Onderhoud van lederlook meubels

Door Furnea
27 September 2013

Lederlook meubels zoals eetkamerstoelen, banken en fauteuils geven een moderne en luxueuze uitstraling aan je interieur. Lederlook is een kunststof die gehecht is op een textielbasis en voorzien van een polyUretaan (PU) beschermlaag. Daarom wordt het ook vaak PU leder genoemd. Lederlook is een sterk en soepel materiaal en bovendien nauwelijks te onderscheiden van echt leer. Daarentegen bevat dit materiaal geen dierlijke stoffen en is daarom minder belastend voor het milieu.

Daarnaast is lederlook ook erg onderhoudsvriendelijk. Zo is het materiaal kleur- en slijtvast en heel eenvoudig te reinigen. Om zo lang mogelijk te genieten van je lederlook meubels geven wij je graag een aantal tips.

Onderhoud van lederlook meubels

Je kunt je lederlook meubels het best wekelijks afnemen met een vochtig microvezel doekje. Gebruik vooral geen oplosmiddelen of schuurmiddelen bij eventuele vlekken, want dat kan de toplaag beschadigen. Gebruik in dat geval milde pH-neutrale zeep met een zachte doek en daarna naspoelen met lauw water. Dep vet en vloeistof vlekken onmiddellijk af met een absorberende papier of stof. Behandel je lederlook meubels nooit met ledervet, -olie of -wax. Verder is het verstandig om de lederlook meubels niet in direct zonlicht te plaatsen.

Letherlook Clean & Care

Je zult jarenlang plezier hebben van je lederlook meubels wanneer je gebruik maakt van speciale lederlookreinigers. Letherlook Clean & Care van het merk Oranje Furniture Care reinigt, voedt en beschermt je lederlook meubels. Het reinigingsmiddel geeft het oppervlak van je lederlook meubels een frisse en verzorgende uitstraling en verwijdert eventuele vlekken snel en effectief. Bestel de Letherlook Clean & Care direct online bij Furnea.