwaliteiten van een goed tv meubel. Wij zullen jou in dit artikel daarom zo goed mogelijk adviseren bij de aanschaf van een nieuw tv meubel. In dit artikel kijken wij naar de juiste lengte, breedte en hoogte voor jouw nieuwe meubel.

Heb je vooraf aan dit artikel, of naar aanleiding hiervan, vragen over tv meubels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij staan jou graag te woord en helpen jou graag de juiste keuze te maken.

Hoe te meten voor een nieuw tv meubel

Of je nu iemand bent die elke avond voor de televisie zit of iemand die gewoon af en toe een film kijkt, je wilt altijd een goed en gebruiksvriendelijk meubel. Het belangrijkste uitgangspunt bij de aanschaf van een nieuw meubel is de televisie. Hoe groter de televisie, hoe groter het meubel.

Meet daarom eerst de lengte, breedte en hoogte van jouw televisie, om op basis daarvan te bepalen wat de minimale maten voor het tv meubel zijn. Ga hierbij niet uit van de afmetingen die op de doos of op internet staan, want dit zijn de afmetingen van het scherm. De rest van de televisie, zoals het bodemstandaard, worden hierbij niet meegeteld.

Nova Design Bologna TV-meubel Large

In deze afbeelding: Nova Design Bologna TV-meubel Large

Ben je van plan een Home Cinema-systeem aan te leggen? Let er dan ook op dat er voldoende ruimte vrij is om deze elektronica neer te zetten. Je kunt de luidsprekers van het systeem op de tv meubel plaatsen. Hier is vanzelfsprekend extra ruimte voor nodig, om zo te voorkomen dat deze vallen of achter de televisie moeten staan.

Het gewicht van de televisie speelt ook een grote rol. Als je een zware televisie hebt dan moet er ook een stevig tv meubel komen. Om jou een extra handje te helpen hebben wij bij ieder tv meubel op Furnea aangegeven wat het maximale gewicht is dat het tv meubel aan kan.

De ruimte rondom het tv meubel

Een tweede factor die invloed heeft op de afmetingen van het tv meubel: de andere meubels die rondom het tv meubel staan en de beschikbare ruimte. Gebruik een meetlint om te bepalen hoe lang en breed deze ruimte is. Je wilt het tv meubel niet te ver uit laten steken, dus houd rekening met een bepaald limiet.

De beschikbare ruimte in de hoogte is grotendeels afhankelijk van de overige accessoires die je aan de muur wilt bevestigen of op het tv meubel wilt plaatsen. Zo is er de laatste jaren een trend ontstaan binnen het interieur, waarbij men fotolijstjes en overige accessoires aan de muur hangt. Als je zelf ook deze plannen hebt dan is het slim om nu al rekening te houden met de beschikbare ruimte.

Beschikbare ruimte in het tv meubel

Heb je veel elektronische apparaten voor de televisie, zoals een console, DVD-speler, mediabox en soortgelijke elektronica? Overweeg dan om een meubel aan te schaffen waar je deze elektronica gemakkelijk kwijt kunt. Het is vaak nodig om langere kabels te kopen, maar dit bespaart veel ruimte aan de bovenkant van het meubel.

Veel meubels komen met kastjes waar je deze elektronica kunt neerzetten. Let altijd goed op of het glas van deze kastjes toelaat dat de elektronica met de afstandsbediening wordt bestuurd, zelfs als de deurtjes van het kastje dicht zijn. Zo kun jij voorkomen dat je de kastjes altijd open moet laten als je televisie wilt kijken.

Bekijk ons assortiment aan tv meubels

Heb je voldoende informatie om een nieuw meubel uit te kiezen? Bekijk dan direct ons assortiment en kies uit een van de ruim 200 tv meubels. Neem je liever eerst even een kijkje? Dan kun je nu ook online onze showroom bekijken.