4 Tips bij het kiezen van een grote eetkamertafel

Door Furnea
3 Februari 2015

Iedere dag lekker gezellig met zijn allen aan de eettafel. In Nederland is het heel normaal. Wij nemen de dagelijkse gang van zaken door en genieten elke keer weer van een heerlijke maaltijd. En daar hoort natuurlijk een ideale eetkamertafel bij, zodat iedereen comfortabel zit en met elkaar kan praten.

Het is bij gezinnen gebruikelijk om voor een grote eetkamertafel te gaan. Deze biedt voldoende ruimte aan alle leden van het gezin. Zo heeft iedereen voldoende ruimte om te eten en biedt de tafel ook voldoende plek om alle pannen en het servies neer te zetten.

Maar wat maakt een grote eetkamertafel nu het meest geschikt voor jouw eigen eetkamer? In dit artikel geven wij jou 4 tips die je zullen helpen bij het kiezen van de ideale eetkamertafel.

Tip #1: Let altijd op de beschikbare ruimte

De eetkamer heeft een beperkte ruimte. Je wilt hier eventueel nog andere meubels of woonaccessoires plaatsen. Houd daarom altijd rekening met de beschikbare ruimte. De afmetingen van de eetkamertafel moeten hier vanzelfsprekend goed bij aansluiten.

Neem bij de afmetingen ook mee dat er voldoende ruimte is om rondom de tafel te bewegen. Er moet ruimte zijn om de eetkamerstoelen te verplaatsen en om langs de eettafel te lopen.

Houd hierom ongeveer één meter aan alle zijdes van de eetkamertafel vrij. Dit biedt voldoende loopruimte en voorkomt dat de eetkamertafel in de weg staat.

De eettafel Pianosa van Hubertus Meble biedt veel ruimte en zitplekken, terwijl er rondom de tafel ook voldoende loopruimte overblijft.

Tip #2: Houd rekening met het design van de eetkamertafel

Je hebt veel tijd gestoken in het kloppend maken van het interieur. Het moet een mooi totaalplaatje worden, en daar moet de grote eetkamertafel ook weer goed bij aansluiten. Als bruin de primaire kleur in de eetkamer is dan is het mooi om het kernstuk van de eetkamer - de eetkamertafel - ook in dezelfde kleur aan te schaffen.

Het is bij een eetkamertafel eenvoudig om een kleurencombinatie samen te stellen. Door verschillende kleuren eetkamerstoelen te nemen, kun je hier een mooi geheel van maken. Daarbij kun je ook nog kussens op de eetkamerstoelen neerleggen, zodat je nog meer kleuren in de eetkamer kunt doorvoeren.

Tip #3: Kies eventueel voor een uitschuifbare eettafel

Heb je niet altijd een grote eetkamertafel nodig, maar wil je toch af en toe uitbreiden? Dan is het slim om voor een uitschuifbare eettafel te kiezen. Je voegt zo gemakkelijk een halve tot hele meter aan de eetkamertafel toe. Dit is handig voor etentjes waar je net even wat meer zitplaatsen nodig hebt.

Een uitschuifbare eettafel werkt door middel van een extra stuk dat standaard onder de tafel zit. Je hoeft deze - zoals de naam al aangeeft - alleen maar uit te schuiven en vast te klikken. Het extra stuk zit goed vast, waardoor deze ook niet zomaar los kan gaan.

Tip #4: Houd rekening met de eetkamerstoelen

Naast een mooie eetkamertafel ben je natuurlijk ook direct op zoek naar een goede set eetkamerstoelen. Vergeet deze dan ook niet bij de aanschaf van een grote eetkamertafel. Afhankelijk van de grootte van de tafel, zul je ongeveer 6 tot 8 eetkamerstoelen nodig hebben. Het is daarbij slim om één of twee extra stoelen te kopen. Zo kun je de stoel snel vervangen op het moment dat deze kapot gaat.

Bekijk direct ons ruime assortiment aan eetkamertafels

Op zoek naar een goede nieuwe eetkamertafel? Dan zul je gegarandeerd het beste model in onze webwinkel vinden. Met meer dan 100 verschillende eetkamertafels, van maar liefst 8 verschillende merken, zit er altijd een perfect model voor jouw eetkamer bij!