Gekleurde vloerkleden zijn weer helemaal terug!

Door Furnea
1 Januari 2015

In de afgelopen jaren voerden vooral egaal witte en zwarte vloerkleden de boventoon in menig huiskamer. Niet zo verwonderlijk, want de meubels in deze woonruimte hadden veelal een moderne strakke donkere of lichte uitstraling waarbij dergelijke kleden prima passen. De trend op het gebied van meubels verschuift echter langzaam maar zeker naar steeds meer verschillende vrolijke kleuren. Dit heeft tot gevolg dat er ook op het gebied van vloerkleden inmiddels een ruime keus is om kleurrijk op deze nieuwe trend in te kunnen haken. In dit artikel nemen we de vrolijk gekleurde kleden Waikiki en Waikiki met je door. Deze zijn online te koop bij Furnea.

Vloerkleed Espo

Het vloerkleed wat de naam Espo heeft meegekregen straalt een en al vrolijkheid uit. Het kleed bestaat uit tientallen gekleurde strak afgebakende blokken, die voor wat betreft de kleurstelling puur willekeurig lijken te zijn gekozen. Je hebt de keuze uit de types Multi 311 en Multi 312, waarbij de kleden van het eerstgenoemde type kleed bestaat uit kleine blokjes en het laatstgenoemde uit grotere gekleurde vlakken. Buiten de twee verschillende designs heb je tevens de keus tussen vier verschillende afmetingen: 80 x 150 cm, 120 x 170 cm, 160 x 230 cm of 200 x 290 cm. Voor beide designs geldt dat het een laagpolig vloerkleed is, zodat het stofzuigen ervan erg gemakkelijk zal gaan. Vloerkleed Espo doet het zonder twijfel goed in menig kinderkamer, maar misstaat ook zeker niet in andere woonruimtes als de rest van je inrichting ook een en al kleurrijke vrolijkheid uitstraalt.

Espo Vloerkleed Multi 311
Espo Vloerkleed Multi 310
Espo Vloerkleed Multi 312

Vloerkleed Waikiki

Ook het vloerkleed met de naam Waikiki is bont gekleurd. Je zou de verschillende designs van dit kleed eigenlijk vooral kunnen vergelijken met moderne schilderkunst. In het kleed wat de typenaam Multi 381 draagt is weliswaar een vakkenstructuur te ontdekken, maar de omlijning van de gekleurde blokken is aanmerkelijk minder strak dan bij de Waikiki vloerkleden. Type Multi 382 van dit kleed wekt daarentegen sterk de indruk dat er flink met een aantal met verf gevulde kwasten tegen een witte achtergrond aan is gespat. De twee zeer uiteenlopende designs van het Vloerkleed Waikiki hebben elk zo hun eigen stijl waardoor ze specifiek op een donkere of lichte inrichting aan kunnen sluiten. De Waikiki-kleden zijn in dezelfde maten verkrijgbaar als de Waikiki-kleden. Voor beide designs geldt daarnaast dat het ook hier om een laagpolig vloerkleed gaat, wat eenvoudig met een stofzuiger gereinigd kan worden.

Obsession Waikiki Vloerkleed 383 Multi
Obsession Waikiki Vloerkleed Rood
Obsession Waikiki Vloerkleed Wit