Furnea steunt Alzheimer Nederland

Door Kevin van Leeuwen
17 Februari 2022

Furnea steunt Alzheimer Nederland 

Furnea heeft als doel gesteld midden in de maatschappij te staan en iedere maand een goed doel te kiezen waar een deel van de omzet, namelijk 1%, te doneren aan het goede doel van de maand. De goede doelen worden met zorg uitgekozen en dit keer hebben wij gekozen om Alzheimer Nederland te ondersteunen. Alzheimer is namelijk slopend voor patiënt en familie en voor een betere behandeling, een beter leven en een manier voor naasten hiermee om te gaan, is veel onderzoek nodig. En onderzoek kost geld. Wij vinden het enorm belangrijk om dit zo belangrijke doel te steunen. Daarnaast weten wij zeker dat wij omzet genereren waardoor het bedrijf groeit en de werknemers binnen de organisatie een toekomst opbouwen voor zichzelf. Dat is dan ook de reden waarom wij iets voor de samenleving terug willen doen, door het steunen van diverse projecten en goede doelen. Dit keer staan wij vierkant achter Alzheimer Nederland. Wij realiseren ons eens temeer dat jij als onze klant, ons helpt omzet te maken en wij daardoor een stukje aan dit mooie goede doel kunnen afdragen. Namens Furnea en namens Alzheimer Nederland danken wij je vanuit de grond van ons hart voor je steun!

Alzheimer Nederland | Furnea.nl

Wat doet Alzheimer Nederland?

Maar liefst 1 op de 5 mensen, dus 20%, krijgt dementie. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is dementie meer dan alleen Alzheimer. Zo vallen er meer dan 50 ziektes onder de naam dementie, en Alzheimer is er één van. Dementie is heel ingewikkeld en ingrijpend voor de patiënt, maar ook voor de naasten van de patiënt. Er is nog altijd geen medicijn beschikbaar voor deze aandoening en dat komt deels omdat er nog steeds veel vragen onbeantwoord zijn. Er is dan ook heel erg veel onderzoek nodig om dementie te begrijpen en een betere behandeling te vormen. Alzheimer Nederland zet zich in voor een toekomst zonder dementie, maar ook om het leven van mensen met dementie makkelijker te maken en hun dierbaren te helpen met een geliefde met dementie om te gaan

Onderzoek, ondersteuning en belangenbehartiging

Alzheimer Nederland werft fondsen en donaties met als doel meer onderzoek te kunnen verrichten voor voor oorzaken, diagnose, preventie, behandeling van dementie en betere zorg voor mensen met dementie en hun naasten te verbeteren. Daarnaast is ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten heel belangrijk. Denk hierbij aan het vinden van informatie op een platform als dementie.nl, maar ook aan contact met lotgenoten voor steun en het uitwisselen van tips en informatie. Denk hierbij aan contact opnemen met de DementieLijn en Alzheimer Cafés, Theehuizen en Onvergetelijke Kookclubs die door de regionale afdelingen van Alzheimer Nederland worden georganiseerd. Daarnaast behartigt Alzheimer Nederland de belangen van mensen met dementie en hun naasten, om daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren door het bieden van passende zorg en ondersteuning.

Alzheimer collecte | Furnea.nl

Op naar een dementievriendelijke samenleving

Rond de 290.000 mensen in Nederland leven met dementie. Door de langere levensverwachting, is berekend dat in 2040 ruim 500.000 mensen in Nederland met dementie leven. Het doel van Alzheimer Nederland is een dementievriendelijke samenleving, waarbij mensen met dementie langer mee kunnen doen aan de samenleving. Draag ook jij een steentje bij? Dan doneren wij deze periode 1% van de omzet. Samen voor Alzheimer Nederland!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen