Furnea steunt Stichting Down Syndroom - 2021

Door Furnea content team
2 April 2021

Furnea steunt Stichting Downsyndroom

Furnea draagt graag een steentje bij aan de maatschappij en daarom houden we continu doneeracties. Deze acties kunnen we doen mede door de omzet die we dankzij jullie halen. Wij geloven erin dat wij omzet genereren waardoor het bedrijf groeit en de werknemers binnen de organisatie een toekomst opbouwen voor zichzelf. Daarom willen we ook teruggeven aan de Nederlandse samenleving met als gevolg dat we constant een goed doel uitzoeken om een percentage van de omzet aan een goed doel over te maken. 

Dit keer heeft Furnea gekozen voor de Stichting Downsyndroom. Van ieder bedrag dat jij in onze shop uitgeeft, zullen we 1% aan deze fantastische stichting overmaken. We zijn er enorm trots op dat we deze doneer acties iedere keer weer met jouw hulp kunnen uitvoeren. En hoe tof is het dat jij met je aankopen bij Furnea niet alleen mooie meubels en accessoires in huis haalt, maar zelf ook je steentje bijdraagt aan de maatschappij?

Wat is het Downsyndroom?

Het Downsyndroom is een afwijking waar iemand mee wordt geboren. Bij het Downsyndroom is er sprake van een extra chromosoom. In dit geval heeft de baby dan van een specifiek chromosoom een extra. Normaliter heb je er van ieder chromosoom 2, en bij het downsyndroom heb je van chromosoom 21 niet twee, maar drie chromosomen. Daarom staat het Downsyndroom ook wel bekend als trisomie 21.

In welke mate iemand met het Downsyndroom zich ontwikkelt, is op voorhand niet te voorspellen. In de meeste gevallen is er sprake van een lichte tot matige verstandelijke handicap, maar ook een ernstige verstandelijke handicap komt voor. Een hartafwijking in enige vorm komt bij bijna de helft van kinderen met het Downsyndroom voor. De lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen met Downsyndroom verloopt trager dan bij andere mensen. 

Naast de verstandelijke handicap zijn er ook diverse uiterlijke kenmerken waar het Downsyndroom aan te herkennen is. Denk aan een korte nek, een grote tong en schuinstaande ogen. 

Wat doet de Stichting Downsyndroom?

De Stichting Downsyndroom is eind jaren 80 van de vorige eeuw opgericht door een aantal ouders van kinderen met Downsyndroom. Het idee achter de oprichting van de stichting ontstond vooral door de zwakke positie van mensen met het Downsyndroom in de maatschappij en het gebrek aan informatievoorziening. 

Het doel van de Stichting Downsyndroom is het versterken van de positie in de maatschappij van mensen met het Downsyndroom. De bedoeling is dat ze hiermee de kans krijgen een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden. De stichting Downsyndroom wil dan ook zoveel mogelijk kennis over behandelmethodes en begeleiding van zowel kinderen als volwassenen met het Downsyndroom te verzamelen. Hierbij is ook voorlichting van betrokkenen en het brede publiek een van de taken. Ook het samenbrengen van ouders/verzorgers van kinderen met Downsyndroom is een van de belangen die de stichting nastreeft.  

Donaties zijn belangrijk!

De Stichting Downsyndroom heeft alle donaties hard nodig om de zo belangrijke doelen te behalen, de positie in de maatschappij van mensen met Down te verstevigen en het brede publiek over het syndroom te informeren. Bij Furnea hopen we dan ook dat we samen met jou zoveel mogelijk geld kunnen doneren aan deze geweldige stichting!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen