Retro meubels bij Furnea | Indrukwekkende hoge kwaliteit

Door
19 Juni 2019

Interieurstijlen: Retro

Veel mensen kiezen dan wel voor een modern interieur, tegenwoordig is ook de retro stijl erg populair. Wil je een unieke atmosfeer creëren in huis die stijl uitstraalt, leuk oogt en daarbij ook comfort garandeert? Dan is de retro interieurstijl zeker en vast iets voor jou! Hoe kun je nu je interieur retro maken met het juiste meubilair en decoratie? Meer informatie en handige tips vind je in onderstaand overzicht!

De perfecte retro woonstijl creëren: enkele handige tips

De retro stijl is een populaire woonstijl waarbij vintage meubelstukken, decoratie en designs op een leuke manier worden gecombineerd. Vooral elementen die in het midden van de vorige eeuw in trek waren, worden bij deze stijl opnieuw gebruikt. Het resultaat is een stoere retro uitstraling. Wat kan je nu doen om deze stijl tot leven te brengen in huis en waar moet je op letten?

1. Hip, vrolijk en kleurrijk

Een retro stijl is opvallend, gebruikt opvallende kleuren en oogt heel vrolijk. Het gebruik van hippe, strakke designs die met frisse, jeugdige kleuren zijn afgewerkt, staat centraal bij deze woonstijl. Hoewel eenvoudige kleuren als rood, blauw en wit worden gebruikt, gaat men ze op die manier combineren dat het resultaat erg jong en opvallend oogt. Ook is een dergelijke stijl gezellig druk. Er worden immers heel wat verschillende elementen in de ruimte verwerkt, van meubilair tot decoratie!

2. De basiskleuren van een retrostijl

Zonder de juiste kleuren is geen enkele woonstijl compleet. Dat geldt natuurlijk ook voor de retrostijl! Vooral basistinten als rood, groen, roze, blauw, paars en nog een aantal andere behoren tot de basis van een retro inrichting. Die worden dan ook in alle aanwezige elementen verwerkt. Zo kan je kiezen voor leuke metallic krukjes met een rood zadel of kastjes uit massief, donkerkleurig hout met een glanzend witte lade. Ook een typische retro koelkast met een felblauwe deur is een goede investering voor een retro keuken!

3. Belangrijke materialen voor een retro interieur

Net zoals elke woonstijl is het bij een retro interieur belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt. Hoewel er natuurlijk heel wat verschillende opties zijn, kan je met het zilverkleurige, glanzende chroom en mat of hoogglans materialen zeker niets mis doen. Deze materialen dragen perfect bij aan de strakke maar toch speelse look van een retro interieur. Ook houtsoorten als walnoot zijn erg leuk, vooral als ze met contrasterende kleuren zijn afgewerkt!

Elvis meubels van furnea
San Francisco meubels van furnea

4. Vormen in een retro interieur

Ten slotte loont het ook de moeite om aandacht te besteden aan de vormen van een retro interieur. Nog méér dan bij andere inrichtingen zijn ronde of afgeronde vormen erg leuk. Zoals zijn bijvoorbeeld een hippe koelkast met afgeronde hoeken of krukjes met ronde zadels erg leuk. Zelfs retro kasten zijn voorzien van afgeronde handvaten! Wil je de stijl van je huis helemaal afmaken? Dan kan je ook kiezen voor decoratie en meubilair die met vrolijke retro bloemenprints zijn afgewerkt. De combinatie van ronde, zachte vormen en leuke patronen maken de retro uitstraling van je interieur helemaal af!