We hebben een mooie donatie gedaan aan Pink Ribbon

Door Marketing team van Furnea
9 November 2020

Furnea steunt Pink Ribbon

Tijdens de oktober borstkankermaand kwamen we samen met onze klanten in actie voor Stichting Pink Ribbon. Het doel van deze acties was om geld in te zamelen voor meer borstkankeronderzoek. En dat is gelukt!

Dankzij jullie steun hebben wij deze maand maar liefst € 626,44 kunnen doneren aan Pink Ribbon! Dit geld wordt gebruikt voor onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Namens Pink Ribbon: Bedankt!

Wat is borstkanker?

Borstkanker (ook wel mammacarcinoom genoemd) is een vorm van kanker die ontstaat in het melkklierweefsel in de borst. Het komt vaak voor bij vrouwen, maar ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Meestal wordt borstkanker ontdekt door een knobbeltje in de borst.

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt.

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2019 waren er ruim 17.181 diagnoses. De overlevingskansen zijn goed maar toch overlijden er jaarlijks meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

Samen staan we sterker tegen borstkanker!

Liefs,
Furnea