Moderne meubels vind je bij Furnea | Chique en strak

Door
19 Juli 2019

Interieurstijlen: Modern

De moderne woonstijl is de laatste decennia dan wel veel veranderd, steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning op een dergelijke manier in te richten. Natuurlijk vereist het modern inrichten van je woning aandacht voor bepaalde belangrijke zaken, die de uitstraling van de inrichting helemaal af maken. Houd je wel van een moderne inrichting en wil je het meteen goed doen? Dan kunnen onderstaande tips je zeker en vast op weg helpen!

De beste tips voor een moderne woonstijl

Je interieur kan vanzelfsprekend op heel wat manieren modern gemaakt worden. Er zijn echter wel degelijk een aantal standaard richtlijnen die je kunt volgen. Een overzicht van enkele interessante tips om je moderne woning een extra dimensie te geven vind je hieronder!

Een chique, stralend karakter als basis

Als er één aspect is waarmee een moderne woonstijl zich onderscheidt, dan is het wel de aanwezigheid van chique, strakke, stralende elementen. Van aluminium in de raamdecoratie tot het gebruik van zilverkleurige decoratie aan de muren: het zijn slechts enkele zaken die de luxueuze look van een moderne inrichting tot uiting brengen. Het resultaat is een inrichting die chique en verzorgd oogt, maar toch ook een huiselijk karakter heeft!

Sober maar luxueus kleurgebruik

Een andere goede tip om het beste te halen uit je moderne interieur is kiezen voor eenvoudige, sterke kleuren. Wit en zwart zijn twee sobere maar effen kleuren en vormen dan ook de basis van heel wat moderne woningen. Een witte tegelvloer die wordt afgewisseld met zwart meubilair is daar een goed voorbeeld van. Ook bepaalde andere kleuren passen daar goed bij, zoals verlichting in het zilverkleurige chroom en meubelstukken met donkerrode bekleding!

Davidi Design Ezra Halbank kopen bij Furnea

Vormen en materialen in je moderne woning

Er zijn logischerwijs geen grenzen aan de mogelijkheden voor een modern interieur. Niettemin is het verstandig om je te houden aan de richtlijnen qua vormen en gebruikte materialen. Zowel strakke, hoekige vormen als ronde geometrie passen in een dergelijke stijl. Denk maar aan een salontafel met gebogen tafelblad in glas of een fornuis en keukenkasten die een kaarsrecht, sober en strak design hebben!

Op het vlak van materialen is er heel wat keuze. Metaal chroom in verlichting zoals hanglampen en satijn bij het gebruik van kussens en meubelbekleding zijn goede voorbeelden. Zelfs diamant kan dienen als basis voor verschillende decoratieve elementen in de woonkamer of slaapkamer! Tegenwoordig wordt ook steeds vaker hout gebruikt als basis voor een moderne inrichting, maar het wordt dan wel met een glans (zoals hoogglans) bewerkt. Hierdoor oogt het eindresultaat niet té natuurlijk maar verrassend luxueus en strak!

Haal het beste uit je moderne interieur

Elke woning is anders en heeft verschillende kenmerken qua stijl. Niettemin is het een goed idee om bovenstaande richtlijnen te volgen als je je moderne interieur compleet wil maken. Bij de zoektocht naar goed meubilair, decoratie en andere elementen loont het de moeite om het gebruik van de juiste materialen, kleuren en designs. Houdt bovenstaande richtlijnen en tips in het achterhoofd om het perfecte eindresultaat te verkrijgen!