Zo kies je een tv-meubel dat bij jouw interieur past

Door Furnea
8 Augustus 2018

Of je het nu leuk vindt of niet, een tv-meubel staat – of hangt – op een prominente plek in de woonkamer. Neem daarom de tijd voor de aankoop van een nieuw tv-meubel. In dit blog komen alle aspecten, waarmee je rekening kunt houden, aan bod.

Functie tv-meubel

Allereerst is het zaak dat je weet welke functie het tv-meubel heeft. Wil je er alleen kabels in verstoppen? Of geef je de voorkeur aan een meubel met meer opbergruimte? De antwoorden op deze vragen zijn van invloed op de grootte van het televisiemeubel. Natuurlijk moet je ook rekening houden met de afmeting van de televisie.

Tv-meubel Shino – dat prima past onder een middelmatig tot grote televisie – biedt niet alleen ruimte voor kabels, maar bijvoorbeeld ook voor dvd’s en een spelcomputer. Handig aan dit meubel is de speciale deur: die hoeft namelijk niet open om de apparatuur te bedienen. Van verschillende kleuren binnenkant en glasplaten tot uitvoeringen met pootjes of een ophangsysteem, je stelt dit televisiemeubel zelf samen.

Verder kun je kiezen tussen een klepdeur en een lade. Je maakt je bestelling compleet met een vaste beugel, een draaiende beugel of een kabelgoot. En om het af te maken kies je voor een fraaie led verlichting!

Plek televisiemeubel

Natuurlijk is ook de plek heel bepalend bij de keuze van een tv-meubel. Hangt jouw televisie aan een grote muur, die nog niet van invulling is voorzien? Kies dan voor een Tv wandmeubel.

Met een Cube wandmeubel – ontworpen en vervaardigd in Italië – tover je die kale muur om in een heuse blikvanger! Met volop opbergruimte achter gesloten deuren. Deze serie bestaat uit rechthoekige en vierkante elementen, uitgevoerd in hoogglans wit en hoogglans antraciet. Leuk detail: de rechthoekige wandkasten kun je zowel horizontaal als ook verticaal aan de muur bevestigen.

Net als de Cube wandmeubelelementen zijn ook de Line Tv wandmeubels van Italiaanse makelij. De werkwijze is hetzelfde: met verschillende elementen stel je zelf het gewenste televisiewandmeubel samen.

In tegenstelling tot de eerdergenoemde Cube serie bestaan er geen vierkante Line wandelementen. Verder zijn de Line elementen voorzien van handvaten.

Tv-meubel: stijl en uitvoering

Wil jij de televisie – en het bijbehorende tv-meubel – echt onderdeel maken van jouw interieur? En houd je wel van een knalkleurtje? Dan maakt jouw hart vast een sprongetje bij het zien van de Elmob tv-meubels.

Dit design tv-meubel – met mooie strakke lijnen – is verkrijgbaar in maar liefst 7 modieuze kleuren. En dat stijlvol en praktisch prima samengaan, dat blijkt wel als je het deurtje opendoet: een Elmob meubel is uitgevoerd met 4 vakken, waarin je veel spullen kunt opbergen. Hoewel de glazen deur de infrarood straling van de afstandbediening doorlaat – en dus gesloten kan blijven – is de inhoud van de kast niet zichtbaar. Wel zo fijn!

Hopelijk heb je ideeën opgedaan voor de uitvoering van het gewenste tv-meubel. Misschien is het exemplaar van jouw dromen wel aan bod gekomen! Zo niet, kijk dan rustig rond in de webshop van Furnea. Geen enkel ander bedrijf biedt namelijk zo’n groot assortiment design tv-meubels.