Pink Ribbon - Goede Doelen actie 2022

Door Furnea Content Team
4 November 2021

Ook dit jaar verzamelden we samen een mooi bedrag voor Pink Ribbon

Furnea doneert elk jaar aan verschillende goede doelen, waaronder Pink Ribbon, een organisatie dat zich inzet voor de voorkoming en bestrijding van borstkanker. Dit goed doel is er eentje die ons nauw aan het hart ligt. Wereldwijd sterven er namelijk nog steeds heel wat vrouwen aan deze vorm van kanker. In Nederland en België is dit zelfs één van de meest voorkomende kankersoorten. Door 1% van onze omzet te schenken maakten we ook dit jaar een verschil. En dat konden we niet zonder jouw aankopen!

Wat is Pink Ribbon?

Waarschijnlijk heb je weleens roze lintjes opgemerkt op straat. Of misschien heb je zelf al deelgenomen aan een actie van Pink Ribbon. Deze organisatie is namelijk erg bekend in zowel Nederland als België.

Pink Ribbon werd in 2003 opgericht door Borstkankervereniging Nederland en heeft sinds 2006 Quinty Trustfull als ambassadeur. Sinds 2007 werd de organisatie onafhankelijk. In België ontstond de organisatie als mediaproject in 2006 onder de leiding van Sanoma Belgium. In 2014 werd het ook daar een onafhankelijke vzw die zich bezighield met het uitvoeren van acties.

Het doel van Pink Ribbon is dan ook om aan de hand van allerlei acties en met de steun van verschillende bedrijven en particulieren geld in te zamelen. Dit wordt gebruikt voor onderzoek, waarmee men borstkanker tracht terug te brengen en onder controle te krijgen. Naast onderzoeken voert Pink Ribbon ook vaak campagnes uit die helpen met het voorkomen of het vroegtijdig opsporen van borstkanker.

Borstkanker is nog steeds één van de de meest voorkomende kankersoorten

Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort in België en de op één na meest voorkomende kankersoort in Nederland. Jaarlijks zijn er in Nederland dan ook 13.200 personen die borstkanker krijgen. 1 op 7 Nederlandse vrouwen krijg in haar leven borstkanker. In België is dit 1 op 9. De cijfers zijn dus niet min!

Hoewel er tegenwoordig heel wat methodes zijn om dit soort kanker te behandelen en voorkomen, zijn er nog steeds veel mensen die eraan sterven. Ongeveer 9,5% van het aantal personen die borstkanker komt uiteindelijk te overlijden. Daarom is het ook zo belangrijk dat de organisatie zicht blijft inzetten voor het vinden van nieuwe behandelingen, het verbeteren van bestaande behandelingen en het voorkomen van de ziekte.

Donaties maken het verschil

Furnea doneert voor de tweede jaar op rij aan Pink Ribbon. Dit jaar verzamelden we 1036,46 euro. Daar zijn we erg trots op, want we weten dat het belangrijk is om dit doel te blijven steunen. Uiteraard konden wij dit niet bereiken zonder jouw hulp. Daarom willen wij ook jou uitvoerig bedanken om je steun te bieden aan Pink Ribbon. Bij elk meubel of accessoire dat je in die periode kocht, werd er namelijk een deeltje afgehouden om aan dit goed doel te schenken.

Extra geld is voor Pink Ribbon erg belangrijk, want hoe meer geld de organisatie ontvangt, hoe meer onderzoeken er uitgevoerd kunnen worden en hoe sneller nieuwe oplossingen kunnen gevonden worden om de kanker te bestrijden. Extra donaties helpen ook meer campagnes uit te voeren en op die manier mensen te sensibiliseren, waardoor het aantal vrouwen en mannen die borstkanker krijgen terugdringt. Onderschat de impact van jouw hulp dus niet. Samen maakten we een groot verschil!

Pink Ribbon 2021 - Furnea.nl

De onderzoeken van Pink Ribbon

Wanneer je je inzet voor een goed doel vind je het uiteraard fijn om te weten waar je geld precies aan uitgegeven wordt. Bij Pink Ribbon wordt er afhankelijk van de hoeveelheid ingezameld geld gekeken welke onderzoeken uitgevoerd kunnen worden. Daarbij wordt ook rekening gehouden met drie aspecten: haalbaarheid, relevantie en wetenschappelijke kwaliteit.

De bedoeling is dus om het geld zo goed mogelijk te investeren, zodat de kans op een positief resultaat groot is en daar slaagt Pink Ribbon ook telkens in. Je kan al de onderzoeken van de organisatie volgen op de website. In 2021 deed Pink Ribbon bijvoorbeeld onderzoek naar eenmalige bestraling bij borstkanker. Het doel hiervan was om te bepalen of een hoge dosis bestraling vóór de operatie in staat is om alle borstkankercellen te doden.

Daarnaast was er een onderzoek over hoe CHEK2-mutaties leiden tot borstkanker. Dit om te bepalen wat er gebeurt bij het ontstaan van erfelijke borstkanker. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de vele onderzoeken die door Pink Ribbon worden verricht met als doel borstkanker vroegtijdig op te sporen, te voorkomen en te verhelpen!

Andere acties die gesteund worden door Furnea

Een belangrijk goed doel, zoals Pink Ribbon, daar kunnen wij alleen maar 100% achterstaan. Maar naast Pink Ribbon, steunen wij ook allerlei andere goede doelen, zoals Stichting het gehandicapte kind, Rode Kruis Nederland en KWF Kankerbestrijding. Elk van deze organisaties zijn door ons uitgekozen, omdat we ze in ons hart dragen en omdat we het belangrijk vinden om ons steentje bij te dragen in de maatschappij.

Wij bieden onze steun door om de maand een procent van de winst van de omzet af te geven aan één van deze acties. Wanneer jij dus meubels koopt in onze showroom of webshop, weet je dat er telkens een deeltje naar een goed doel gaat. Door je accessoires en meubels te kopen bij Furnea help jij dus het onderzoek naar kankers en andere ziekten, de preventie van kanker en enkele andere doelen. Als je benieuwd bent naar welke goed doelen wij allemaal steunen, kan je dit allemaal terugvinden op onze Doneeracties pagina!

Ook als je graag op de hoogte wilt zijn van wanneer er een deel van jouw uitgegeven bedrag naar een bepaald goed doel gaat, is het eenvoudig. Onze doneeracties worden namelijk altijd op de desbetreffende productpagina vermeld. Op die manier zie je meteen waar het geld naartoe gaat. Wanneer de actie afgelopen is, kan je op allerlei sociale media kanalen én bij Furnea zelf zien hoeveel geld er ingezameld werd.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen