In 5 stappen de beste kapstok uitkiezen

Door Furnea
8 Februari 2017

Een kapstok heeft natuurlijk een belangrijke functie, en moet er ook nog eens goed uitzien. Door het hele huis worden verschillende stijlen aangehouden. Als vrienden hun entree in jouw huis maken dan wil je dat zij direct onder de indruk van het interieur zijn. En dan kan zoiets simpels als een kapstok al een fantastische indruk maken.

Het uitkiezen van een nieuw model is toch nog lastig. Er zijn meer dan 1.000 verschillende modellen waar je uit kunt kiezen, en je wilt natuurlijk alleen het beste modelkapstok in jouw hal. In dit artikel leggen wij jou uit hoe jij in 5 simpele stappen de beste kapstok kunt uitkiezen.

Stap 1: Bekijk de beschikbare ruimte

Je hebt beperkte ruimte als het op de kapstok aankomt, zowel voor vloerkapstokken als hangende kapstokken. En daar moet je goed rekening mee houden. Meet hierom eerst de beschikbare ruimte op.

Houd tijdens het meten ook rekening met de spullen die je zult ophangen. Als je voor een hangend model gaat dan is het van belang om rekening te houden met de centrale verwarming die hier eventueel onder kan hangen. Je wilt voorkomen dat bepaalde stoffen, zoals het plastic van de regenjas, kunnen smelten als deze tegen de verwarming onder de kapstok hangen.

Stap 2: Kies een geschikte kleur

De muren van de hal, de mat en overige meubels (zoals een schoenenkast) hebben al een specifieke stijl. Het is mooi als de stijl van de kapstok hier zo goed mogelijk bij aansluit. Let hierom onder andere op de kleuren van de kapstok, want deze zullen de stijl in de hal helemaal afmaken.

Zo kun je voor een kleurrijke kapstok kiezen, zoals het Colorado kapstokpaneel van Germania. Dit kapstokpaneel bestaat uit 6 verschillende panelen, en ieder paneel heeft een andere kleur.

Stap 3: Overweeg een hoedenplank erbij te nemen

Als je regelmatig tijdens de zomer een mooie hoed opdoet, of als man graag een hoed draagt, dan is het handig om een model met hoedenplank te nemen. Zo houd je extra ruimte over en voorkom je dat jouw hoeden beschadigd raken.

Bij de kapstok Lissabon van Germania is de hoedenplank al toegevoegd. Zo hoef je zelf niet meer extra te klussen om de hoedenplank boven de kapstok te hangen.

Stap 4: Denk na over een kapstokcombinatie

Heb je op dit moment nog geen schoenenkast? Dan is het goedkoper en stijlvoller om een combinatiemeubel van de kapstok en schoenenkast te nemen. Zo heb je altijd voldoende ruimte om jouw jas, hoeden en schoenen op te bergen.

Je weet bij een kapstokcombinatie ook zeker dat alles binnen dezelfde stijl past. Zo hoef je niet nog een zoektocht te doen om ook de juiste schoenenkast en hoedenplank te vinden. Onderstaand meubel, de hal-combinatie Tibbe van Germania is een mooi voorbeeld van een combinatie in een aantrekkelijke stijl.

Stap 5: Kies tussen haken of hangers

Traditionele kapstokken maken gebruik van haken waar je eenvoudig jouw jas aan kunt hangen. Bij de moderne kapstokken kun je ook voor hangers kiezen; je hangt jouw jas aan een hanger en kunt de hanger direct aan de balk van de kapstok hangen. Dit is vooral handig voor jassen waar je net iets voorzichtiger mee wilt zijn, omdat kapstokken met haken schade kunnen veroorzaken bij zware jassen

Altijd de juiste kapstok voor jouw hal!

Bij Furnea vind je een uitgebreid assortiment aan prachtige kapstokken, in verschillende stijlen, met verschillende ophangsystemen en zelfs inclusief schoenkasten.

Bekijk direct ons aanbod aan kapstokken >>