Furnea steunt de Nederlandse St. voor het Gehandicapte Kind

Door Furnea content team
10 September 2021

In Nederland kunnen duizenden kinderen met een handicap niet naar school. Er is voor hen geen passende plek in ons onderwijssysteem. Wij roepen daarom de overheid op Samen naar School klassen te financieren. Zodat kinderen met een handicap ook naar school kunnen en niet in eenzaamheid opgroeien. Zou je de petitie hieronder willen tekenen?   Teken de petitie

Furnea steunt de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind

Furnea staat midden in de maatschappij en we dragen dan ook met veel plezier een steentje bij. Hoe we dat doen? Vooral door om de maand een deel van de omzet, 1%, te doneren aan een doel waar wij vierkant achterstaan. Dit keer steunen wij met veel passie de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, NSGK. We vinden het belangrijk om bepaalde projecten en goede doelen te steunen. Wij geloven erin dat wij omzet genereren waardoor het bedrijf groeit en de werknemers binnen de organisatie een toekomst opbouwen voor zichzelf. Mede hierdoor willen we wat terug doen voor de Nederlandse samenleving door goede doelen en projecten te steunen. Er worden regelmatig nieuwe goede doelen gekozen waar we dan aan doneren. En die donaties kunnen wij doen doordat wij mede dankzij jullie, onze klanten, omzet maken. Wij zijn jullie daar heel dankbaar voor! 

Wat staat de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind voor?

Kinderen met een handicap worden te vaak buitenspel gezet. Het doel van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind heeft als doel gesteld kinderen met een handicap zoveel mogelijk mee te laten doen met activiteiten met kinderen zonder handicap. Een wereld waarin kinderen met en zonder handicap met elkaar opgroeien is daarbij het ideaalbeeld. Een toegankelijke wereld voor kinderen met een handicap maakt dat deze kinderen zo normaal mogelijk opgroeien, hun talenten ten volste kunnen benutten, lekker kunnen spelen en sporten.

het gehandicapte zorg - Furnea.nl

Geld voor integratie en aanpassingen

NSGK gebruikt fondsen en donaties dus vooral om kinderen met een handicap op iedere mogelijk manier te laten integreren in de reguliere samenleving. Denk bijvoorbeeld aan een klaslokaal met aanpassingen en voorzieningen voor kinderen met een ernstige handicap, maar dan wel een klaslokaal dat zich in een reguliere school bevindt. Maar denk ook aan speeltuinen die aangepast worden zodat ze toegankelijk zijn, ook voor kinderen met een handicap. Daarnaast wil de stichting het bewustzijn verhogen bij volwassenen en kinderen zonder handicap. Dit doen ze onder andere door lespakketten voor kinderen op de basisschool samen te stellen.

Samen sterk!

NSGK wil ouders en hun kinderen met handicap een stevige positie in de maatschappij geven. Dat ze gezien en gehoord worden en meedoen, op weg naar een mooi en gelukkig zelfstandig leven. Eenzaamheid wordt hierdoor verslagen. Op dit moment werkt NSGK aan 382 projecten voor zo'n 30.000 kinderen met een handicap. Er wordt samengewerkt met projectpartners, maatschappelijke organisaties en de overheid. Kinderen en ouders worden altijd bij het gehele proces betrokken. Dat is al een prachtig resultaat, maar net als NSGK zouden wij van Furnea het geweldig vinden als we daar nog meer projecten aan toe kunnen voegen. Een kind mag zich namelijk nooit alleen voelen! Help jij ook mee? Dan doneren wij deze periode 1% van de omzet. Samen staan we sterk!

In de afgelopen weken hebben wij 1% van onze omzet gedoneerd aan stichting het Gehandicapte Kind.

Dankzij jullie steun hebben wij deze maand maar liefst € 1097,17 kunnen doneren aan stichting het Gehandicapte Kind!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden
Versturen