Breng je donkere dagen met kamerverlichting meer sfeer

Door Furnea
23 Oktober 2014

Een donkere hoek in de kamer. Of een peertje in de hal. Herken je deze situaties? Het aanbrengen van verlichting wordt nog wel eens uitgesteld. En dat is jammer, want verlichting is heel belangrijk voor de sfeer in huis.

Het ideale lichtplan

Thuis is nu eenmaal dé plek om je lekker te kunnen ontspannen. Het kan ook zijn dat je (regelmatig) thuis werkt. Hoe dan ook, over het algemeen spelen de meeste activiteiten zich af in de woonkamer. Om dit vertrek op de juiste manier te verlichten kun je denken aan een combinatie van de volgende lichtbronnen: werkverlichting (hoge contrast verlichting), accentverlichting en achtergrondverlichting (lage contrast verlichting). Met de juiste mix beschik je voor elke activiteit – op elk moment van de dag – over de juiste verlichting.

Lampen met industriële look

Naast het type lichtbron is ook de vormgeving van de lamp heel bepalend voor de sfeer. Niet voor niks wordt woonkamerverlichting gerekend tot de categorie woonaccessoires. De ontwerpers volgen de trends op de voet. En hebben een aantal robuuste lampen ontworpen, die passen binnen een industrieel interieur. Een mooi voorbeeld is hanglamp Bindi. Deze lamp met cementlook – eventueel twee naast elkaar – vormt een geweldige combinatie met een grote houten tafel.

Kleurrijke sfeerverlichting

Houd jij wel van wat kleur in huis? Dan spreken de Inez hanglampen (van het merk Livlight) je vast wel aan. Van basiskleuren zoals rood en zwart tot meer uitgesproken kleuren zoals roze, geel en zeegroen – mat en glimmend – deze serie bestaat uit maar liefst 16 kleuren. Verkrijgbaar in verschillende formaten.

Ook de ronde Kylie hanglamp wordt gemaakt door Livlight, en vormt een ware eyecatcher boven de eettafel. Bij deze lamp kun je kiezen voor een afwijkende kleur van de binnenzijde. De combinatie van zwart met goud is heel populair!

Sfeerverlichting met kandelaren en lantaarns

Om de woonkamer extra sfeervol te maken kun je de hang-, plafond-, tafel- en vloerlampen afwisselen met kandelaren en lantaarns. Waar de robuuste Livlight Cors Kandelaar prima alleen kan staan, komt de Livlight Aira Kandelaar beter tot z’n recht als je er twee naast elkaar zet. Ook in de hal of in de slaapkamer geven kandelaren en lantaarns net dat gewenste subtiele lichteffect. Het voordeel van lantaarns – zoals de Bondy Living Gine Lantaarn – is dat je op een veilige manier kaarsen kunt branden.

Energiezuinige verlichting: mooi én duurzaam

Goed om te weten: veel sfeerverlichting is heel energiezuinig. Er komen bijvoorbeeld steeds meer lampen met ledcombinatie op de markt. Zo is het strak vormgegeven frame van de plafondlamp Amelia voorzien van LED strips van 30W. Bovendien kun je deze lamp dimmen in vijf verschillende standen. Kortom, het gaat hier om een fraaie woonkamerverlichting, die zowel duurzaam als ook energiezuinig is.

In de webshop van Furnea vind je heel eenvoudig de lamp die past bij jouw interieur. Je kunt zoeken op ‘naam’, ‘prijs’, ‘nieuw’, ‘meest verkocht’, ‘meest bekeken’ en ‘hoog gewaardeerd’. Ook de kandelaren en lantaarns zijn ondergebracht in de categorie ‘woonaccessoires’.