Kies de beste vloerkleed voor je slaapkamer

Door Furnea
15 Mei 2016

De slaapkamer is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. En daar hoort natuurlijk een goed interieur bij. Een goed ingerichte slaapkamer zorgt voor maximale rust, of je nu gaat slapen of net uit bed komt. Vloerkleden zijn een ideale toevoeging aan een slaapkamer, deze zijn zacht, zorgen voor maximaal comfort en houden daarbij ook nog eens goed warmte vast.

Als je een nieuw vloerkleed voor de slaapkamer uitkiest dan zul je op een aantal punten letten. Bij een nieuw vloerkleed kun je kijken naar type, formaat, materiaal, kleur en nog meer. En al deze punten moeten natuurlijk goed overeenkomen met de stijl die jij in de slaapkamer wilt uitstralen en jouw eigen wensen wat betreft comfort.

Een vloerkleed dat bij jouw slaapkamer past

Iedere slaapkamer heeft weer een andere stijl. Of je nu jouw eigen slaapkamer zo goed mogelijk wilt inrichten of bezig bent met de kamer van jouw kind, er zijn altijd bepaalde punten waar je binnen de stijl op moet letten. Zo kies je voor jouw eigen slaapkamer sneller voor een groot vloerkleed dat een fijne laag vormt tussen de koude vloer en jouw voeten. Dit is vooral tijdens de winter erg fijn. In dat geval is een hoogpolig vloerkleed een goede optie.

❤ HOOGPOLIGE VLOERKLEDEN

Ben je daarentegen bezig met de kamer van jouw kind? Dan kan een groot laagpolig vloerkleed met felle kleuren een mooie toevoeging aan de slaapkamer zijn. Denk aan een vloerkleed met roze kleuren en prinsessen voor meisjes en blauwe kleuren en piraten voor jongens.

De stijl combineren met de vloer

Bij het uitzoeken van een nieuw vloerkleed kun je de vloer het beste als uitgangspunt aanhouden. Een houten vloer biedt een andere basis van een vloer van stenen tegels. Je wilt in ‘s ochtends niet uit bed komen en met beide voeten op een koude vloer staan. In dat geval kun je het beste voor een hoogpolig vloerkleed kiezen, want dit houdt de warmte beter vast.

Daarbij moet er ook rekening worden gehouden met factoren zoals vloerverwarming en koude lucht. Als de vloer slecht is geïsoleerd, wat bij houten vloeren vaak het geval is, dan kun je het beste kiezen voor een vloerkleed dat voor een goede isolatie zorgt. Dit scheelt enorm tijdens de wintermaanden.

Let op de afmetingen

Het vloerkleed wordt vaak grotendeels onder het bed gelegd om zo te zorgen dat het vloerkleed aan beide kanten van het bed gebruikt kan worden. Het is bij de meeste slaapkamers echter niet nodig om een vloerkleed met deze afmetingen te kopen; het is in dit geval goedkoper om twee losse vloerkleden te kopen. Zo bespaar je de ruim anderhalf tot twee meter vloerkleed die normaal onder het bed verdwijnt.

Bij het kiezen van een vloerkleed voor de slaapkamer is het aan te raden om deze onder de poten van het bed te leggen. Dit voorkomt dat het vloerkleed schuift wanneer je hier op gaat staan. Een schuivend vloerkleed kan tot nare situaties leiden.

Tip: Koop voor de zekerheid een antislipmat bij jouw nieuwe vloerkleed. Zo voorkom je op de beste manier dat het vloerkleed gaat schuiven.

Het beste assortiment aan slaapkamervloerkleden

Ben je op zoek naar een goed vloerkleed voor jouw slaapkamer? Dan is Furnea dé ideale plek om een mooi nieuw vloerkleed uit te kiezen.

Bekijk hier ons gehele assortiment aan vloerkleden voor de slaapkamer >>