Voordelen melamine meubels

Door Furnea
5 Januari 2015

Bij Furnea hebben we de laatste tijd veel melamine meubels toegevoegd aan onze collectie. Deze materiaalsoort is vooral bekend van servies zoals borden, schalen en bekers. Wellicht ben je al eens in aanraking gekomen met dit materiaal zonder te weten dat het melamine is. Onder melamine servies verstaan we borden, schalen en bekers van kunststof. Let op dat je dit materiaal niet verwart met plastic. Plastic is een kunststof soort, maar kunststof soorten zoals melamine vallen niet onder plastic. De kunststof soort melamine staat bekend om de nagenoeg onbreekbare en krasvrij eigenschappen. Maar ook vanwege de extreem lange levensduur. Genoeg redenen dus om deze kunststof soort ook voor de afwerking van meubels te gebruiken. Onze leveranciers zoals het meubelmerk Germania passen dit al veelvoudig toe.

Wat is melamine hout?

Melamine wordt altijd op spaanderplaat aangebracht. Het hout wordt hierbij voorzien van een dun laagje melaminehars. Dit kan met een glanzende of matte afwerking zijn, maar ook met een houtmotief of andere soorten motieven. Het materiaal wordt door hitte en druk aangebracht. Dankzij de hars blijft de coating plakken op het hout. Zoals ook bij servies hebben melamine meubels een krijsvrije en slijtvast oppervlak. De kwaliteit van melamine meubels is dus beduidend hoger dan meubels zonder melamine. Vooral bij meubels die veel gebruikt worden, zoals de eettafel, is deze afwerking een groot voordeel. We hebben bijvoorbeeld de Calvi Eettafel, een houten eettafel met Scandinavisch design. Maar ook een wit dressoir zoals het Dressoir Larino is bewerkt met een melamine coating.

Germania Scalea Dressoir

Melamine meubels reinigen

Goed nieuws! Want voor melamine meubels zijn geen extra reinigingsmethoden nodig. Dankzij het dichte oppervlak zijn deze meubels namelijk super hygiënisch. Vuil en bacteriën hebben minder snel de kans om zich in het materiaal te vestigen. Voor de reiniging kun je gewone schoonmaakmiddelen gebruiken in combinatie met een microvezeldoek of schoonmaakdoek. Pas echter wel op met agressie schoonmaakmiddelen en schoonmaakmiddelen met een schurende werking. Wil je toch een schoonmaakmiddel voor je melamine meubels? Dan raden wij de Woonclean reiniger aan. Dit middel reinigt, ontvet en verwijderd vlekken of vuil.