In 5 stappen jouw woonkamer stijlvol inrichten

Door Furnea
10 Februari 2016

Kan jouw woonkamer wel een metamorfose gebruiken? En wil je dit op een stijlvolle manier aanpakken? Met onderstaande stappen kun jij gemakkelijk en snel jouw woonkamer inrichten. Het resultaat? Een woonkamer waarin jij je écht thuis voelt.

1. Bepaal wat er allemaal in de woonkamer moet staan

Om te beginnen doe je er goed aan om te bedenken wat er allemaal in de woonkamer moet staan. Tip: zet de kamer niet te vol. Lege plekken geven de woonkamer namelijk een ruimtelijk gevoel. En kies voor ruimtebesparende oplossingen, zoals de Victoria uitschuifbare eettafel. Voordat de meubels een plek krijgen, is het slim om een plattegrond van de ruimte te maken. En miniaturen van de meubelstukken. Al schuivende kom je vast tot de ideale indeling van de woonkamer.

2. Denk goed na over kleurstelling van de basis

Heel bepalend voor de sfeer – dus stijl – van de woonkamer zijn de muren, het plafond en de vloer. Die elementen moeten dus echt naar je zin zijn! Denk daarom goed na over de materialen. Én over de kleurstelling. Tip: op een moodboard kun je lekker experimenteren met verschillende materialen en kleuren. Zo werk je heel gericht toe naar een stijlvolle basis van jouw woonkamer.

3. Houd de woonkamer opgeruimd

Een opgeruimde woonkamer geeft rust. En dat kun je vast goed gebruiken! Geef ‘woonkamervervuiling’ zoals post, kranten, tijdschriften, iPads en laptops daarom een vaste plek. Gelukkig zijn er stijlvolle oplossingen voorhanden. Het wandmeubel Cube Zeven is een mooi voorbeeld. Je kunt zelf bepalen waar en hoe je de wandmeubelelementen monteert.

Ook het Turin dressoir biedt veel opbergruimte. In het kleurrijke open vierkant zou je een nog een mooie opbergdoos kunnen neerzetten.

Houd je van een landelijke stijl? Dan wil je in jouw woonkamer vast een plekje vrijmaken voor het massief houten Westerland dressoir. Overigens is dit meubel er ook in een kleiner formaat.

Natuurlijk zijn er ook spullen die je graag laat zien. Roomdivider Nullo biedt plek aan alle pronkstukken. Deze kast – bestaande uit zes vakken – kun je trouwens ook tegen de muur zetten. Goed om te weten: in de bijpassende opbergdoos Winny (verkrijgbaar in negen verschillende kleuren) kun je post en tijdschriften opbergen.

4. Neem de tijd voor het inrichten van het lichtplan

Als je weet welke meubels waar komen te staan – dus welke functie elke hoek in de woonkamer krijgt – dan is het tijd voor het lichtplan. Door te kiezen voor een vloerlamp en een tafellamp uit dezelfde serie – bijvoorbeeld van het merk Bondi – zet je een stijlvolle basis neer. Associeer jij stijlvol met energiezuinig? Kies dan voor led verlichting.

5. Woonkamer inrichten: breng groene accenten aan

De laatste stap op weg naar een stijlvolle woonkamer is het aanbrengen van groene accenten. Groen staat voor rust. Dus haal de natuur naar binnen! En koop een paar mooie planten. Heb je een rustige basis? Trek de kleur groen dan door naar bijvoorbeeld een meubel. Neem nu ladekast Colorado: dit handige opbergmeubel is verkrijgbaar met groene fronten.

In de webshop van Furnea doe je nog veel meer woonkamer inspiratie op! Van modern en klassiek tot landelijk, alle stijlen zijn vertegenwoordigd. Een woonkamer inrichten was nog nooit zo leuk. En makkelijk!