Beste matrassen voor een goede nachtrust

Door Furnea Content Team
27 Januari 2022

De beste matrassen voor een goede nachtrust | Furnea

Een matras is een van de basisvereisten voor een goede nachtrust. Hierbij is 7 tot 9 uren slapen niet de enige voorwaarde voor het al dan niet doormaken van een goede nachtrust. Ook hoe diep je slaapt is van belang. Omdat een matras, althans een goed matras, zorgt voor de juiste ondersteuning van je lichaam, is het allesbepalend voor een goede nachtrust. Slechte matrassen bieden weinig comfort en zorgen onder andere voor rugpijn waardoor je voor je gevoel gebroken wakker wordt. Wat nu een goed matras is, is niet in een woord te beschrijven, het is namelijk afhankelijk van je wensen en lichaamsbouw. Daarom koop je bij Furnea verschillende soorten matrassen, geheel afgestemd op jouw budget en je behoeften. We bespreken de verschillende soorten matrassen om jou te helpen een voor jou geschikte keuze te maken. 

Alles over het pocketvering matras

Een pocketvering matras dankt zijn naam aan de stalen veren die per stuk in een zakje in het matras is verpakt. De veren kunnen daardoor afzonderlijk zich aanpassen aan de druk die erop ontstaat. Doorgaans maak je een keuze uit pocketvering matrassen met 150, 200, 250, 300 en 500 veertjes per m2. Hoe meer veren per m2 hoe hoger het comfort van het matras omdat je lichaamsgewicht beter wordt verdeeld.

Daarnaast bestaat een dergelijk matras uit zones waardoor iedere zone wordt aangepast op het specifieke lichaamsdeel. De zone bij de schouders en heupen zijn bijvoorbeeld zachter dan de veren bij de lendenen. Je kunt kiezen uit pocketvering matrassen met een verschillend aantal zones. Een pocketvering matras met 5 zones heeft een beenzone, verstevigde heupzone, rug-zone, schoudercomfort zone en hoofdzone. Een pocketvering matras met 7 zones heeft een heupzone, rug-zone, schoudercomfortzone en een hoofdzone. Zoek je een pocketvering matras van hoogwaardige kwaliteit, dan laat het aanbod bij Furnea niets te wensen over. Zo koop je comfortabele matrassen van het merk Davidi Design, in verschillende afmetingen. Zoek je een 7 zone pocketvering matras, dan is de Quartz Stable met een hoogte van 27 cm heel geschikt. Dit model koop je in de breedtematen 70, 80, 90, 120, 140, 160 en 180 cm en allen met een lengte van 200 cm. Met het Liberty matras van Davidi Design haal je een 7 zone matras in huis. Dit matras is met 20 cm minder dik dan de Quartz Stable. Ook van het mooie merk Lions Design hebben we een divers aanbod van matrassen.

Matrassen met bonellvering

Een bonellvering matras is een matras van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Desondanks de prima prijs, is het bonellvering matras een redelijk onbekende term. Dat komt doordat de term binnenvering vaker wordt gebruikt. In het matras zijn veren met elkaar verbonden tot een zandlopervormig geheel. Het matras is wat dikker en stugger, maar is bij uitstek geschikt voor mensen die van een stevig matras houden. Bij Furnea hebben we een ruim aanbod van bonellvering matrassen voor je klaargezet. Het matras Heaven van Davidi Design is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, waardoor er voor ieder bed een passend matras te vinden is. Dit matras is voorzien van 3 cm polyetherschuim SG30 afdekking. 

Het SG - schuim matras 

Het aantal kilo schuim in een matras wordt uitgedrukt met een SG-waarde, vaak gebruikt bij polyether, latex en traagschuim matrassen. Deze waarde begint bij SG20 tot SG60. Hoe minder schuim per m3, hoe lager de SG waarde. Hoe hoger de SG waarde, hoe hoger de kwaliteit van het matras. Het is puur de kwaliteit van het schuim die met de SG-waarde wordt uitgedrukt, maar het zegt niets over de hardheid van het matras. De term SG-waarde wordt voornamelijk gebruikt bij De SG-waarde wordt gebruikt bij polyether, latex en traagschuim matrassen. 

Wat zijn HR matrassen?

HR matrassen is een ander woord voor koudschuim matrassen. HR staat voor High Resilience en geeft net als de SG-waarde het aantal kilo koudschuim per m3 aan. Koudschuim staat bekend om de hoge mate van ventilatie en absorberend vermogen. Mensen die veel zweten en het erg warm hebben tijdens de nacht, vinden koudschuim matrassen erg prettig. Matrassen met een HR-waarde van 50, 55, 60 en 65 zijn over het algemeen goede matrassen. Lagere HR-waardes, zoals HR40, bieden veel minder slaapcomfort. Voor een extra comfortabel matras kies je voor het Davidi Design Signature matras met een stevige koudschuim kern, soepele Megapur koudschuim profilering en 7-zone 3D profilering.

Matrassen onderhouden

Hoe lang een matras meegaat, ligt aan het type matras, de kwaliteit en de manier waarop je er mee om gaat. Een matras zal normaliter toch zeker 7 jaar mee moeten gaan, maar met het juiste onderhoud kan je de levensduur aanzienlijk verlengen. We verschonen regelmatig ons bed, maar we vergeten vaak te kijken naar het matras, en dat kan op den duur van invloed zijn op de kwaliteit van je nachtrust. Draai en keer je matras dan ook regelmatig, maar let wel op of je matras aan beide zijden beslapen kan worden. Kantel hierbij niet alleen je matras, maar draai ook het hoofd- en voeteneind van het matras om. Ook hierbij geldt, kijk wel goed of dit kan met je matras, bijvoorbeeld vanwege de specifieke zones die je in het matras hebt. Bij voorkeur draai je eens per maand het matras om, om daardoor altijd van optimale ondersteuning te kunnen genieten. Tot slot kun je je matras ook reinigen en een vijf jarig serviceplan mee bestellen. Namelijk de iProteqt All In House Service voor matrassen en bedden.

Matrassen kopen bij Furnea

Voor de beste matrassen van verschillende materialen maak je direct een keuze uit het ruime online aanbod van Furnea. Er is altijd een matras te vinden dat bij je behoeften en je budget past. Bij Furnea krijg je altijd 100 dagen bedenktijd en 5 jaar garantie op je bestelling. Daarnaast heb je een keuze uit verschillende betaalmogelijkheden. Afhankelijk van de waarde van je bestelling kan je onder andere kiezen uit achteraf betalen en betaling in 3 rentevrije termijnen. Slaap lekker op je nieuwe Furnea matras!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen