Zo creëer je de ideale slaapkamer voor kinderen

Door Furnea
9 Januari 2018

Je wilt altijd het beste voor jouw kind als het op de slaapkamer aankomt. Ieder kind heeft weer andere wensen, en binnen de slaapkamer kun je hier optimaal op inspelen. Het is vandaag de dag erg gemakkelijk om de ideale slaapkamer voor kinderen samen te stellen. Je bent hierbij helemaal vrij in kleuren, meubels en accessoires, en dat levert bij iedere slaapkamer weer een unieke sfeer op.

Bij Furnea weten wij exact wat er nodig is om een mooie slaapkamer voor kinderen samen te stellen. Wij nemen jou in dit artikel daarom graag aan de hand om de diverse elementen in de slaapkamer maximaal te benutten. Lees hieronder hoe jij de huidige kamer omtovert tot een fantastische slaapkamer voor jouw kind.

Praat over de gewenste kleur

Kinderen hebben vaak zelf een aantal wensen als het aankomt op de eigen kamer. De meeste kinderen hebben een lievelingskleur en zien deze kleur graag terug als centrale kleur. Vraag daarom eerst naar de gewenste kleur voor de kamer. Veel meisjes kiezen voor roze of geel, terwijl jongens vaak voor rood en blauw gaan.

Je kunt deze kleur aanhouden voor de vloer en muren. Daarbij kunnen de kleuren ook terugkomen in de slaapkamermeubels. Denk hierbij aan een roze bed voor meisjes of een donkerblauw bed voor jongens.

Deel de slaapkamer op

De kamer is niet alleen om in te slapen. Deze wordt ook gebruikt om te spelen, te lezen en om hobby’s uit te voeren. Het is slim om de slaapkamer in zones op te delen, om zo voor alles voldoende ruimte te hebben. Iedere kamer heeft weer andere afmetingen. Houd daarom rekening met de beschikbare ruimte. Denk hierbij ook aan de benodigde ruimte voor het bed, omdat dit over het algemeen de meeste ruimte opneemt.

Hieronder geven wij jou nog een aantal tips voor het inrichten van ieder deel van de slaapkamer.

De slaapruimte inrichten

Binnen de slaapruimte is het mooi om de centrale kleur verder door te voeren. Kies samen met jouw kind een mooi bed. Je hebt bij kinderbedden de keuze uit een normaal bed, een hoogslaper en een stapelbed.

Neem bijvoorbeeld het stapelbed Rick van Inter Link SAS. Dit kleurrijke houten stapelbed past in iedere kinderkamer. Het neemt weinig ruimte in en kan in combinatie met het beddengoed naar wens worden ingericht.

De speelruimte inrichten

Binnen de speelruimte wil je vooral rekening houden met de vloer. De meeste kinderen spelen graag op de vloer. Je kunt de speelruimte inrichten met een speelgoedkist, een leuk vloerkleed en een extra speelgoedkast.

Zo is het kindervloerkleed Towerland van NewJoy een leuke toevoeging aan een slaapkamer voor meisjes.

De leesruimte inrichten

Bij de leesruimte staat het bureau centraal. Hier past ook een leuke bureaustoel bij. Zo kan jouw kind aan het bureau lezen of huiswerk maken.

Dit onderstaande kinderbureau Paco van Inter Link SAS is leuk voor een kamer voor jongens. Deze is ook in de kleur roze verkrijgbaar.

De hobbyruimte inrichten

Naast een speelruimte is het ook leuk om een hobbyruimte aan de slaapkamer toe te voegen. Hier kun je jouw kind lekker laten knutselen, spelen en leren. In de Nautica boekenkast van NewJoy kan jouw kind alle hobbyspullen neerzetten.

Alles voor de perfecte kinderslaapkamer

Bij Furnea vind jij alles voor het inrichten van de beste slaapkamer voor jouw kind.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen